Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Extremely Popular

  Presentation om design för Jira på senaste AUG mötet

  Jimi Wikman

  Som du kanske redan vet så är jag gruppledare för Atlassians Stockholmsgrupp och i veckan höll jag en presentation om design av arbetsflöden i Jira. Det är ett ganska populärt ämne och jag fick bra feedback.

  Presentationen i sig är ingenting konstigt egentligen, men eftersom så många som designar arbetsflöden i Jira inte förstår skillnaden mellan flödesscheman och tillståndsdiagram så brukar man bland friskt. Resultatet när man gör det blir sällan bra och du måste skapa manualer och alternativa flöden för att flera grupper ska kunna arbeta inom samma flöden.

  Förutom en väldigt kort genomgång av de olika designprinciperna jag använder och en förklaring om vad skillnaderna mellan transitional och producing items är så gick jag även igenom nackdelarna med flera stängda statusar och varför krav och deploy inte bör vara en del av arbetsflödena.

  Saker som att inte designa flöden isolerat så det blir flera olika statusar för samma saker eller att saker som faktiskt följer samma flöden, som defekt och utveckling, inte har olika flöden eller statusar.

  Lite kort om att jobba med boards istället för projekt så att alla kan samarbete över projektgränserna blandade jag med en lite annorlunda hierarki inspirerat från SAFe. Även en standard princip som fetch and release verkade ganska okänd och många gillade tanken att färgkoda issue types utifrån ansvarsområden.

  Överlag var det en trevlig presentation som blev ännu bättre tack vara en engagerad publik som ställde många bra och intressanta frågor. Många uttryckte en önskan att höra mer om hur SAFe kan sättas upp i Jira och Confluence och det vara några som med mig identifierat vissa brister med Portfolio for Jira till exempel.

  Nästa AUG möte är planerat till Augusti med ett nytt spännande ämne, så missa inte det! Vill du att jag ska komma och dra den här presentationen för din organisation så säg bara till.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...