Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Label Manager för Jira

  Jimi Wikman

  Det finns många plugins till Jira som är väldigt bra, men ibland dyker det upp plugins som ger en liten extra wow känsla. Label Manager för Jira är ett sådant plugin då det har flera, väldigt användbara, funktioner i ett plugin.

   

  Ett behov som många användare av Jira har är att det saknas möjlighet att ha ett dynamiskt uppmärkningssystem som enkelt kan administreras, men inte missbrukas. Labels använde många, men det är en lös koppling med många möjligheter till att göra fel.

   

  Andra använder Components som fungerar precis som många önskar, men det är bara ett fält som ofta behövs för just komponent gruppering. Det saknas med andra ord något och det är där som Label Manager för Jira kan fylla det tomrummet.

   

  Med Label Manager kan du definiera upp ett eller flera custom fields att fungera med Label Manager. Som projekt admin kan du sedan hantera värdena för dessa custom fields, ungefär som du gör med Components. Användarna kan sedan välja från de definierade värdena, precis som för Components.

   

  Bara där fyller Label Manager en viktig lucka genom att ge projekt admin kontroll över värdena som användarna sedan kan använda. Det finns dock ytterligare en dimension som gör Label Manager till något ännu mer användbart: Färgkodning som kan kopplas till workflows!

   

  Om projekt admin så önskar kan man aktivera Label Coloring. Detta gör att de värden som definieras har 4 states som kan ändras genom att man klickar på dem. Grå, röd, gul och grön färg finns att tillgå vilket gör att det är enkelt att använda som en slags checklista för till exempel definition of done.

   

  Label Manager har ytterligare en funktion och det är att det går att sätta upp regler i arbetsflödet. Reglerna kan baseras på om ett värde finns innan transition får genomföras (mandatory) och du kan till och med definiera att värdena måste ha en viss färg för att tillåta transition.

   

  Jag har sett många riktigt, riktigt bra plugins till Jira och Confluence och Label Manager är en av de mest flexibla och användbara pluginsen som jag sett på senaste tiden. Prislappen är helt ok med tanke på det värde som man får och pluginet verkar väl supportat med regelbundna uppdateringar från Codecentric som är ett välbekant namn bland Jira Plugins.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...