Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  BigPicture 7, ett av de mest populära projekt portfolio plugins för Jira tar SAFe på allvar

  Jimi Wikman

  BigPicture 7 introducerar en av de bästa Program Boards för PI Planning med visuella beroende jag har sett. Det är bara en av de många nya features som BigPicture 7 presenterar och som vi kan se under våren 2019.

   

  BigPicture från SoftwarePlant har länge varit ett av de bästa alternativen till Jiras egna Portfolio for Jira och med BigPicture 7 så tycker jag att de tar klivet upp till en topp position för projekt portfolio plugins för Jira. Det är framförallt deras visuella board för program nivå som saknas i andra produkter, men det finns en hel del annat smått och gott också.

  Roadmap(s)

  BigPicture 6 hade en fantastisk översikt och även om man lägger till en ny vy så finns den gamla vyn kvar också. Personligen älskar jag den gamla vyn som för mig är en perfekt blandning av tidsplanering och översikt över det som utvecklas. Den nya vyn i BigPicture 7 är anpassad till SAFe.

  Scope Module

  scope-big-picture-7-1024x576.png
  Scope module of BigPicture 7. © SoftwarePlant. All rights reserved.

  Scope Module ger en bra översikt och det enda som jag kan känna kan förbättras är själva trädstrukturen och listningen av issue types. Jag föredrar layouten som Portfolio for Jira har där issue types och trädstrukturen sitter ihop. Det ger för mig en enklare och tydligare översikt över strukturen och nedbrytningen.

  Skill planner

  bigpicture-7-skills-resource-module-1024
  Skills allocation in the resource module of BigPicture 7. Observe the two red ellipses. © SoftwarePlant. All rights reserved.

  För mig så har BigPicture 7 den överlägset bästa översikten över resurser och kompetenser. Det är enkelt och lättöverskådligt att se vart det fattas kompetenser och resurser. Med funktionen att mappa in kompetenser i Jira ärendena direkt får du rätt översikt (nästan) alltid. Det gör också att det blir mer naturligt att bryta ner ärenden så det blir rätt typ av aktiviteter.

  skills-in-task-1024x576.png
  Skills needed to complete a task can be assigned to that task in BigPicture 7. © SoftwarePlant. All rights reserved.

   

   

  Board 2.0

  jira-program-board-safe1-1024x576.png
  The new SAFe compliant Program Board module is to debut in BigPicture in Spring 2019. Pictured is the Program Increment, or PI level of planning. © SoftwarePlant. All rights reserved.

  BigPicture 7 kommer med en ny board, fast den följer samma fantastiska layout som i BigPicture 6. Nytt är att den nya boarden är anpassad för just PI Planning enligt SAFe standard. Det här är en vy som ofta efterfrågas och som saknas stort i Jira idag. Det här är för mig den stora säljpunkten för BigPicture 7 för den här funktionen är verkligen spot on som man säger.

  Gant Chart 2.0

  jira-gantt-chart-1024x501.png
  Gantt chart module of BigPicture/BigGantt © SoftwarePlant. All rights reserved.

  Alla älskar en bra Gant Chart och BigPicture har alltid haft en av de bästa för Jira. I BigPicture 7 så introducerar man två nya funktioner som efterfrågats av kunderna: Live Sync och Sandbox.

  Live sync är egentligen lite missvisande för det handlar om kollaborativ editing. Nu kan flera användare jobba samtidigt utan att riskera att förstöra något för de andra. Du behöver inte längre trycka på uppdatera och hoppas att ingen annan gjort något som ställer till det. Nu ser du allting när det händer. Ungefär som collaborative editing i Confluence med andra ord.

  Sandbox låter dig experimentera med din planering utan att påverka den aktiva planen. Du kan göra olika scenarion och sedan implementera den du gillade bäst när du så önskar. Det gör det möjligt att direkt se hur olika förändringar slår på olika områden utan att du behöver oroa dig för att det ska påverka den aktiva planeringen. Ett ovärderligt verktyg för att hantera oplanerade ändringar med andra ord.

   

  BigPicture 7 kommer under våren 2019 och senare under 2019 kommer BigPicture 7.5 som innehåller Portfolio Management Module som ger Full Safe i BigPicture. Du kan läsa mer om detta och detaljerna för BigPicture 7 på SoftwarePlants hemsida.

  Personligen tycker jag att detta är den största om mest intressanta uppdateringen bland Jira plugins hittils under 2018. BigPicture 7 ser ut att bli en stor hit under 2019 och jag kommer självklart att skriva mer om det så fort jag vet mer eller har haft möjlighet att prova på. Ganska troligt att BigPicture 7 kommer att bli ett ämne för Atlassian User Group Stockholm också under 2019.

  Vad tycker du om BigPicture 7 av vad du ser här och hur gillar du BigPicture 6 om du använt det?

   

   

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...