Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Atlassian börjar fasa ut AUI för Jira server till fördel för Atlaskit

  Jimi Wikman

  I torsdags hade designteamet från Atlassian en öppen session där man berättade om arbetet med att slå ihop design guiderna för Cloud och Server.  Det betyder att man påbörjar arbetet med att fasa ut AUI mot Atlaskit för server, något som kommer att ta en lång tid för man vill gör det rätt.

  Alex Skougarevskaya som är  design manager för Atlassians design system presenterade vad ett design system är och varför man vill slå ihop dem för alla plattformar.  Natalie Johnsson modererade och totalt hade vi ungefär 40 personer i presentationen inklusive Tim Swan från Server teamet.

  Det var inte direkt någon nyhet att det finns problem med att utveckla och designa två olika produkter. Att man vill samla ihop och skapa ett design system låter inte bara logiskt, det är något som man borde gjort för länge sedan. Alex var tydlig med att detta är ett arbete som man påbörjar, men det finns ingen deadline för när det ska vara klart. Faktum är att man duckade ganska bra när frågan kom om vi får se design ändringarna redan version 7 eller om det kommer först med version 8.

  Frågorna som ställdes handlade mest om hanteringen av React och vilket stöd som kommer att finnas för olika versioner av Rect. Även några frågor och hur man skulle hantera bakåtkompatibilitet dök upp och även om man svarade så var det lite svävande. Det kändes tydligt att detta är väldigt tidigt i processen och att alla svar inte var på plats. Det betyder för mig också att man gör helt rätt och sonderar tidigt för att se vad användarna tycker.

  Tim gick igenom tankarna från server teamet där man nu tittar på hur man ska på bästa sätt röra sig mot Atlaskit. Även Alex var tydlig med att det är en resa där man kommer att leva med båda systemen över en ganska lång tid för att inte påverka plugin ägarna allt för mycket på ett negativt sätt. I framtiden så är det dock Atlaskit som gäller så tanken är att nya plugins ska känna det naturligt att bygga på Atlaskit.

   

  Det kom lite input från en an deltagarna om att Sketchfilerna har börjar växa ganska mycket och det Alex bekräftade att man var medveten om problemet och att man tittade på lösningar internt. Det kom också en förfrågan om ändringar i design guiden och framför allt design assets kunde släppas lite mer frekvent. Detta för att minska problemen med stora releaser en gång per år eftersom det leder till an hel del jobb att anpassa plugins och liknande.

  Med förändringarna i den underliggande arkitekturen för Jira Server i version 8 och nu sammanslagningen av design systemen så känns det som att man vill börja resan att närma sig en produktkatalog istället för tre som man har nu. Det är något som jag absolut ser fram emot även om resan så klart är väldigt lång.

   

   

   

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...