Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Confluence

  1 blogg post in this category

   Confluence från Atlassian - Vad är det egentligen?

   Hur många projekt har du inte spenderat otaliga timmar med att försöka hitta dokumentation som varit utspridda i olika typer av dokument och lagringsplatser innan du ens kunnat börja jobba? Hur många projekt har du inte själv dokumenterat på detta vis, väl medveten om hur överlämningen kommer att bli? Det är här Confluence kommer in. Det är dags att bli organiserad.
    

    
   Confluence är inte bara ytterligare en produkt som låter dig skriva och presentera. Confluence är en Wiki med otrolig kraft att samla och organisera dokumentation och information så att det kan bli en levande del av ditt projekt. Dess funktionalitet slår andra produkter på fingrarna, speciellt om du dessutom använder JIRA som Confluence fungerar sömlöst med.
    
   Jag har jobbat med många olika typer av projekt där allt ifrån projektbeskrivningar och planering till design skisser och tekniska lösningsförslag blandas friskt med krav och beslut. I de mest framgångsrika projekt så samlas dessa på ett ställe, men i de flesta fallen så sprids informationen ut på många, många platser med frustration och förvirring som resultat.
    
   Därför älskar jag Confluence ❤. Det ger en samlad plats för allt detta och inte bara som en lagringsplats, utan som en dynamisk och levande informationshubb med versionshantering och accesshantering. Allt samlas på en och samma plats i ett format som kan vidareutvecklas och förädlas istället för att ligga låst hos någon användare som inte längre jobbar kvar.
    
   I min bok så går jag igenom min uppställning i Confluence och hur jag hanterar alla typer av information utan att det blir stökigt eller svårthanterlig oavsett om du har 500 sidor eller 500.000 sidor. Precis som vi jobbar med informationstrukturer för webbplatser så jobbar vi med detsamma i Confluence.
    
   Om du som jag ser att det finns ett glapp mellan Jira, ServiceNow, ALM och alla andra system där du jobbar med krav, test och utveckling eftersom inget av dessa system är anpassade för att hantera Design, då kan du glädja dig med att Confluence är det som du saknat. Enkel hantering av grafik med drag and drop, in-design annotering och en naturlig plats för funktions- och desing specifikation är bara början på vad Confluence kan erbjuda dig som designer.
    
   Om du har svårt att driva igenom beslut eller tillhör typen som smalar på dig word- och exceldokument för att hålla koll på beslut så varför inte lägga in dem i Confluence? Dokumentations status, versionshantering, användarlänkning, tasks och om du verkligen behöver driva hårt: en direkt koppling till Jira. Håll koll på dina beslut i Confluence.
    
   Skapa dynamiska sidor som releasenotes för nästa deploy som automatiskt hämtar in allt som kommer ut i nästa release. Skapa sidor för buggstatus, sprintrapporter eller varför inte Change Requests och teststatus för din veckorapport direkt i Confluence.
    
   Skapa filarkiv med versionshantering för allt från design till presentationer och när vi pratar om presentationer varför inte bädda in din powerpoint direkt i sidan så det går att se utan att ladda ner filen?
    
   Confluence har så mycket att erbjuda förutom bara ren dokumentation och jag ska börja presentera Confluence här så du får se Confluence från min synvinkel.
    
   Det är dags att bli organiserad.
×
×
 • Create New...