Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Professionellt

  Subcategories

  11
  blogg poster
  1
  blogg post
  31
  blogg poster
  51
  blogg poster
  1
  blogg post
  16
  blogg poster
  1
  blogg post
  29
  blogg poster

  18 blogg poster in this category

   Ett lite annorlunda avslut på mitt uppdrag

   Som konsult så är det lite av vardag att avsluta projekt ungefär en till två gånger per år eller så. Att avsluta ett projekt är vanligtvis en ganska skön period där du långsamt fasas ut och sedan går vidare till nästa uppdrag. En klapp på axeln och kanske en liten fika, men ganska odramatiskt och alla går vidare utan konstigheter.
   Men inte den här gången.
   Att säga att mina sista veckor har varit omtumlande är en underdrift. Ända sedan det annonserades att mitt uppdrag skulle avslutas redan i April har jag mötts av sorgsna miner. Jag har haft många kollegor på mitt uppdrag som väldigt tydligt visat sitt missnöje med att jag ska sluta. Andra har bokat upp tider och luncher för att få säga adjö. Överlag har det varit väldigt vemodigt att avsluta uppdraget den här gången just för att ingen verkar vilja att jag ska sluta.
   Mest tydligt har det varit den här veckan, som var min sista, där det offshore team som jag jobbat med bad om en stund för att säga adjö. Det var en av de finaste stunderna jag någonsin haft. Personer som jag aldrig träffat i person gav mig sådan fantastisk feedback så jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Ord som träffade rätt i hjärtat från några av de mest fantastiska personer jag jobbat med värmde mer än sommarsolen utanför. Det faktum att de tog sig tiden att sitta ner och öppenhjärtigt lovorda mig på detta fantastiska sätt var helt otroligt. Världens bästa team som jag kommer att sakna ofantligt.
   Så många möten och konversationer kommer att stanna med mig länge, länge. Jag tror att det här är det uppdrag som mest tydligt har visat vilken påverkan jag kan göra som konsult. Dussintals projekt som jag hjälpt att få rätt arbetssätt som glatt ger en klapp på axeln eller bjuder in till diskussioner med glada miner. Processägare som lyssnar och skapar processer tillsammans med mig. Andra systemägare som jag kunnat jobba tillsammans med för att designa integrationer och vart jag än vänder mig olika människor som vill diskutera metoder och processer.
   Mest fantastiskt har det varit att kunna sitta med de tusentals användarna och förklara hur Jira kan användas. Om och om igen får jag samma feedback om hur glada de är att jag finns för att hjälpa dem och hur pedagogiskt jag förklarar. Utbildningsmöten med dussintals människor som engagerat lyssnar på min utbildning och ställer frågor som vi löser tillsammans.
   Det har varit magiskt.
   Idag är mitt uppdrag på H&M slut och jag tar en välbehövlig vila efter 18 månader av att bygga arbetsprocesser och stötta tusentals människor tillsammans med ett helt magiskt team. Där jag normalt förväntansfullt ser fram emot nästa uppdrag så sitter jag idag och är lite vemodig och väldigt omtumlad över det fantastiska avslutet på mitt uppdrag.
   Tack för en fantastisk tid alla underbara människor.

   Konferens i Berlin

   I helgen bar det av till Berlin tillsammans med Claremont för en konferens i samarbetets tecken. Totalt var det fyra Claremont Bolag som tillsammans bildar affärsområdet Marketing & Commerce som samlades för en helg fylld av upplevelser och workshops.
   Efter en kort försening vid Arlanda ankom vi till Schönenfeldt och där tog vi en kort busstur till Hotellet NH Alexanderplatz. Snabb och smidig incheckning och sedan bar det av till hotellrummet för lite sömn efter en lång dag.
   Lördag
   Lördagen bjöd på en härlig frukost där jag ger klart godkänt betyg eftersom man lagt bröd under baconet. Sedan fanns det en massa annat gott, men det är bacon som är viktigt och här hade man lyckats perfekt. Ingenting går upp mot en frukost bestående av bacon och melon.
   Efter frukost bar det av till konferensrummen där vi i CXD (Claremont Experience Design) gjorde en kul övning att lägga ut en timeline över alla viktiga händelser i vårt bolags historia. Det var många roliga och känslosamma historier som kom fram och ibland var det svårt att hålla tillbaka tårarna och skratten. Fantastiskt fin övning som verkligen knöt ihop oss som grupp, oavsett om du var ny eller först in i bolaget.
   Vid lunch gick vi över till parken bredvid hotellet och hittade en liten restaurang. Maten var inte direkt superimponerande, men personalen var i toppklass. En Schnitzel av tvivelaktig karaktär senare bar det av tillbaka till hotellet för del två där jag var gruppledare för ett gäng med uppdraget att hålla en workshop om samarbete under begreppet nyckelfärdigt.
   Som alltid när man jobbar med legender som Johan Bergman, Markus Norstedt, Jonas Klingsdal och Aki Ravelin så blir det magi. Tillsammans, med Johan vid datorn, skapade vi en episk presentation. När alla grupperna för CXD samlades igen så diskuterades uppgiften flitigt på traditionellt CXD manér och vår presentation utvaldes till att presenteras på stora scenen på söndagen.
   Efter workshop och diskussionerna så blev det en liten paus innan det var dags för middag. Efter en liten tupplur från min sida bar det av till restaurangen som var lite annorlunda kan man säga...
   Efter maten gick jag tillbaka till hotellet och somnade gott vid elva snåret eller så.
   Söndag
   Söndagen började med en härlig frukost och sedan lite teknik-check innan presentationerna på stora scenen. Självklart gick CXD först och jag och Johan visade vart skåpet skulle stå direkt med en fantastisk presentation ledd av Johan.
   Efter oss visade de övriga bolagen sina resultat och det var en fröjd att se hur de olika bolagen skiljer sig när det gäller presentationer. Inga upprepningar och alla hade sina egna varianter som gick alltifrån tysk precision till förnuftiga tankar till humor på högsta nivå. Allt fanns representerat på ett underbart kreativt sätt.
   Efter presentationerna och lite instruktioner för dagen så var det dags att utforska Berlin. Jag teamade upp med Ornamo och Miloš som båda var pigga på att promenera runt Berlin. Miloš har varit där tidigare så han fick bli vår guide på en resa som skulle visa sig bli lite längre än vad vi tänkt...
   Första anhalten blev Berlin muren så klart. Jag hade lovat min son att vi skulle ta oss dit så det var en rejäl promenad där vi gick en liten omväg först på grund av lite navigationsproblem (vi hade så trevligt så vi glömde kolla kartan). Vi gick till East Side Gallery och sedan passade vi på att intaga en härlig Dönner Kebap innan vi gick vidare.
   mycket, mycket god! Nästa anhalt blev Checkpoint Charlie som låg nästan en timmes promenad från East Side Gallery. På vägen syntes tydligt den stora skillnaden i arkitektur som är så karaktäristisk för Berlin. Trasiga, nedgångna fasader med klotter mixades friskt med gothiska kyrkliknande byggnader och industrilokaler i tegel. Moderna byggnader insprängda och snabbmatsrestauranger trängdes med rustika caféer innan vi till slut kom fram till den berömda checkpoint charlie.
   Även om det var molnigt så var det ganska varmt och vi drack en hel del vatten, så efter 2 timmars promenerande var det dags att uppsöka ett café för toalettbesök och påfyllning av vätska. Vi hamnade på ett café som kombinerade hälsosam caféverksamhet och cykelshop. Märkligt nog kombinerade man friskt på toaletten också där den gemensamma toaletten hade ett bås och en pissoar. Lite spännande, speciellt som dörren till toaletten inte gick att stänga. Båset gick dock att stänga, så det var iallafall positivt.
   överraskning? Efter vätskepausen bar det av till det judiska monumentet som är ett monument över de mördade judarna under andra världskriget. Det är ett imponerande monument som om du ger dig in i det verkligen ger känslan av isolering och mörker. Det går aldrig att förstå smärtan och förtvivlan som judarna under andra världskriget fick utstå, men monumentet gör ett bra jobb att påminna oss om att det aldrig får hända igen med sin klaustrofobiska och mörka tyngd.
   Därifrån bar det vidare till Brandenburger Tor där en trevlig man endast iförd en elefant tanga förgyllde allas bilder av Brandenburger Gate med sin närvaro. Vi kikade förbi riksdagshuset och sevärdheterna däromkring innan vi började resan tillbaka mot hotellet igen med en kall glass i handen och ett leende på läpparna.
   Brandenburger Gate På vägen tillbaka stannade vi till en kort stund vid Am Lustgarten framför det gamla museet för att vila fötterna. Vi funderade på att gå in, men benen orkade inte riktigt och det kostade en massa pengar så vi struntade i det. Vid det här laget ville vi bara ta oss till TV Tornet som var vårt sista resmål för dagen och sedan ta oss hem till hotellet.
   När vi äntligen kom fram till TV Tornet igen (vi passerade det på väg till Berlin muren) så var vi rejält slitna. Det kostade 150 kronor per person att åka upp och det fanns nästan inga platser kvar så vi beslutade oss för att skippa den delen av vår promenad och tog istället en liten paus under tornet innan det var dags att bege sig till hotellet. Lite drygt två mil hade vi promenerat vi det här laget så vi kände oss ganska nöjda med dagen.
   Världens bästa Ornamo och Miloš.Tillbaka på hotellet blev det en kort vila innan det bar av till flygplatsen med buss igen. Incheckningen gick snabbt och det blev en trevlig pratstund med resten av Claremont, som alla var ganska trötta, innan det var dags för avfärd.
   Flyget hem gick som smort och vi lämnade Berlin för denna gång med många bra minnen och en början på en samarbetsresa som för oss på Claremont kommer att bli något magiskt. Inte bara för oss, utan även för våra kunder.
   Tack för den här gången Berlin, det var ett nöje.

   Det känns lite märkligt att avsluta uppdraget den här gången

   Avsluta ett uppdrag som konsult är alltid lite vemodigt och samtidigt jättespännande eftersom något nytt kommer att börja. Den här gången känns det lite extra märkligt dock och det är första gången jag upplever något liknande.
   Som konsult är det vanligt att byta uppdrag. Oftast är det planerat och ibland oplanerat på grund av kundens ekonomi, lite politik eller helt enkelt förändringar inom företaget. Det brukar vara en period av lite vakuum innan man slutar där alla önskar varandra lycka till och frågar lite om vart man ska härnäst.
   Den här gången känns det dock annorlunda. Istället för en liten lugn period där man långsamt ersätts eller fasas ut så är det mer hektiskt än någonsin. Folk bokar möten och luncher för att få en sista chans att få hjälp av mig eller för att få några sista tips och tricks. Tongången är inte så där lite likgiltig och glatt utan sorgset och förvirrat. Folk vill verkligen inte att jag ska sluta helt enkelt och det pågår flera försök att hitta budget så jag kan vara kvar på ett sätt eller annat.
   Det är nästan en desperat känsla och istället för att långsamt fasa ut mig så försöker man klämma ut så mycket som möjligt innan jag lämnar. Det är extra märkligt eftersom jag egentligen skulle vara kvar tills i November och man ersätter mig med två personer. Trots detta så skakar de flesta på huvudet och undrar vem som ska göra allt det jag gjort under de senaste 17 månaderna.
   Det känns riktigt, riktigt konstigt.
   Varje möte senaste två veckorna har varit fyllda av positiv feedback hur jag har varit viktig för olika teams framgång och hur mycket folk har uppskattat min tid på H&M. Det har varit en fullständig flodvåg av positiv energi och samtidigt väldigt jobbigt eftersom jag vill göra så mycket innan jag slutar som jag inte kommer att hinna med.
   Att folk kommer upp nästan med tårar i ögonen och uppriktigt öppnar sina hjärtan på det här viset har verkligen bevisat att det jag gör har betydelse. Att jag har gjort något som hjälpt tusentals människor. Det har varit en mycket omtumlande upplevelse som jag inte riktigt har upplevt på det här viset tidigare. Iallafall inte av den här magnituden.
   Det känns riktigt, riktigt vemodigt att göra mina sista veckor nu, men jag ska göra mitt absolut yttersta för att göra den sista tiden värdefull för alla de fantastiska människorna som jobbar på H&M. De förtjänar inget mindre än mitt absolut yttersta.
   Det är en märklig period som jag upplever just nu...
    

   Claremont en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare

   Claremont som jag är anställd av har blivit utvald till en av Sveriges 100 attraktivaste arbetsgivare. Det är en utmärkelse som årligen delas ut av Karriärföretagen där bland annat Tetra Pak, Alfa Laval, IKEA, Volvo har fått utmärkelser.
    
   Karriärföretagen är en årlig utmärkelse som delas ut till 100 arbetsgivare i Sverige. Karriärföretagen är en svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalitet i sitt employer branding arbete och som kan erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och Young professionals.
    

   Genom att ge medarbetarna stora möjligheter att utvecklas och göra karriär arbetar Claremont attraktivt med sitt Employer Branding. Med en innovativ arbetsmiljö samt karriärmöjligheter för sina medarbetare inom verksamheten utses härmed Claremont till ett av Sveriges Karriärföretag 2019. https://karriarforetagen.se/foretag/claremont/

   Claremont siktar mot Norge

   På allmän begäran från våra kunder så börjar Claremont kika utanför Stockholm som tidigare varit vårt fokuserade arbetsområde. Norge blir första anhalten och då är det Oslo som blir nytt fokusområde.
   De senaste åren har Claremont verkligen vuxit ordentligt.  Den otroliga kulturen som får alla medarbetare att växa så det knakar och som ger den fantastiska gemenskap som vi har har naturligtvis inte gått våra kunder förbi. Nu är det flera företag som frågar om vi kan följa deras affärer även utanför Sveriges gränser.
   Först ut blir alltså Norge under Anders Södermans överseende, något som brukar betyda att det blir mycket drag under galoscherna och en helt fantastiskt rolig resa.
   Det känns lite extra roligt att det blir just Norge och Oslo som blir först ut eftersom jag har jobbat där av och till på både BikBok och Elkjøp. Jag har också mina föräldrar i närheten och några tidigare arbetskamrater som jobbar i eller omkring Oslo.
   Med tanke på mängden förfrågningar som kommit genom åren från just Norge så känns det som att Claremont kan komma att trivas väl i Oslo.
   Med det så kan jag bara säga att om du sitter i Oslo och funderar på en samarbetspartner för ditt nästa projekt så hör av dig. Vill du uppleva en av världens mest fantastiska företag som anställd istället, ja då finns inget bättre företag än Claremont så hör av dig!
    

   En månad av nätverkande på Claremont avslutas med en liten presentation!

   På Claremont har två medarbetare jobbat hårt med att under en hel månad inspirera andra att nätverka. Resultatet har varit fantastiskt och jag är mycket hedrad av att få vara den som höll den avslutande presentationen.
   Mina kollegor Markus Forsberg och Tommy Niréus har lagt en hel del energi till att sprida nätverkandets konst. Det är framförallt den yngre generationen som oftast inte har hunnit skapa sina nätverk riktigt än, eller som vill ha lite tips på hur man kan skapa ännu bättre nätverk.
   Själva idén bakom Claremont Networking & Mingle Month är att ta klassiskt nätverkande ett steg längre och strukturera upp det hela med fokus på kunskapsutbyte och affärsmannaskap.
   Jag skulle egentligen ha föreläst på det första mötet, men blev sjuk och fick istället hålla den avslutande presentationen som hölls den 1:a November på Claremonts kontor.
   Markus och Tommy hade ordnat en riktigt mysig tillställning med lagom många deltagare för att det inte ska kännas för stort eller för litet. Min presentation blev lite drygt 20-25 minuter med lite frågor och småsnack efteråt.
   Innan min presentation så höll min kollega Susanna Björklund en dragning som gjorde att jag verkligen fick lite press på mig att prestera lite extra. Överlag kan jag säga att det är en fröjd att ha sådana fantastiska kollegor och att jag får möjligheten att dela med mig lite av min erfarenhet ibland.
   Så tusen tack Tommy, Marcus och Susanna för en mycket lyckad och trevlig presentation! Det får vi göra flera gånger :)
   Min Presentation

   Katrin Lundgren - CEO Kodmyran AB

   Katrin Lundgren är en av de personer som är direkt ansvarig för att jag befinner mig där jag befinner mig i livet idag. Hon är en passionerad, tidigare e-handlare och numera ehandelskonsult, med ett stort, öppet hjärta som hjälpt många e-handlare tillsammans med sin make Erik. Dels genom deras utmärkta e-handelsplattform och dels genom aktiviteter som E-handelsdagarna i Sundsvall och deras deltagande i många e-handelssammanhang där de gärna delar med sig av sin kunskap.


   Hejsan Katrin,  beskriv vad ditt företag gör med en mening.

   Vi hjälper ehandlare att effektivisera sina processer och sin handel genom vår plattform Kodmyran Commerce  

   Kodmyran är ett välkänt varumärke för många som jobbar med E-handel, men kan du beskriva lite vad ni gör och vilka tjänster ni har?
   Vi jobbar främst med vår egen ehandelsplattform Kodmyran Commerce för att via den öka handlarnas försäljning inom flera olika kanaler och förenkla handlarnas processer. Vi jobbar också med analyser, optimering och rådgivning inom ehandel.

    

   När startades företaget och hur många anställda har ni?

   Vi smygstartade Kodmyran 2007 men registrerade företaget 2008, så vi firar tio år i år. Redan Innan Kodmyran, 2002, så drev jag en ehandel Swecat och det är egentligen en avknoppning av den som blev Kodmyran. Vi är sex anställda och växer ständigt. När du publicerar intervjun är  vi nog sju.  

   Utifrån DISC (https://www.123test.com/disc-personality-test/), om du har en sådan profil, vilken är din disposition? Om du inte har det, vilken av profilerna från https://www.16personalities.com/ är du?


   Jag är en INFJ- advocate:

   "The Advocate personality type is very rare, making up less than one percent of the population, but they nonetheless leave their mark on the world."
    

   Vart är du född och uppväxt?

   1974 I Härnösand i Ångermanland.  

   Vilken utbildning har du och vart gick du i skola?

   Jag har faktiskt dubbla högskoleexamina. Jag gick grundskollärarutbildning sv/so 1-7 i Härnösand och därefter jobbade jag som lärare några år innan jag bestämde att det var inget för mig och jag läste då Systemvetenskap/ informationsteknologi i Sundsvall.  

   Vad gör du när du inte jobbar?

   Öh konstig fråga. I min värld har man inte fritid och jobb, man bara lever sitt liv helt enkelt. Det blir så när man gillar vad man gör allt flyter liksom ihop. Men för att svara på frågan, så när jag inte jobbar i traditionell mening, dvs är på kontoret, så gillar jag att hålla på i trädgården och att odla grönsaker. Jag tycker mycket om att skapa vackra miljöer utomhus i min trädgård och gillar att se saker växa. Jag brukar också läsa skönlitteratur och se på film.  

   Berätta något som ingen kanske vet om dig?
   De sakerna behåller jag nog för mig själv det är liksom hela idén med att ingen vet om en sak, men jag kan berätta lite kuriosa om mig själv som få känner till.
    
   Jag är gammal elitspelare i bandy. Jag var målvakt och har faktiskt ett flick SM silver och ett ungdoms SM brons.
    
    

   Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst förutom det du gör idag, vad skulle det vara?
   Fast det där är också en konstig fråga, vi har ju alltid möjligheten att göra saker, det är bara en fråga om val och en fråga om att göra. Själv har jag bytt livsväg tre gånger hitills under mitt liv. Jag har alltså valt att leva som jag gör i dag och är nöjd så.
    
   Jag drömmer inte om stora förändringar, Jag drömmer inte om snabba exits, och pengar nog att leva på andra sätt som många gör. Jag vill inte förändra världen eller resa, eller bo på andra sidan jorden. Jag trivs här och med det jag gör. Jag är alltså en sådan där konstig människa som är totalt nöjd med hur jag lever, en sådan där man inte tror finns, och en sådan människa som ofta får höra "men så kan du väl inte tänka, alla vill väl vara ekonomiskt oberoende och alla vill väl resa" osv.
    
   Men jag kan berätta en hemlighet för er, Nej alla behöver inte vilja göra samma saker. Man kan vara nöjd med sitt liv trots att det låter rätt trist för andra. Däremot finns det såklart mindre saker jag också vill göra men dem gör jag allteftersom.
    
   Men när jag blir äldre får vi väl se vad jag vill då, för ens liv och vilja förändras alltid med åren men då är det ju bara att ändra hur man lever när man vet vad man vill, det är inte svårare än så. En sak som jag faktiskt funderat på ibland är att flytta ännu längre ut på landet och bli lite månskensbonde. Vi får väl se framöver.
    
    

   Vilken är den största utmaningen för dig i din professionella roll, både som chef och som leverantör?

   Att det finns så mycket jag vill göra men bara 24 timmar varje dygn. Jag tror det är samma för alla med ambitioner, tiden är alltid största utmaningen.  

   Vilken anser du är den största utmaningen inom E-handel under 2018? 

   Allteftersom handeln växer måste vi hitta nya vägar för logistik och nya processer för att snabba upp och effektivisera våra flöden. Vi ser redan nu att julhandeln knäcker oss. Hitta bra lösningar på detta så att kunderna kan ha ett fortsatt förtroende för ehandeln tror jag är ett måste om tillväxten ska fortsätta.  

   Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?

   Förslagen från kollegorna haglade, de tyckte att Catwoman eller Ant-man skulle vara klockrena. Men själv känner jag mig nog som min barndomshjälte Lille Skutt. Han är konstant rädd för allt, gråter så det skvalar för minsta lilla men är alltid med på alla äventyr ändå. Det är en äkta hjälte.
   Och så gillar han morötter och det gör jag med.  

   Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?
   Nu är jag en ganska rak och frågvis person och inte direkt buskablyg så jag har inte direkt några ofrågade frågor till de jag känner, utan de brukar få dem rätt omgående när jag funderar över något. Det ska vara en fråga till dig då Jimi:
    
   Har du fått ut vad du ville av intervjun eller har du kompletterande frågor?
    
    
    
   Med det tackar jag Katrin för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området E-handel är ett område som jag är mycket intresserad av så jag diskuterar det gärna och ofta.
    
   Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Katrin så kan du kontakta henne via Linkedin eller Kodmyrans hemsida.
    
    

   Thomas Lindahl , CEO för Claremont Business Solution AB

   Jag träffade Thomas över en trevlig middag på Koh Phagnan på Östermalm som senare övergick till en pratstund över en kopp kaffe på Claremonts kontor. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den inbjudande och öppna konversation som Thomas bjöd på.
    
    

   Thomas, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?
   Claremont Business Solution (CBS) är Claremonts äldsta bolag. I tidernas begynnelse beslutade den grupp som senare skulle starta Claremont för att fokusera på ekonomistyrning inom SAP. Thomas Lindahl tillsattes som VD för det bolag som då hette Clarity.
    
   Med tiden så ökade behovet av ytterligare kompetenser och ett nytt bolag startades med Peter Lundström som VD. Ett holdingbolag skapades för att hålla ihop de två bolagen, som snart blev tre och sedan flera. Holdingbolaget döptes till Claremont och efter ett tag samlades alla bolag under det gemensamma namnet och Clarity blev då CBS - Claremont Business Solutions.
    
   CBS är ett av tre bolag som är samlade under ett affärsområde som heter Claremont Enterprise Solutions (ES). Förutom CBS så hittar vi även CED och CSC under det affärsområdet som är fokuserat på SAP och ERP. Både CBS som bolag och affärsområdet ES leds av Thomas Lindahl.
    
   CBS fokuserar på att hjälpa sina kunder att skapa affärsnytta med hjälp av SAP. Det innefattar strategiarbete och processmodellering, stöd vid upphandling av system, projektledning och liknande. CBS är specialister på processer och applikationen SAP och har nyligen även startat verksamhet inom det molnbaserade ERP-systemet Oracle+NetSuite, samt Microsoft Dynamics 365.
    
   Tillsammans med framförallt CED och CSC så kan Claremont erbjuda ett heltäckande erbjudande från förstudie till implementation, test och förvaltning. Claremont har även en specialistgrupp inom SAP Hybris E-commerce som heter CEC.


   Jimi's reflektioner

   Min syn på CBS, trots att min praktiska kunskap om SAP utanför SAP Hybris ännu är ganska begränsad, är att även om kompetensen och erfarenheten är mycket imponerande så är det passionen som sticker ut.

   Thomas Lindahl har en passionerad eld i sitt hjärta som märks tydligt när man pratar med honom. Den passionen brinner nästan lika stark som hans drivkraft att bygga användbara system som ger värde till kunderna och de som ska använda systemen.

   Efter ett samtal med våra SAP konsulter och deras bolagschefer så är det svårt att inte bli inspirerad och hänförd av deras passion för SAP. Det tar inte lång tid innan du kommer på dig själv att du börjar läsa på mer om S/4 Hana och de utmaningar som kommer med det.

   Bara tanken på vilka spjutspetsar till kompetens CBS besitter och den styrka Claremont sitter på med de passionerade bolagen som kompletterar CBS ger mig rysningar. Snacka om dream team!


    

   På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?
   Min disposition är CS. Det betyder att jag är noggrann och organiserad samt att jag vill hjälpa andra. Jag har behov av inre reflektion och jag föredrar att saker och ting är konkret.
    
    

   Vart är du född och uppväxt?
   Jag är född och uppväxt i Stockholm.  Jag är civilekonom och tog examen från Handelshögskolan i Stockholm och jag har alltid varit intresserad av teknik, IT och olika verksamheter.
    
   Mitt intresse för datorer har alltid funnits där och i mina yngre dagar så byggde jag datorspel tillsammans med två goda vänner.
    
   Det är de två passionerna som sedan förenades i mitt fokus på just ERP system för SAP.
    
    

   Vad gör du när du inte jobbar?
   Jag har en passion utanför jobbet och det är skidåkning off-pist. Varje år åker jag iväg för att njuta av detta tillsammans med goda vänner och i tiden mellan dessa resor så försöker jag hålla kroppen i trim.
    
   Träningen är också ett sätt för mig att hitta tiden för inre reflektion och rensa tankarna, så det är en viktig del av min tid utanför jobbet.
    
    

   Berätta något som ingen kanske vet om dig?
   Jag har varit nära att dö i Cancer. Jag var så nära att doktorn flaggade för att jag kanske inte skulle överleva natten. Det gjorde jag dock och lyckades besegra Cancern och komma tillbaka starkare.
    
    

   Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?
   Jag skulle förmodligen göra samma som nu, bygga företag. Det är något som jag brinner för och som ger mig energi att se företag växa och utvecklas.
    
    

   Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?
   Jag tror att Fantomen skulle passa mig. Precis som Fantomen så är jag passionerad när det gäller rättvisa. Det är viktigt att skydda de som behöver hjälp och att markera att onda beteenden inte är acceptabelt. Jag syftar så klart på Fantomens dödskallering som han använder när det är motiverat.
    
    

   Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?
   Jag skulle vilja ställa följande fråga till Anders Swensson (styrelseledamot från start på Claremont och erfaren CFO (vars fru alltså gick på Clairmont High i San Diego, varifrån namnet Claremont är taget) som säkerställde under alla våra första år att ekonomin och strukturen var i sin ordning på Claremont):


   Hur ser du på Claremonts resa så här långt, nu när du inte varit en del av det operativa arbetet på ett antal år och därför kan se på det utifrån?
    
    
   Med det tackar jag Thomas för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området SAP är ett område som jag är mycket intresserad av så jag diskuterar det gärna och ofta.
    
   Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Thomas så kan du kontakta honom via Linkedin eller Claremont’s kontaktsidor.

   Fyra nya profiler att boka in och en intervju gjord

   Igår var det Rebecka Wedlund som bjöd på en frisk promenad och en trevlig pratstund. Samtidigt så tackade inte mindre än fyra nya profiler ja till att deltaga i serien. Det går stadigt framåt och det ger lite extra energi till mitt skrivande.
    
   Mattias Pihlström, Tommy Johansson, Eva Furberg och Johan Sommar gav igår sin tumme upp vilket betyder att jag nu har 29 platser inbokade och totalt 21 platser kvar. Jag kontaktade ytterligare några profiler nu på morgonen så vi får se vilka ytterligare som kan komma att dyka upp under februari och mars.
    
   Jag ska försöka hålla takten uppe med 2 intervjuer i veckan. Till sommaren hoppas jag kunna ha alla intervjuer färdigställda. Om jag kan hålla det då kommer jag att fundera på om det här är något jag vill fortsätta med under 2019 också. Först ska jag dock fylla årets platser, så arbetet fortsätter som vanligt ett tag till.

   Mikael Jonsson, CEO för Claremont Enterprise Commerce AB – #jimisprofiler

   Mikael Jonsson är CEO för Claremont Enterprise Commerce (CEC). Jag träffade Mikael över en trevlig lunch på Koh Phagnan på Östermalm som senare övergick lång promenad ut på gärdet. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den varma och intressanta konversation som Mikael bjöd på.   Mikael, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?
   Claremont Enterprise Commerce hjälper våra kunder att driva sina affärer i digitala kanaler. Självklart handlar det ofta om e-handel och vi arbetar både med B2C och B2B. Rent tekniskt fokuserar vi på e-handelsplattformarna SAP Hybris och Magento.
    
   Vi hjälper dessutom våra kunder att göra de förändringar som ofta krävs när man vill flytta hela eller delar av sin affär till nätet. Det kan krävas såväl organisatoriska som processmässiga förändringar. Dessutom är vi väldigt duktiga på metod och ledning runt den här typen av projekt.
    
    
    
    

   På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?
   Jag har dispositionen IS/ID.
    
    

    Vart är du född och uppväxt?
    Jag är född i Stockholm och uppväxt i Östersund.
    
   Jag gick i skola i Östersund, men flyttade till stockholm efter gymnasiet. Jag gick Systemvetarprogrammet men var skoltrött. Gjorde militärtjänst i Östersund som terrängbilsförare (lastbil) där jag körde runt med en stor haubits (kanon).
    
   Efter militärtjänsten återvände jag till Stockholm och gjorde klart studierna.
    
    

   Vad gör du när du inte jobbar?
    Jag älskar löpning och skidåkning. Är tränare i innebandy, men har börjat trappa ner lite. Har en fjällstuga utanför Östersund, i Bydalen dit jag och sambon gärna tar en tripp till för att njuta av lugnet.
    
    

   Berätta något som ingen kanske vet om dig?
   Jag gick igenom en jobbig skilsmässa 2012. Det kom oväntat för mig och det var en svår tid för alla inblandade. Under den perioden så lärde jag mycket om mig själv och även om det var en jobbig tid så vill jag tro att det gjort mig till en bättre människa just för att jag tvingades rannsaka mig själv, förstå vad som är viktigt i livet och efter hand märka att “jag kommer att klara detta”.
    
    

   Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?
   Jag skulle förmodligen jobba med ungdomar. Det finns något givande i att kunna göra skillnad i en tid då många unga behöver lite stöd, råd och kanske bara ha någon som lyssnar på dem.
    
    

   Vilken är den största utmaningen för dig som chef på Claremont?
   Utmaningarna i ett så snabbväxande och ambitiöst bolag är alltid många men för mig innebar 2017 att ett nytt bolag och en delvis ny affär skulle etableras. Då blir det extra viktigt att förankra en tydlig vision så att alla kan bidra för att vi ska närma oss den.
    
   Sedan ska sägas att det är lättare att vara chef i vår organisation än det jag upplevt tidigare eftersom det på alla nivåer finns en otrolig laganda där man hjälper varandra i alla lägen.
    
    

   Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?
   Jag tror spindelmannen passar mig. Han är snäll och trevlig, till och med mot skurkarna han bekämpar för att hjälpa andra.
    
    

   Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?
   Jag skulle vilja ställa följande fråga till mina döttrar (11 och 15) om 20 år: Vilket betyg får jag?
    
    
    
   Med det tackar jag Mikael för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området Ehandel är ett område som jag är mycket passionerad för så jag diskuterar det gärna och ofta.
    
   Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Mikael så kan du kontakta honom via Linkedin eller Claremont’s kontaktsidor.
×
×
 • Create New...