Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Veckan som gick: mycket och mer plus moms!

  Jimi Wikman

  Veckan som gick var lite extra tung då det är ganska mycket som händer varje dag som kräver så kallade "content switchings", dvs många hopp mellan olika områden så hjärnan måste ställa om sig. Det var också en vecka fylld av frustrering då jag inte kunde träna ordentligt och en nästan episk trötthet.

   

  Det var förra söndagen som jag åkte på en total energi zap när jag körde ben. Det var i set 10 i smithmaskinen när jag körde squats som precis all energi försvann helt plötsligt. Jag fastnade i botten av en squat och fick ta mig upp endast på vilja, något som gjorde att jag gjorde illa vänstra sidan av ländryggen och fick rejäla blödningar i båda benen. Inget allvarligt så klart, men mest besvärande. Ryggen kändes inte så farlig efter en dag eller två då det bara var en överansträngning, men benen känns faktiskt fortfarande!

   

  Att ha träningsvärk från Hades i båda benen är i sig rätt jobbigt, men den här veckan har som bekant bjudit på blixthalka som grädde på moset. Om du någonsin haft episk träningsvärk i benen så kan du tänka dig hur skönt det är att halka runt som Bambi med det. Om du som jag avskyr att gå långsamt så förstår du kanske hur kul jag tyckt att det varit den här veckan när jag fått snigla runt på blöta isbanor...

   

  På jobbet så blev det tt hoppa rakt in  hetluften som Scrum master, design ansvarig och kravansvarig då projektet körde igång på två fronter omedelbart, eller egentligen så blev det tre fronter till och med. Vi kör två spår just nu med utveckling och kravspecifikation samtidigt som halva styrkan har haft utbildning på sidan av. Att både köra kravspecifikation där jag gör större delen av designen samtidigt som jag ska jobba med kraven så de blir ok PLUS vara scrum master är lite av en utmaning kan man säga. Lyckligtvis har jag bra stöd i teamets tekniska arkitekt som är en stor klippa som tar den stora delen av kravspecifikationen.

   

  Eftersom projektet är väldigt tidsstyrt med en tajt deadline så blir det många, långa timmar där hjärnan glatt får hoppa mellan designspecifikationer, kravdetaljering och planering av testarbete för att nämna några saker. Det är självklart otroligt kul att det händer många saker, men min hjärna har inte varit på topp den här veckan med någon form av förkylning som ligger och saktar ner saker och ting. Att hela tiden byta context, både inom projektet och utanför med säkert tusen saker som ska hållas koll på och genomföras så har jag varit väldigt trött den här veckan.

   

  Faktum är att jag var så trött att jag somnade före 21 i fredags och sov fram till 16 på lördagen. Jag somnade vid 1 igår och sov till 12 idag också och ändå känns det som att jag skulle kunna sova en vecka till. Min att göra lista ser ut som tomtens lista över julklappar som ska levereras och ibland känns det som att jag drunknar i allt som ska göras.

   

  Det är då jag sätter på musiken och trär på mig träningskläderna. Det är då den långa promenaded i blåst, regn och mörker väcker hungern i hjärtat. Det är då tanken på att arbetsbördan och livets utmaningar faller över mig och hotar att kväva mig får mig att le och blotta tänderna som ett vilddjur. Det är då jag reser mig i stormens öga och vrålar ut mitt trots.

   

  Ge mig allt du har. Slå ner mig på knä. Pressa mig mot marken och försök krossa mig. Ju mer du försöker få mig att ge upp, ju mer motiverad blir jag att resa mig igen och besegra alla odds. Det spelar ingen roll vilka hinder som ställs framför mig för jag sänker huvudet och pressar igenom. Ibland krävs det flera försök och kroppen skriker av smärta och frustration, men inget står emot mig för evigt.

   

  Veckan som var var tuff, men det kommer en ny vecka som blir lika tuff så det är bara att bita ihop och pressa vidare med vetskapen om att jag lever precis det liv jag önskar coh att vilka utmaningar jag än möter så är det inget mot vad andra möter varje dag.

   

  Så, hur var din vecka?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...