Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ur askan in i elden - nya projekt, nya utmaningar

  Jimi Wikman

  Så var min tid i Inkclub projektet avklarat (för den här gången) och jag tillbringade förra veckan med nya utmaningar och spännande händelser, både som anställd på Brightstep och på det privata planet. Träningen svajar en del och rutinerna hoppar åt alla håll just nu när allt som var "vardag" ställs på ända igen.

   

  Efter ett år på heltid som systemtestare, deploy manager, Digital River manager och gud vet vad på Inkclub så gjorde jag min sista dag den 14:e februari och återvände till hötorgsskrapan i förra måndagen. Osäker på vad jag faktisk skulle göra så skrapade jag ihop lite tid förra helgen på både Pricerunner och Kodmyran. Det är alltid kul när det går att ordna timmar med kort varsel och båda kunderna är ju riktiga favoriter som jag jobbat med länge nu. Kodmyran sitter jag dessutom med som kund privat också där jag skapar deras nya hemsida, så det blev extra grädde på moset.

   

  Tillbaka på kontoret så blev det inte riktigt så lugnt som jag hade trott då jag officiellt sitter med i testgruppen där vi sitter med riktigt spännande utmaningar att introducera nya processer i vårt löpande arbete. Jag sitter även i vår nyformade GUI grupp där vi frontend utvecklare och designers träffas och utbyter kunskap samt att jag nu i veckan blev utsedd till ansvarig för Confluence och därmed sitter med i vår Atlassian grupp också. Det gjorde att det blev en del möten och jag behövde utvärdera ett par editorer för frontend utveckling och skriva en ganska lång retrospektive över Inkclub projektet.

   

  Tanken var att testa Adobe Edge Code som verkar mycket lovande och som är riktigt strömlinjeformat och enkelt att arbeta med. Tyvärr så är AEC lite begränsat fortfarande och låst till UTF-8, vilket inte alltid fungerar. Exempelvis så kör Kodmyran med iso-8859-1 och då fungerade det inte med AEC fullt ut. Istället fastnade jag för PHPStorm (Kodmyran är ett PHP projekt) och efter en kort utvärdering så är jag nu helt såld på PHPStorm. Andra i GUI gruppen har kört WebStorm som är lillebror till PHPStorm med gott resultat. Efter att ha testat PHPstorm och satt upp ett arbetsflöde där jag jobbar lokalt mot Kodmyrans server och sedan kör med versionshantering genom ett privat repository på GitHub. Jag testade även att köra med både Dropbox och Google Drive som sekundärt repository med gott resultat.

   

  Träningsmässigt så åkte jag på en liten förkylning förra helgen och därmed tog jag det lite lugnt förra veckan. Den här veckan är det tillbaka till gamla vanor och det känns skönt att kunna ta i ordentligt igen. Målet på 10.000 armhävningar går lite trögt och det känns som att det kan bli tufft att ta sig hela vägen till 100 kilo i bänkpress just nu, men skam den som ger sig!  Det är fortfarande en del fläsk på gubben, men det syns att jag tränat de senaste 10 månaderna iallafall och jag gillar det faktum att jag börjar få en liten vägkarta med blodådror på såväl armar som axlar trots fläsket. Jag kör vidare med sexor månaden ut och sedan ska jag nog ändra träningen lite igen. Förmodligen så kör jag en månad med dubbla rygg och bröstpass plus ett benpass där jag kör ett pass med tunga sexor och ett pass med lätta tjugor eller mer på bröst och rygg. Tanken är att slita sönder musklerna på sexorna och sedan pumpa in blod och syre med de lätta passen för att hjälpa till med återuppbyggnaden. Vi får se hur det går.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...