Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Extremely Popular

  Träning börjar kännas lite väl tröstlöst nu.

  Jimi Wikman

  Det planerade gymmet i Vallentuna ser ut att vara framflyttat 6 månader av någon anledning, så då är jag tillbaka på ruta ett igen minst ett halvår till. Det är otroligt märkligt att det inte finns träningsutbud häromkring med möjlighet till morgonträning...

   

  Efter flytten från Märsta har det varit mer eller mindre omöjligt att träna på det sätt jag vill. Antingen är gymmet flera mil bort eller så är öppettiderna lagda så det är omöjligt att träna innan jag ska till jobbet. Det känns som att det inte finns någon som faktiskt tränar på den här delen av Stockholm utan det är "motion" som gäller med tuggumigym och endast efter arbetstid eller på lunchen.

   

  Vi har ett gym väldigt nära, eller ja...gym är väl att ta i när man på hemsidan skriver att man tagit bort bänkpress för skaderisken (!!) och det jag sett därinne är maskiner för rehabilitering och konditionsträning. Lite längre bort har vi Friskis och Svettis, men de öppnar 06.30. Med tanke på att jag börjar 08.30 och har 90 minuters restid till jobbet så går inte den ekvationen ihop med 45 minuters promenad hem också.

   

  Jag kan ju också ta mig till SATS i Täby som öppnar 06.00, men då är 16 kilometers promenad vilket känns lite väl långt. Eller ta mig till närmaste Fitness 24/7 som ligger i Sollentuna som då också tar tre timmar att promenera. Jag kan också åka till Stockholm Centrum på morgonen och sedan bära runt på en gymväska och datorväska resten av dagen. En timmes restid gör dock inga underverk med träningsmotivationen kan man säga.

   

  Träning på lunchtid är inget allternativ liksom direkt efter jobbet för det är så förbannat mycket folk på gymmet så jag blir bara förbannad på att inte kunna träna för att det inte finns några vikter eller bänkar lediga. Träning efter arbetstid betyder också att jag kommer hem efter 9 på kvällen så då kan jag ju lika gärna flytta till stan och hälsa på familjen på helgen eftersom jag ändå inte hinner träffa dem.

   

  Så just nu känns det rätt tröstlöst och jag funderar på allvar om jag måste bygga ett eget gym för att det ska bli ordning på träningen. Alternativt får jag skaffa körkort och klämma ut 750+ mil per år bara för att kunna ta mig till ett gym för att kunna träna 3 gånger i veckan.

   

  Så, vi börjar 2017 med lite utmaningar på träningsfronten för jag måste verkligen komma igång med träningen igen. Jag känner hur frustrationen växer och jag blir lättirriterad och stingslig av att känna mig låst över något så löjligt som vart jag bor i en stor stad som Stockholm. På andra sidan E4 finns det Fitness 24/7 i nästan varje by (Märsta har 2 plus ett Sats!), men på den här sidan så är det tydligen SATS och liknande som gäller.

   

  Jag kan inte för mitt liv begripa varför det inte finns fler byggargym i Stockholm? Är allt Crossfit och träningspass i grupp eller med PT? Eller är alla de riktiga gymmen gömda som ädelstenar i sanden som man bara kan bli inbjuden till? Det borde fasen inte vara svårt att få till en gymkedja med fokuserad träning för byggare. Öppet 24/7 med egen kod och begränsat antal medlemmar som får betala bra för att kunna träna som de vill.

   

  Jag går gärna upp 03.30 för att ta mig till gymmet och jag betalar lätt 10.000 per år bara jag får träna på mina villkor, när jag vill, utan trängsel. Så tills dess att jag hittar något så får jag väl klura ut något annat så länge. Jag börjar med att kolla in Friskis och Svettis och i värsta fall får jag väl erbjuda mig att bli medlemsvärd 3 gånger i veckan så jag kan öppna gymmet vid 4 på morgonen och lämna över till någon vid 6.30... typ.

   

  Sedan om ett halvår kanske det ordnar upp sig med Vallentuna då, men det är fortfarande 10km promenad varje morgon för att ta mig dit. Ibland saknar jag Märsta ordentligt...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  Hej Jimi! Jag hoppas att allt bra med dig! Jag har en fråga! Vilken webbdesign plattform rekommenderar du? Vad tycker du om Wordpress plattform? Är den bra eller finns det något som är bättre?

  Gott nytt år för 2017!

  Önskar / Abdalla Tubishat

  Link to comment
  Share on other sites  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...