Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Övertid och träningsfrenesi till trots är jag harmonisk

  Jimi Wikman

  De två tunga övertidsveckorna är nu över. 131,5 timmar på 12 dagar gick betydligt bättre än förväntat och nu när jag avnjuter 4 dagars härlig ledighet så brinner jag av träningsiver!

   

  Att göra 130+ timmar på 12 dagar var inte alls så tokigt, faktum är att det kändes ganska bra även om det inte är något som jag kanske bör göra allt för ofta. Kanske beror det på att arbetet i sig är otroligt givande, kanske var det att få sitta själv på 17:e våningen och verkligen sjunka in i Photoshop och Zephyr. Kanske var det de sena kvällarna med 2-3 dedikerade medarbetare till sällskap som gjorde det hela så givande. Oavsett vilket så gick de 12 dagarna förbi utan problem och jag fick otroligt mycket gjort!

   

  Nu är det några veckor kvar med en hel del övertid, men jag ser det snarare som en utmaning än något negativt för nu har jag kört hårt i två veckor och sett att det är inga problem. Solen och den fantastiska naturen här i Märsta hjälper till att fylla på med energi också så det är nästan så att pollenstormen inte känns av....nästan.

   

  Den senaste veckan har jag utforskat närområdet och hittat en helt fantastisk promenad/löpsträcka som är alldeles lagom lång med sina knappa 5,5 kilometer och som går igenom en helt fantastiskt vacker natur. Jag har också tagit första stegen och tagit mig till det lilla gymmet inne i centrum. Med 2 kilometer dit och hem så blir det ett lagom träningspass innan jobbet, speciellt när löpningen kommer igång.

   

  Tanken är att jag ska kunna ta en joggingtur till gymmet, trycka ut 30-40 minuter hårdträning och sedan en joggingtur hem innan jag åker till jobbet vid ca 07.30. På helgerna tar jag kanske lite längre tid på mig och lägger på en löprunda på kvällningen. Så ser tanken ut iallafall, så jag får testa det nu i veckan som kommer.

   

  När det gäller löpningen så är det lite irriterande att det varken är konditionen eller benstyrkan som håller mig tillbaka. Det är istället skenbenen som klagar, framförallt på utsidan av skenbenet som kallas tibialis anterior och den underliggande benhinnan. Jag misstänker att det helt enkelt beror på att musklerna och benhinnan är otränade och ovana med den höga belastningen efter 20 år utan aktivitet...typ.

   

  Jag har länge haft mitt konto på Runkeeper.com, men det har inte varit så motiverande eftersom jag inte är någon löpare egentligen. Därför kändes det så otroligt bra att hitta weighttraining.com som är perfekt för mig som föredrar att träna på gym. Det bästa med Weighttraining.com är att det går att koppla ihop med Runkeeper.com så att jag kan få löpningen från Runkeeper.com och gymbesöken från Weighttraining.com, men all data finns på båda systemen!

   

  Så nu kör vi all-in och ser vart det leder, för jag är full av energi och känner mig harmonisk och lugn i både kropp och själ!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...