Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Dragremmar på gymmet - hur bra är de?

  Jimi Wikman

  För lite drygt en månad sedan tröttnade jag på att alla mina ryggpass slutade med trötta fingrar och underarmar som exploderade istället för att känna pumpen i ryggen så jag köpte två par dragremmar för att testa. Resultatet är ganska fantastiskt!

   

  Ryggen är ett stort och komplext område som måste köras extra hårt och för mig betyder det ungefär 30 minuter extra träning med tunga vikter. Imorse till exempel körde jag rygg och lärde mig att även om det snöade dagen innan så finns det gott om pollen i luften ändå. Det var lite extra svårt att andas med andra ord, men trots det fick jag till ett ganska bra träningspass. Mycket av det tack vare mina dragremmar!

   

  Jag kör ganska många set med lågt antal reps för att det fungerar för mig och innan jag köpte dragremmarna så brukade mina armar vara ganska trötta efter mitt superset med latsdrag och kabelrodd trots att jag körde ganska lätt på ca 55 kilo. I morse körde jag dubba lset med sexor på 85, 75 och 65 kilo utan problem.

   

  I hantelrodd brukade jag köra på ca 20 kilo och i morse körde jag 20 set med sexor där jag började på 20 kilo och avslutade med fyra set med sexor på 30 kilo. Dessutom så kände jag att jag kan öka med kanske 5-10 kilo utan några större problem.

   

  I shrugs så brukade jag köra med dubbla 25 kilos skivor men kör nu i smithmaskinen med vikter på upp till 110 kilo. Jag tror också att jag kommer att ha stor nytta av dragremmarna när jag nu börjar köra marklyft på allvar även om jag i morse bara körde på 85 kilo för min ländrygg är svag ännu. Där räknar jag med att kunna dubbla utan problem på 6-8 månader när ländryggen byggts upp ordentligt.

   

  Så hur bra är det då med dragremmar? För mig är skillnaden någonstans mellan 50% och 120% ökning på bara ett par veckor när jag kör med dragremmar jämfört med utan. Så för mig är skillnaden milsvidd och jag ångrar inte mitt köp av dragremmar det minsta.

   

  Om du känner att du sitter fast när du tränar rygg eller vill testa hur bra dragremmar är för din ryggträning så kan jag varmt rekommendera att göra investeringen på ett par hundralappar. Köp gärna 2-3 olika för att testa vilka som du gillar bäst. För mig var dessa de jag fastnade för av den anledningen att remmarna är ganska långa och tunna, vilket passar mig bra.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...