Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Att utmana sig själv och att inte gå för långt

  Jimi Wikman

  Det börjar närma sig slutet på 2013 och jag sitter och klurar på vilka utmaningar jag ska utsätta mig själv för nästa år. En utmaning är redan klar och det kommer att bli en tuff utmaning där jag ska göra 10.000 armhävningar på ett år. Jag funderar även på att ta mig an Vansbrosimningen igen, fast frågan är hur hårt ska man testa sig själv?

   

  Jag klurade ganska länge innan jag bestämde mig för att sätta upp #10kpushups där jag, genom weighttraining.com, utmanar resten av världen att försöka göra 10.000 armhävningar under 2014. Tanken är att det ska vara en utmaning som utmanar under en lång period så att det uppmanar till en livsstilsförändring långsiktigt. Just nu är det en hel del som anmält sig och jag räknar med att det blir betydligt fler runt nyår.

   

  Vansbrosimningen har jag gjort en gång tidigare. Då var jag otränad och trots det gick det ganska bra även om tiden inte var så mycket att hurra för. Jag har varit sugen på att köra igen och då köra flera lopp under samma helg, men det har av olika anledningar inte blivit av. Nu funderar jag på om jag ska försöka mig på en tredagars med tre, eller kanske till och med fyra lopp, men frågan är hur mycket kroppen orkar med på en och samma dag och om kroppen håller för tre dagars fysisk utmaning. Kanske försöker jag bita lite mer än vad jag klarar av, men det återstår att se.

   

  Jag ska fundera lite till och undersöka möjligheterna att träna simning häromkring innan jag bestämmer mig helt. Det kostar en del också så om jag kör så ser kostnaderna ut ungefär så här:

  • 4:e Juli: Buss från Stockholm till Vansbro: 319:-
  • 4:e Juli: Halvsim: 790:-
  • 4:e Juli: Öppen Älv: 865:-
  • 4:e Juli: Boende: ???
  • 5:e Juli: Vansbrosimningen: 865:-
  • 5:e Juli: Boende: ???
  • 6:e Juli: Kortsim: 720:-
  • 6:e Juli: Buss från Vansbro till Stockholm: 319:-

  Totalt så blir det 3678:- plus boende vilket inte är katastrofalt mycket pengar, men ändå ganska mycket pengar att lägga ut. Kör jag bara ett lopp på fredagen (vilket känns troligt) så blir det ca 800:- mindre.

   

  Så nu ska jag fundera på detta lite och se hur livet känns efter nyår. Jag har fram tills i mars på mig att bestämma mig innan priserna går upp igen. Tills vidare så är det #10kpushups som gäller och mina två mål att nå 100 kilo i bänkpress och klara 10 strikta repetitioner pull-ups i rad.

   

  Vilka utmaningar planerar du inför 2014?

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...