Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  2014 var ett misslyckat träningsår

  Jimi Wikman

  Så börjar det bli dags att reflektera över året som passerat, men än finns det några dagar kvar på 2014 så jag tänkte bara reflektera över en del av året: träningen.

   

  2014 var ett riktigt uselt år för träning för mig, trots hög ambition och bra start med min 10k pushups utmaning. Tyvärr så blev jag tidigt sjuk och sedan avlöste den ena åkomman den andra. Som grädde på moset så halkade jag ner i en liten depression också under våren. Detta ledde till ett träningsår som inte direkt var vad jag hade hoppats på.

   

  Idag väger jag in mig på mellan 110 och 115 kilo efter att ha gått hårt åt på godis och julmat, vilket är lite lägre än vart jag började för knappt 2 år sedan. Som lägst var jag nere på ca 105 kilo vid årets början. Det är lätt att stirra på vågen och känna en viss uppgivenhet, men trots ett riktigt, riktigt dåligt träningsår och trots att vågen visar mer än önskvärt så är jag inte helt missnöjd.

   

  Visst, vågen pekar på iallafall 10 kilo för mycket, men mina kläder sitter fortfarande löst och när jag ser mig i spegeln så är det långt ifrån samma fysik som för knappt 20 månader sedan. Jag har lagt på mig ganska bra med muskler under året, trots att det ibland varit långt mellan gångerna. Det beror förmodligen på att jag hittat en "rytm" som passar mig där jag både kör tungt, snabbt och med många repetitioner.

   

  Jag har fått bra respons sedan jag ändrade till sexor och utökat seten till 8-10 med minimalt med vila mellan.Viktmässigt så har jag knäckt 100 kilos gränsen i bänkpress och där närmar mig i snedbänk också. I squats, marklyft och shrugs i smith-maskinen så har jag redan knäckt min kroppsvikt (115 kilo). Jag har inte försökt köra tungt, men ändå pressat mig själv samtidigt som jag varvar med hög-reps på vissa övningar. Detta har gjort att jag varit så gott som skadefri under 2014.

   

  Under 2015 så hoppas jag kunna träna lite mer och hålla mig friskare än 2014. Jag ser att jag behöver fokusera framförallt på bålen som är extra svår för mig att träna på grund av min tratt-bröstkorg. Jag behöver också komma igång med benträningen ordentligt och se till att stretcha ut benen och ryggen. Just nu har jag problem med vaderna som jag får blodstopp i när jag springer för jag har för stela vader som inte klarar av att släppa ifrån sig blodet ordentligt.

   

  Det blev ingen kampsport under 2014, vilket beror på att det inte alltid går att pussla med schemat. Jag jobbar 12 timmars dagar oftast om jag räknar med restid och om vi sedan lägger till hämtning och lämning i skola och fritids så blir det ganska få timmar över. Förhoppningsvis så kan jag återgå till att träna lite thaiboxning igen och jag är lite sugen på att försöka få till Tae Kwon Do också eftersom jag behöver jobba på min smidighet och det är väldigt bra träning för bål och ben.

   

  Jag började träna med en kollega på jobbet som har lite svårt att motivera sig då han känner sig lite vilsen bland alla maskiner och stänger och det är något som jag hoppas kunna fortsätta med under 2015. De passen blir inte så effektiva för mig, men det är en liten extra träning och jag gillar att kunna lära ut lite av det jag lärt mig de senaste 25 åren.

   

  Så, jag lämnar 2014 bakom mig redan nu och ser fram emot ett bättre träningsår 2015.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...