Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Semestern som uteblev och sommartankar om E-handel

  Jimi Wikman

  För en månad sedan var det dags för första semestern sedan 2005. Tre hela veckor med familjen som jag verkligen behövde efter första halvåret på Brightstep som verkligen gått nonstop, men det gick inte riktigt som jag tänkte mig...

   

  Veckan innan semestern frågade min chef om jag kunde tänka mig att hjälpa till på ett annat projekt med lite frontendkodning som omväxling från all design och analysarbete. Det är alltid skönt att få sätta sig ner och låta CSS och HTML flöda då det är ganska avkopplande till skillnad från att vara kreativ med att skapa design.

   

  Sagt och gjort så satte jag igång med att sätta upp arbetsmiljön med lokal installation av Magento Enterprise på WAMP med Tortoise SVN hemma då fru och barn fortfarande var sjuka. Efter den initiala frustrationen över Magento som alltid dyker upp när det är ett tag sedan man jobbat med Magentos kodbas så flöt projektet på i bra fart, men det var tydligt att det behövdes en hel del tid för att ro projektet i hamn så här i semestertider.

   

  Så det vara bara att släppa första semesterveckan och kavla upp ärmarna för att hjälpa till att ro projektet i hamn. Andra veckan på projektet började med att jag fick ta över designansvaret då Miranda gick på välförtjänt semester, något som var mer en formalitet då all design redan var satt. På tisdagen visade det sig att det behövdes någon som tog tag i saker och ting så jag fick kliva in som projektledare temporärt.

   

  Som projektledare så flög tiden iväg i möten och organisatoriska göromål, så det vara bara att inse att semestervecka två fick vänta den också. Ordinarie projektledare klev in igen och jag kunde åter fokusera på frontend kod tillsammans med Javaskript virtuosen Andreas och programmerarna Robert och Tobias. Med en riktigt tajt tidsgräns så var det bara att kavla upp ärmarna och ta lite övertid, men det gjorde inget med världens bästa arbetskamrater och en kund som fullkomligt vibrerade av entusiasm.

   

  När veckan närmade sig sitt slut så var det tydligt att det skulle behövas mer tid inför lanseringen veckan efter så det vara bara att räkna av några dagar till på semestern för att ta allt hela vägen in i mål. Det blev två dagar med ett ursinnigt tempo där jag klämde in över 30 timmar med att fixa tusen småsaker och ett par lite större inför lanseringen som skulle ske på onsdagen. Diverse orsaker sköt sedan lanseringen till måndagen veckan efter så resten av veckan gick åt till att få alla kosmetiska ändringar på plats.

   

  På måndagen var jag ganska trött då jag tog en 15 timmars tripp till Stockholm för att ha möte i ett annat projekt och jag kände att nu måste knopp och själ vila lite, så jag tog helt enkelt resten av veckan ledigt för några dagars semester innan nästa projekt kör igång med full kraft på måndag. Kanske hinner jag med lite jobb under helgen trots allt, men jag har ingen brådska direkt. Jag har ju semester.

   

  Nu låter det kanske som jag jobbar väldigt mycket och att jag är dum som kastar bort min semester på det här viset, men jag älskar det. Jag har världens i särklass bästa arbetskamrater och jag kan helt enkelt inte gå ifrån ett projekt utan att kunden känner att jag gett allt. Den här gången kostade det några semesterdagar, men kunden har fått en bra e-handelssajt (du kan se vilket projekt det är på min LinkedIn profil) och jag är nöjd med min insats i projektet.

   

  Jag lärde mig mycket under de här veckorna också, bland annat hur bra det går att kommunicera via Skype som är ett otroligt bra verktyg som jag mer eller mindre pratat i oavbrutet under projektet. Jag har även lärt mig vikten av att inte bara ha tydlig kommunikation utan också att kommunicera på rätt sätt till rätt personer.

   

  Nu tar vi nya tag och går vidare med fler projekt under hösten. Några projekt från i våras ska knytas ihop, presentationen till E-handelsdagarna i Sundsvall ska skrivas ihop och de närmaste veckorna kommer flera projekt som jag varit inblandad i att dyka upp så jag får visa upp mitt arbete offentligt!

   

  ...men först ska jag slappa ett par dagar till.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...