Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Semester, flytt och bygga nytt

  Jimi Wikman

  Så är semestern snart slut och det är dags att genomföra flytt till nytt boende i Täby Kyrkby. Semestern har varit allt utom vilsam kan man säga och nu väntar en period av att försöka hitta nya rutiner och acklimatisera sig till allt som blir nytt, både privat och professionellt.

   

  Fyra veckors semester. Fyra veckor fyllda med kaos och stress. Fyra veckor fyllda med kreativitet och fyra veckor med världens bästa hustru som jobbar dag och natt med förberedelserna för flytt. Så kan man summera årets semesterperiod efter att det blivit klart att vi styr kosan till Täby Kyrkby på tisdag.

   

  Jag hade redan planerat att jag skulle jobba lite på semestern. Bygga en ny webbplats för mitt webbhotell som har hamnat lite i skymundan senaste åren låg på agendan, vilket i sig var lite stressande med allt som händer. Detta blev extra spännande när jag fick möjligheten att göra en rejäl uppgradering på serversidan och det lilla projektet blev lite större med server migrering och uppsättning av ny server.

   

  Nu tog jag projektet lite längre och gav en helt ny profil till mitt webbhotell. Det gamla Mortfiles.se byter skepnad till det lite tydligare namnet Microhost.se. Baserad på nya WHMCS 6 skapade jag en helt ny design från grunden baserad på Bootstrap 3. Jag byggde även en design för Wordpress från grunden med samma kodbas och justerade designen på nysläppta Invision Power Board 4. Tillsammans blir det en ganska trevlig kombination, även om jag är långt ifrån nöjd med hur WHMCS eller IPB fungerar riktigt än. Jag får fila på det lite framöver...

   

  Nu blev det ju inte bara en ny webbplats i sommar utan jag tröttnade på Wordpress kassa funktioner för att kunna skapa intranät eller communities så jag tog och slet ut alla 23 plugins och satte upp ett nytt community baserat på IPB. Jag är medlem i en orden som heter Bifrostorden och det är för den orden jag gick all in och satte upp IPB med alla tillägg för att se vilken potential det finns i det. Just nu är jag väldigt nöjd med resultatet, så vi får se hur det utvecklar sig i framtiden.

   

  När jag ändå var igång med migrering och IPB uppsättning så passade jag även på att uppgradera och förnya mitt gamla community Shadownessence.se. Det blev en plågsam historia för det är ett stort community och uppgraderingen i sig tog 2 dagar, men re-indexeringen pågår fortfarande och är inne på dag 10 nu med ett par miljoner sql queries kvar att köra innan allt blir klart.

   

  På flyttfronten så sliter min fru dag och natt med flytten och vi har som vanligt gett bort eller sålt i stort sett alla möbler. Lite kul blev det när vi fick besked förra veckan att vi även fick lägenheten i Barkarby och sedan i Sollentuna också som vi låg på lur på. Så totalt lyckades min fru rodda upp tre fantastiska hyreslägenheter! Vad är oddsen för det egentligen i Stockholm?

   

  För vår lägenhet har vi över 100 sökande, men på visningarna dyker det inte upp så många. Vi har haft 2 visningar och på den första kom det 4 sökande och på andra en sökande! Med lite tur så kan det bli ett par från Umeå som kan ta lägenheten i stort sett på en gång, vilket i så fall betyder en hel del pengar för oss om vi slipper dubbla hyror allt för länge. Vi håller tummarna för det, så får vi se vad som händer.

   

  Inför nästa vecka så har jag försökt klura ut resvägar och alternativ för träning och det är lite halvtråkigt kan man säga. Till och från jobbet är inga problem som det ser ut med busshållplatsen 150 meter bort och sedan kan jag välja om jag vill ta en promenad till Roslagsbanan eller ta bussen. Det blir lite fler byten med tunnelbana sista sträckan och det får väl vara ok även om jag måste kliva upp vid Åhlens förbannade parfymavdelning som förpestar mina överkänsliga sinnen, men jag får köpa munskydd eller gasmask så ska nog det gå bra också...

   

  När det gäller träningsalternativ så ser det lite "värre" ut. Det finns ett gym nära och bra, men det verkar vara ett "tuggumi-gym", dvs ett gym för allt utom vikter. På deras sida skriver de att de tagit bort bänkpressen för att de är ett obemannat gym, vilket säger en hel del om vilken typ av gym det handlar om. I Täby finns både SATS och Fresh Fitness som båda har den utrustning som jag vill ha. Problemet är att det tar tid att ta sig dit och att jag tappar kontrollen över min träning då jag måste förlita mig på buss och Roslagsbanan för transport. Ett annat problem är öppettiderna där Fresh Fitness öppnar tidigast vid 05.00, vilket gör att det blir väldigt tajt att hinna hem igen efteråt innan jag åker till jobbet.

   

  Visst jag kan träna i stan också, men jag ogillar tanken på att försöka hålla en skjorta någorlunda skrynkelfri en träningsväska, eller i ett litet träningsskåp, som sällan luktar så gott. Jag är heller inte förtjust i tanken att duscha på gymmet för det brukar förr eller senare leda till fotsvamp och annat otrevligt. Minst av allt gillar jag tanken på att inte träffa familjen alls på morgonen...

   

  Någon har föreslagit att prova lunchträning och jag kan meddela att det fungerar inte alls för mig. Det är för kort tid, jag behöver en riktig lunch och jag är sällan speciellt harmonisk efter att ha gått beast-mode i en timme på gymmet. Mentalt och tidsmässigt så går det inte ihop för mig.

   

  Någon annan föreslog kvällsträning och visst jag kan köra på kvällen, men då hinner jag inte träffa familjen alls nästan. När man slutar 17.30 och sedan ska ta sig till träningen, träna en timme och sedan ta sig hem...då är jag hemma åtta - halv nio. Om jag har tur. Det är dessutom som mest folk på gymmet på lunch och efter jobbet och jag vill gärna undvika det om jag kan. Jag föredrar när jag slipper trängas eller bryta träningsmönster för att det är fullt med folk eller för att posörerna sitter och leker med mobilerna och tar upp utrustningen...

   

  Så, lite spännande är det just nu och allt kommer att vara lite upp och ner de närmaste veckorna. Som alltid så är det med skräckblandad förtjusning att kasta allt som är tryggt och invant och dyka med huvudet först in i det okända, men det är ju så man utvecklas!

   

  Så det är dags att ta sikte på en bra mental gren och låta larven förpuppas så den kan kläckas till en fjäril återigen.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...