Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Nytt arbetssätt för min bok - Jira och Confluence som arbetsverktyg

  Jimi Wikman

  design för ehandel bok

   

  Det har gått ett tag nu sedan jag påbörjade det som ska bli en bok om design för E-handel och i ärlighetens namn så har det gått oerhört långsamt, men nu ska det bli andra bullar!!

   

  Efter att ha jobbat med Jira och Confluence i snart ett år så har jag funderat på vad jag kan använda dessa till även i andra sammanhang än på jobbet och igår slog det mig att det är ju ett idealiskt sätt att planera arbetet med att skriva på min bok!

   

  Jag har därför satt upp en egen Jira och Conflence med Greenhopper som alternativ planeringskalender där jag på gott och ont börjat om med bokens planering. Tanken är att jag ska använda mig av detta för att dels planera, dels arbeta på själva textmassan och dels kunna bjuda in ett antal personer som får fungera som kritiker och inspiratörer.

   

  Det jag har gjort är att jag har skapat en outline för bokens struktur i form av en slags kravlista där jag länkar kapitelnamnet till en Confluence sida och sedan skapar en story i Jira för varje kapitel. På så sätt kan jag från ett arbetsdokument nå de sidor där jag faktiskt skriver och även bokföra och utveckla varje kapitel i Jira.

   

  Exempelvis så kan jag skapa subtasks för materialinsamling och länkar till viktiga webbplatser mm direkt i Jira samtidigt som jag bokför tid som jag lägger på varje del av boken. Greenhopper använder jag som en slags roadmap för vad jag ska göra när, vilket gör det enklare att få en överblick över projektet och även se hur mycket som återstår innan det blir klart.

   

  Min plan är att försöka jobba på boken fram till sommaren och sedan be ett antal personer att hjälpa mig förädla bokens innehåll och på så sätt höja kvaliteten på innehållet. Jag har några namn som ligger i bakhuvudet, men vi får se vem/vilka som jag ska fråga för det är viktigt att det blir bra spridning på de personerna.

   

  Om du är intresserad av att följa min resa och hjälpa till med förädlingen av den här boken så säg gärna till så ska jag hålla ditt namn i bakhuvudet när det blir dags. Självklart så kommer samtliga att få boken gratis och även ett omnämnande i bokens inledning.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...