Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Nu börjar mitt arbete ge frukt och jösses vilken vecka!

  Jimi Wikman

  Ännu en vecka på fantastiska Brightstep är till ända och den senaste tidens projektmadness börjar tunnas ut till ett mer överskådligt projektläge. Samtidigt så börjar mitt arbete så smått synas på nätet...

   

  Veckan som varit började som så ofta med ett möte i Stockholm där jag gick igenom detaljerna för ett projekt som börjar i slutet på nästa vecka. Det blir ett lite annorlunda projekt som ligger lite på sidan av det som Brightstep brukar jobba med, men det kommer att bli riktigt spännande. Jag har redan gjort ett kort uppdrag för kunden som snart kommer att synas på deras hemsida och jag ser fram emot att få sätta tänderna i deras övriga design! Lite extra kul är det att mitt arbete kommer att påverka företagets internationella profil till viss del också och inte bara i Sverige.

   

  Veckan fortsatte med hårt arbete att ta fram en ny design för en kund som även om de är i e-handelsbranschen så är det ingen ehandel som ska analyseras och designas om. Så det var trevlig omväxling att skissa på en "vanlig" webbplats igen. Jag fick en flygande start och gick in i ett skönt inspirerat läge (som höll i sig till 03 som vanligt). På fredagen var det presentation av analysen gjord på den gamla webbdesignen och presentation av designförslaget. Det är alltid lite spännande att presentera nya designförslag, men presentationen gick bra (jag är riktigt nöjd med min Powerpointpresentation) och kunden gav klartecken att köra vidare med övriga designarbetet. Det kändes extra skönt då det är ett kort uppdrag som ska vara klart redan nästa vecka för min del och sedan lämnas över till programmerarna.

   

  En tredje kund la fram ett nytt designförslag efter att designen godkänts för ett par veckor sedan och normalt så kan det bli lite problematiskt då jag antingen måste bli den där sura designern som tjatar om användbarhet och användarupplevelse eller så får jag helt enkelt släppa det och istället försöka ge kunden den vision som han eller hon har så att övriga utvecklingen inte blir lidande. Lyckligtvis så har kunden en av de bästa projektledarna jag någonsin jobbat med som verkligen förstår hela processen och nu pratar jag inte bara om designprocessen, utan hela utvecklingsprocessen på ett helt otroligt sätt. Det gör att situationen inte alls känns problematiskt utan faktiskt ganska kreativt då vi får vända på designen ett par vändor till och kan då förädla designen ytterligare. Lite bakvänt är det att designern pratar försäljning  och e-handlaren design, men så kan det vara ibland!

   

  Igår så var det lite upp och ner när jag skulle hemåt från Stockholm för SJ hade problem med sin online bokning så jag missad först ett tåg då det tog för lång tid och tåget blev fullbokat och sedan höll på att missa även nästa. 30 minuter i sträck försökte jag boka biljett och sedan sprang jag ner till centralen för att försöka lösa biljett där, men det gick ju inte med 50+ före inne på SJ och 10+ i kö vid varje automat. Det fick bli en biljett på tåget och då var det bara förstaklass som fanns kvar. Som tur var slapp jag iallafall hoppa runt med mina inflammerade knän och kom hem i hyfsad tid trots allt.

   

  På vägen hem så såg jag att Ehandel.se lagt ut en artikel om Klarnas nya supertjänst och jag undrar om jag kan ha gett lite input på delar av den i samband med min föreläsning på Klarna i november... Förmodligen inte, men det vore ju lite kul om det var så!  Sedan hade de även en artikel om Trygg E-handel med alltid eminenta Bosse  (Bo Lindell) och ödmjuka Johan Frykendahl som berättade lite om arbetet med nya Trygg E-handel vilket kändes extra spännande just nu av olika anledningar och inte bara för att Bo Lindell är direkt ansvarig för att jag sitter där jag sitter idag karriärmässigt.

   

  Slutligen så har en kund som jag gjorde analysarbete åt i början på året börjat implementera några av de ändringar jag föreslog. Jag ska skriva om det lite senare när kunden hunnit se över och godkänt mitt inlägg. Jag kan säga att det är extra kul att se frukterna av mitt arbete och höra kunderna berätta att de fått beröm för förändringarna!

   

  Så, med det så är en vecka avklarad och jag kan nu koppla av ett par dagar innan det är dags att gå all-in i en mycket hektisk vecka innan det är dags att flyga till London för tre dagars utbildning i PET (Persuasion, design and Trust)!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...