Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Mycket sjukdom på sista tiden och ganska låg energi

  Jimi Wikman

  Egentligen hela 2018 har jag varit mer sjuk än vad jag brukar och jag har haft en lång period med ganska låg energi. Energin börjar komma tillbaka, men jag åker dit på sjukdom efter sjukdom just nu känns det som.

  Låg energi är inget konstigt, det kommer och går som en del av livet. När det håller i sig en längre tid däremot så blir det lite jobbigt. Under 2018 har jag haft ganska låg energi redan från början och det har inte riktigt släppt än.

  Under 2017 och början av 2018 gjorde jag ganska stora förändringar. Jag kapade bort saker som jag kände kostade energi och jag la ner det sista av mitt företag. Som alltid i Januari så var jag lite extra låg och med ett nytt spännande uppdrag som kostade massor av energi så var det inte oväntat att det skulle komma lite förkylningar och en period med låg energi.

  Det var inte heller oväntat att med 3 timmars pendling i kommunaltrafiken och 6-8 timmars möten med människor från jordens alla hörn så skulle det blir lite extra baciller att bekämpa.  Våren och sommaren kom och gick och fast jag hade otroligt kul på jobbet så kostade det mycket energi och jag drog på mig lite förkylningar.

  Efter sommaren så åkte jag dit på en lunginflammation och ett par rejäla förkylningar. Jag fick äta antibiotika och allt verkade ok. Tyvärr så har hösten varit extra jobbig med förkylningar i allmänhet och folk både på jobbet och i lokaltrafiken har snörvlat och hostat friskt under hela hösten.

  När man äter antibiotika så tar det ganska ordentligt på immunförsvaret och trots att min fru försökt stoppa i mig alla möjliga piller för att stärka immunförsvaret så känner jag att jag är väldigt skör just nu. Det faktum att jag sover alldeles för dåligt, dricker alldeles för lite vatten och rör på mig alldeles för lite hjälper inte direkt heller.

  Det som är lite märkligt dock är att jag normalt brukar ha en extra låg period nu i December och Januari av olika anledningar. I år så känns det dock som att jag har mer energi än vad jag brukar ha. Även om jag känner mig lite risig, eftersom jag har ännu en förkylning, så är min energi ganska bra ändå.

  Det är fortfarande en bit kvar tills jag är tillbaka på min vanliga energi nivå känns det som, men det känns bättre nu än vad det gjort på mycket länge. Om jag bara kan bli av med alla förkylningar och komma igång med både träning och sömn, då kommer jag nog vara tillbaka på nolltid hoppas jag.

  Tyvärr så kämpar jag fortfarande med mitt träningsdilemma där jag inte hittar något bra ställe att träna på som inte är tokfullt med instagrammare och spandex fetischister. Jag bor dessutom lite i limbo utan några bra gym i närheten, eller iallafall intalar jag mig det. Förmodligen behöver jag bara en spark i baken för att komma igång igen och jag tror faktiskt att jag måste göra det ganska snart...

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...