Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Julen blev ganska bra i år trots allt

  Jimi Wikman

  Jag gillar inte julen. För mig är julen en ständig påminnelse om personer som lämnat jordelivet och en tid av kaotisk girighet som avslutas med frosseri. Iallafall tills dess att man sitter där vid bordet och allt känns rätt trevligt trots allt. I år påbörjade vi en ny tradition tillsammans med en chilensk familj och det var verkligen en trevlig upplevelse.

   

  Trots att julen i år var grönare än någonsin och trots att hela familjen gått runt och varit sjuka i flera veckor, trots att mina föräldrar inte kunde komma i år, trots att min mormor precis gått bort och trots att jag jobbat under semestern så blev årets julafton en riktigt, riktigt trevlig upplevelse.

   

  För trots allt detta så kom mina föräldrar förbi innan jul och även om det var en kort visit så kändes det underbart att se dem. Julen blev märkligt nog mindre viktig i år och det blev mer intressant att helt förutsättningslöst se vad en chilensk julafton betyder än att springa i affärer och stressa upp sig.

   

  Så här i efterhand så kan jag säga att jul på chilenskt vis är precis lika härligt och fyllt med mat och godsaker, men det finns en känsla av att man tar det lite som det blir och att det viktigaste är att vara tillsammans och ha det trevligt. Med nästa 20 personer samlade så är det en förutsättning och oj så våra värdar Angela och Leonardo lyckades väl med detta!

   

  Det var en härlig stämning och inte alls så fokuserat på julen utan mer avslappnat och trevligt. Maten var fantastiskt god och stämningen var på topp hela kvällen. Julklappsutdelningen var den längsta jag någonsin varit med om, men den blev en festlig tillställning med lilla Santiago som tomtens hjälpreda där varje klapp gav applåder och glada utrop till Santiagos glädje.

   

  Det är få jular sedan min farmor gick bort för lite drygt 20 år sedan som jag uppskattat så mycket som denna, mycket tack vare vår nya chilenska familj och deras varma och hjärtliga välkomnande. Nästa år hoppas jag att samma härliga stämning kan infinna sig och att mina föräldrar kan dela julen med oss.

   

  Tills dess önskar jag en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år! 

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...