Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Jag lever, men har lite mer att göra än vanligt

  Jimi Wikman

  Det har inte blivit så många bloggposter än i år, men jag har väldigt bra anledningar...jag lovar! Förutom att jag flyttat till helt ny ort och ska försöka lära mig nya rutiner och det faktum att jag nu spenderar ca 10 timmar varje vecka på resande fot så har jag också fått nya arbetsuppgifter och nya utmaningar.

   

  Att flytta till en helt ny ort är ingen dans på rosor, även om det är kul att utforska nya saker och hitta nya rutiner. Det kräver en hel del energi också då absolut ingenting är slentrian från uppstigning 05.30 till sängdags omkring 23.30 eller så. Ingenting är enkelt utan allting är ett litet äventyr oavsett om det är att hitta en ny frisör, köpa kläder eller en sådan enkel sak som att beställa en pizza. Det är förstås oerhört spännande, men det tar en hel del energi också.

   

  På jobbet har jag sedan december suttit med test på ett stort projekt, vilket är ganska nytt för mig att genomföra under ordnade former även om jag alltid gjort test egentligen på ett eller annat sätt. Testningen genomförs i Jira med tillägget Zephyr som jag fullständigt älskar. Vi kör även med Greenhopper och den trilogin är verkligen helt underbart att sitta och jobba med. Självklart kör vi även med Confluence så vi får ett komplett system för alla behov!

   

  Min testkarriär har gått från att hjälpa till med test, till en halvtidstjänst, till heltidstjänst, till testansvarig för frontend och nästa vecka ska jag vara testledare för både frontend och backend. Det ska bli riktigt spännande att få helhetsansvar en vecka, men också lite extra press då jag måste sätta mig in i backendutvecklingen för Hybris, något som jag hittills bara haft hyfsad koll på.

   

  Hybris i sig går allt mer från klarhet till klarhet och det är ganska otroligt hur fort man lär sig systemet, speciellt när man sitter som testare och verkligen måste grotta ner sig i precis alla processer och flöden. Jag har lärt mig mer om Hybris senaste månaden än vad jag gjorde på hela förra året sett till funktionalitet och arbetsprocesser.

   

  På tal om Hybris så ingår jag sedan årsskiftet officiellt i Hybrisgruppen även om det inte var annonserat innan områdeschefen Nenad gick på lite föräldraledigt. Nu är det dock uttalat officiellt och det betyder att jag har en lite större arbetsgrupp att umgås med nu när Strategy tappade Sïmon som gick vidare till nya stordåd. Jag har dock fortfarande en fot i Strategy även om jag numera har Nenad som närmaste chef.

   

  Allt detta har naturligtvis betytt ganska stora förändringar på alla plan och jag har även samtidigt kört andra projekt inom optimering och gjort lite arbete med design, både ren photoshop-design och faktiskt som helhetsansvarig för landningssidorna för Digital River, vilket var ytterligare en ny utmaning. Som grädde på moset har jag även varit iväg på inspirationsföreläsning där jag presenterade trendeer inom e-handeln och gav smakprov på vad Neurowebdesign är.

   

  Kort sagt så har jag haft så mycket för min stackars hjärna att processa att jag helt enkelt inte haft energi över till att skriva något på ett tag. Jag hoppas att du har förståelse för det och inte är arg på mig?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...