Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  iPhone 6 plus - vilken skillnad!

  Jimi Wikman

  Efter att ha suttit med en skruttig iPhone 4s i nästan 3 år så fick jag äntligen min iPhone 6 plus efter att fått väntat 10 veckor sedan jag beställde den och man kan säga att den var värd att vänta på!

   

  När iPhone 5s presenterades så var lockelsen snudd på obefintlig. Skillnaden mellan 5s och 4s var helt enkelt för små för att jag skulle känna lockelsen att betala en mindre förmögenhet för en lite större skärm. Ända sedan dess har jag väntat tålmodigt på att iPhone skulle komma med en rejäl skärm och när iPhone 6 plus presenterades blev jag eld och lågor. Äntligen kom det en iPhone med stor skärm!

   

  Jag beställde iPhone 6 plus med 128GB när jag hade haft möjlighet att se och känna på den i butik för jag ville vara säker på att den inte var för stor. Det blev många besök och en del tveksamhet om jag skulle gå all-in med iPhone 6 plus eller nöja mig med den mindre iPhone 6. Till slut beslöt jag mig för att köra stort, dels för att jag länge tyckt att iPhone 4s är otroligt liten för att saker som kalender mm ska vara optimalt, men också för att det behövs någon med iPhone 6 plus i testsyfte på kontoret.

   

  Lite drygt 10 veckor tog det innan telefonen dök upp förra veckan. Först så orkade postbudet inte leverera på måndagen så jag fick lov att hämta ut i butik på tisdagen. Inga problem om det inte hade varit för det faktum att jag jobbade hemma på tisdagen. Lyckligtvis har vi världens bästa Eva på jobbet som glatt hämtade ut den åt mig så jag hade den på onsdag morgon. På onsdagen så åkte paketet upp i rasande takt, men eftersom jag har ett micro-sim i min iPhone 4s och iPhone 6 plus behöver ett nano-sim så kom jag inte så långt.

   

  Eva försökte ordna ett nano-sim, men det var flera dagars leveranstid för att få ett, så då blev det plan B: att försöka klippa till mitt kort. Jag gick ner till Telenor som är vår operatör, men där gick det inte att få till ett nano-sim trots en väldigt serviceminded personal som verkligen försökte att lösa problemet. Istället hänvisade de till Teknikmagasinet 20 meter bort där de inte heller kunde hjälpa, men de hade en klippare som jag fick köpa för en hundring.

   

  Väl uppe på kontoret igen så var det lite nervöst att försöka få till ett nano-sim från mitt micro-sim eftersom en felklippning skulle betyda att jag blev utan telefonabonnemang ett par dagar. Eller, ja, en dag iallafall eftersom jag har tvillingkort och jag hade mitt andra sim-kort hemma. Med tungan rätt i mun så klippta jag till slut till och det gick lyckligtvis bra. Som alltid så är det enkelt att köra in en ny telefon och efter en knapp halvtimme med att ladda ner en backup så var det bara att börja använda den gigantiska luren.

   

  ÄNTLIGEN KUNDE JAG BÖRJA ANVÄNDA MIN IPHONE & PLUS!

   

  Jag hade förväntat mig ett par dagar där jag upplevde den större enheten som obekväm och ovan att hantera, men det tog ungefär noll sekunder. Trots att storleken är avsevärd så kändes den aldrig klumpig eller svår att använda, tvärt om. Det var som att jag alltid haft en enhet av den storleken och allt kändes bara...rätt. Bortsett att den kändes lite "tunn" i början så kan jag ärligt säga att det är den bästa enheten jag någonsin haft!

   

  Precis som många redan ser i sin statistik så tar min iPhone 6 plus över allt mer från min iPad mini och jag fullkomligt älskar att läsa böcker och surfa på den. Saker som tidigare var näst intill obrukbara, som kalendern, fungerar nu ypperligt på en stor skärm. Till och med telefonsamtal känns nu mer naturligt än det någonsin gjort och att se på video är en fröjd.

   

  Kort sagt så ångrar jag inte en sekund mitt val att välja den större iPhone 6 plus, den har verkligen gett mig ett stort lyft som arbetsverktyg i jämförelse med min gamla tegelsten iPhone 4s.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...