Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Idag gick en ungdomsdröm i uppfyllelse

  Jimi Wikman

  Idag satt jag och diskuterade framtiden med CEO för White Wolf Publishing. Det låter kanske inte så märkvärdigt med tanke på att jag träffar företagsledare ganska ofta, men för mig var detta en ungdomsdröm som gick i uppfyllelse!

   

  Det var någon gång 1994-1995 som jag för första gången öppnade en bok tillhörande World of Darkness, en rollspels värld som senare skulle förändra min värld. Jag hade trappat ner på rollspelandet och köpte boken mest för att den verkade cool. Vampire: The Masquerade second version var titeln och jag var fast direkt.

   

  Jag hade precis börjat med hemsidor och i ett frenetiskt arbete att skapa något utifrån den värld som World of Darkness presenterade så skapades en rollspelschat baserad kring en fiktiv stad: Nexus. Chatten övergick så småningom till ett otal olika forum tills dess att jag landade i Invision Power Board.

   

  Ett community växte fram och i en tid när flamewars och troll dränkte all form av vuxet, konstruktivt samtal så lyckades jag med mina moderatorer skapa en trygg och respektfull miljö. Vi växte och växte och med fler medlemmar ökade kostnaderna och behovet av moderatorer.

   

  När jag först kontaktade White Wolf så var det i desperation för finansiellt så blev forumet som en kvarnsten som åt upp alla få kronor jag hade. Jag försökte hitta något sätt för medlemmarna att kunna bidra eftersom de var mer än villiga att stötta med några kronor här och där. Problemet var att White Wolf inte tillät det i någon som helst form.

   

  Till slut lyckades vi på något sätt få ok på att hålla lotterier. Då kom nästa problem, nämligen vad skulle vi lotta ut och hur skulle vi skeppa det utan att bli ruinerade? Lösningen var enklare än vad jag kunde ana för under tiden som vi växte så blev flera anställda på White Wolf och frilansande bokförfattare inte bara medlemmar utan till och med moderatorer.

   

  Snabbt fick vi dussintals böcker till vårt förfogande som kunde ges bort med signatur för författarna själva. Egna äventyr och karaktärsblad fullständigt flödade och artister från världens alla hörn bidrog generöst med grafik. Under en period så var mitt lilla forum det största WoD forumet som fanns med fler White Wolf anställda än på deras eget community.

   

  Under nästan 10 år så brann mitt hjärta för skapandet av en plattform för att andra skulle kunna avnjuta World of Darkness tillsammans även om jag själv sedan länge slutat spela själv. Under hela den tiden så levde vårt lilla forum under skuggan av att White Wolf skulle ändra sig och vi skulle bli tvungna att stänga ner forumet av finansiella skäl.

   

  I vårt lilla hörn av Internet så var namnen förknippade med White Wolf's inre krets nästan kultförklarade och jag hade en sådan innerlig önskan att få sitta ner med dem och bara prata med dem om den passion som glödde i mitt hjärta tack vare deras visioner. White Wolf var beläget i USA och det var så klart inte möjligt så min dröm förblev ouppfylld.

   

  Tills idag.

   

  Då jag fortfarande sitter på mitt gamla forum och inte riktigt vet vad jag ska göra med det så kastade jag en förfrågan till White Wolf's VD Tobias Sjögren. White Wolf blev nämligen svenskt för några år sedan så äntligen fick jag chansen att träffa någon i White Wolfs ledning!

   

  Tobias är en fantastiskt trevlig person och trots ett kort möte så väcktes den gamla lågan till liv igen och jag ser fram emot ett fantastiskt 2018 för World of Darkness. Förhoppningsvis ses vi snart igen och om ödet vill så kanske jag får möjligheten att bidra på något litet sätt till att väcka lågan igen hos mina gamla vänner och bekanta på mitt gamla forum.

   

  Idag tänker jag bara le lite extra fånigt och bocka av mötet med White Wolf's VD från min lista över saker som jag drömmer om.

   

  Idag gick en ungdomsdröm i uppfyllelse.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...