Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Hemlösa, Situation Stockholm och möjligheten att göra en liten, liten god gärning

  Jimi Wikman

  Igår på väg hem så såg jag en herre som långsamt gick runt på perrongen och sålda tidningen Situation Stockholm utan någon framgång. Trots detta var har artig och försynt och verkade inte tappa hoppet trots att han gick från nekande till nekande. Sådant berör mig och för första gången så beslöt jag mig för att köpa tidningen, inte av medlidande utan för att jag ville läsa tidningen och för att jag gärna ville köpa av just denna mannen.

   

  Jag har sett dem stå och sälja sina tidningar när jag går till och från jobbet och jag har alltid tänkt att jag ska köpa en tidning, men det har liksom aldrig blivit av. Det är sällan jag har kontanter och det är sällan jag känner att jag kan/vill ta mig tiden för att stanna, något som jag alltid har lite dåligt samvete för. Igår så hade jag både tid och kontanter så det kändes så rätt att köpa tidningen som jag varit nyfiken på så länge.

   

  Jag vet inte hur ovanligt det är att folk går fram och ber att få köpa tidningen, men när jag gjorde just det så fick jag först en väldigt förvånad min till svars och sedan ett leende som förmodligen skulle smälta permafrost. En kort förfrågan om priset och sedan ett utbytande av gåvor: en tidning till mig, 50 kronor till en mycket tacksam person som verkligen förgyllde min dag med sitt leende och tacksamhet. Tyvärr fick jag aldrig hans namn, men jag hoppas att jag ser honom igen så jag kan fråga då.

   

  Nu när första köpet är gjort så kommer jag att fortsätta att köpa Situation Stockholm och ta med till jobbet så att andra kan se vilken trevlig tidskrift det är. Det är en så liten sak att göra och det kan betyda så mycket för de hemlösa som säljer tidskrifterna. Ett kort stop för att ge några få sekunders uppmärksamhet till utsatta människor som slåss mot sina demoner varje dag. En liten summa kontanter för mig och en liten stund av min tid kostar så lite, men är ack så värdefullt för dem som inte har det lika bra just nu.

   

  Det enda jag ångrar med mitt köp igår var att jag betalde 50 kronor när jag lika gärna kunde gett 100 kronor...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...