Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Fet, sjuk och nästan död

  Jimi Wikman

  Just nu går jag igenom en jobbig tid och är ganska rejält utslagen lagom till det nya året. Det är 26 dagar sedan jag senast tränade och det känns som att jag har vältrat mig i onyttigheter. Imorgon är det första dagen på det nya året och för mig är det läkarbesök och inte gymbesök som väntar...

   

  Det låter kanske lite dramatiskt, men sanningen är att sedan vi fick problem med magen efter badandet i Midgårdsbadet i somras så har jag inte riktigt blivit helt ok. Någonting har spökat i magen och i slutet på November så gav kroppen upp inför någon form av infektion. I ett par veckor har det varit lite upp och ner med immunförsvaret, men i helgen kände jag att det brakade rejält. Jag misstänker att det är någon form av streptokocker som går runt i huset och jag tror att junior har det också då vi har ganska lika symptom, även om hans är betydligt mildare nu.

   

  Så jag måste boka tid hos läkare så fort som möjligt så jag kan bli av med vad det än är som ligger och gror. När jag väl blir av med det så funderar jag på allvar att köra en detox för att rensa ut allt skit, bokstavligen och bildligt, som jag har liggandes. Jag kikade på en film som heter Fat, Sick & Nearly Dead nyligen och blev inspirerad till att ge det ett försök i 10 dagar eller så. Eftersom det är nytt år så blir det nya matrutiner för mig generellt från och med imorgon och det är märkligt hur de senaste veckornas frossande fått mig att se på en hel del mat med avsmak nu!

   

  Bland de nya målen som jag har inför 2014 så blir det tack och adjö till kaffe, avsevärd minskning på salt och socker, ökat vattenintag då jag är urusel på att dricka vatten och en rejäl ökning av grönsaker, nötter och frukt. Dessa mål är inte all-in för jag är inte ute efter en snabb lösning utan en livsstilsförändring. Jag är väl medveten om hur svårt det är att skära ner på socker och salt som båda är kraftiga gifter och som jag anser mig ha ett beroende av, även om det blivit mindre under 2013.

   

  En vän till mig beslutade at stänga ner Facebook under 2014 och jag har funderat på det beslutet ett tag. Jag har till och med skrivit ett blogginlägg som ligger och väntar på publicering. Det jag undrar är hur vanebildande är det egentligen att logga in på Facebook och går det att låta bli att göra det om man bestämmer sig för det? Som ett experiment tänker jag därför försöka att inte logga in på Facebook direkt på 31 dagar, dvs hela Januari. Jag kommer fortfarande att posta till Facebook, som tex att gilla olika saker eller dela saker, men ingen direkt inloggning är det tänkt. Det enda undantaget är när/om jag får support frågor för Mortfiles och då går jag genom pages- eller chat-appen och inte direkt till Facebook.

   

  Just nu har jag passerat den irriterade fasen av att inte fungera ordentligt och känner mig ordentligt nedstämd och faktiskt lite smått deprimerad. En känsla som inte bli bättre av att ligga hemma med värkande lungor, värkande leder och slemhosta under självaste nyåret. Första nyåret i Märsta som grädde på moset. Jag känner mig fet, lat och allmänt usel, trots att jag vet att det inte stämmer.

   

  Nu hoppas vi att de närmaste dagarna blir bättre och att jag kan sätta fart med alla planer för 2014...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...