Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Extremely Popular

  Ett år med Claremont - hur har det varit?

  Jimi Wikman

  Ett år lite drygt har passerat sedan jag började på Claremont och det känns som att det är dags att reflektera lite över hur det har varit att jobba på Claremont. Jag får frågan lite då och då från personer som är nyfikna, så här kommer en liten genomgång av hur det är att jobba på Claremont. Från mitt perspektiv.


  Låt oss börja med det uppenbara och det är att jag jobbar som konsult. Det betyder att större delen av min tid spenderas ute hos kunderna och det är väldigt lite som är annorlunda oavsett vilket företag du jobbar för. I mitt fall så har jag jobbat med två företag sedan jag började på Claremont: Axfood och Electrolux.


  Mitt viktigaste intryck från Claremont är att även om vi är omkring 300 personer som jobbar där så är vi en familj. med det menar jag att vi är respektfulla och bryr oss om varandra. På riktigt. För mig är det väldigt viktigt att den respekten finns som en viktig del av företagskulturen.


  Detta sätts uppifrån och börjar med vår VD Peter Lundström och hela vår ledningsgrupp. Jag har hunnit med att ha två chefer redan eftersom Claremont delade på det bolag jag började min tid med och jag fick förmånen att bli en del av det nybildade UX bolaget.


  Mikael Jonsson var min första chef och han är också min stöttepelare ute på Electrolux. Det är svårt att förklara vad det betyder att ha Mikael som stöd, oavsett om han är min chef eller inte, men jag kan ärligt säga att han är en av mina topp 3 chefer någonsin. Jag kan alltid lita på att Mikael har min rygg och han finns alltid där om jag behöver honom. Det är viktiga egenskaper för mig.


  Aki Ravelin är min chef idag och han personifierar allt jag uppskattar med en chef. Allt handlar om omtanke och känslor med Aki och oavsett vilka problem som uppstår så stöttar han. Om han ens misstänker att något är knas så hör han av sig för att försäkra sig om att du mår bra. Aki är utan tvekan den bästa chefen jag har haft och jag har en hel UX grupp som delar den uppfattningen.


  När det gäller företagskulturen så går den inte av för hackor den heller. Alla medarbetare på Claremont genomgår utbildning för att förstå sig själva, varandra och för att lära sig vilka värderingar som Claremont står för. Bara där så slår Claremont alla andra företag jag någonsin jobbat för på fingrarna med hästlängder.

  Det är högt i tak och vi har kul med varandra. För de som känner mig så vet ni att jag sällan är med på fester och After Work eftersom jag tycker att det blir lite jobbigt efter ett par timmar. Sedan jag började på Claremont så har jag kommit på mig själv att klockan börjat närma sig midnatt flera gånger på månadsmöten eller After Work.

  Detta är väldigt ovanligt för mig och det är för att jag har världens bästa medarbetare. Jag har aldrig upplevt en sådan samhörighet som jag har med mina kollegor i UX gruppen framförallt. De är precis lika pratglada, nyfikna och öppna som jag är, vilket är underbart!


  Visst finns det saker som kan förbättras, det gör det alltid. Det som är så skönt med Claremont är att man kan lyfta sina åsikter och de blir hörda. Det är också skönt att det finns saker att förbättra så allting inte är satt i sten och ännu skönare att så många tar tag i saker och ting och får det att hända.


  Slutligen så är det så underbart att Claremont har sådan stor bredd. För mig som jobbar över gränserna i alla möjliga olika delar av projekten så är det himmelriket att ena dagen djupdyka ner i en customer journey och nästa diskutera deployment management eller CSS Grids. Det finns alltid någonting nytt att lära och nya människor att utbyta kunskap och erfarenhet med.


  Så hur skulle jag summera mitt första år? Levde Claremont upp till mina förväntningar när jag började där förra året? Jag kan med gott samvete säga ja med rungande stämma. Claremont har som alltid levererat och gjort det långt, långt över förväntan.


  Tack för ett fantastiskt första år Claremont!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  Fantastiskt fint skrivet och otroligt värdefullt att få ta del av dina upplevelser av Claremont! Uppskattar din feedback väldigt mycket och det är en ära att få vara din kollega! Den omtanke du alltid visar andra i kombination med att antalet strängar på din lyra tycks oändligt, är otroligt inspirerande. Får mig att vilja bli bättre på allt! :) Mot nya mål!

  Link to comment
  Share on other sites

  • Owner

  Tack Mikael, det är en ära att få jobba med dig och alla andra Claremontianer (vi bestämmer att det är ett ord, ok?) för ni fyller mig med energi och inspirerar till nya utmaningar!

  Link to comment
  Share on other sites  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...