Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  En tung vår

  Jimi Wikman

  Några har uppmärksammat att det varit lite tunt med skrivandet under våren och ytterligare några har frågat om jag är ok då jag jobbat väldigt mycket under våren, till och med mer än vad som är normalt med mig så här är ett svar på de frågorna.

   

  Året började ganska lugnt och fridfullt med att jag avslutade mitt uppdrag på Axfood där jag satte upp en ny arbetsprocess för vidareutveckling av Axfoods Ehandel. Ett roligt och utmanande jobb som jag blev ganska nöjd med även om jag gärna sett att jag kunnat driva igenom det också.

   

  Istället så blev det övergång till ett annat uppdrag som Rollout Manager på Electrolux. Rollen var förhållandevis enkel, även om komplexiteten gradvis ökades så jag fick ta över organiseringen av flera system än vad jag först förväntade mig.

   

  Projektet har som alltid vissa utmaningar och när projektet förändrades lite så gjorde även min roll det och jag fick ta över rollen som projektledare samtidigt som jag är ansvarig för rollouten som tidigare. Omplaneringar när projektet delvis förändrades har tagit mycket tid, men tack vare en helt fantastisk arbetsstyrka från Electrolux så är det inte ett betungande arbete utan något vi gör tillsammans med ett leende.

   

  Så även om jag gjort både 50 och 60 timmars veckor så har det varit en rolig och utmanande tid tillsammans med en fantastisk arbetsstyrka, både från vår sida och Electrolux sida. Det har tagit på krafterna, men inte på ett destruktivt sätt utan mer ett positivt sätt (med vissa undantag så klart). Detta i sin tur har gjort att jag lagt mindre tid på att skriva och mer tid på att sova/vila.

   

  En annan faktor har varit att jag fastnat lite i spelandet som en avkoppling. Warframe har tagit en hel del tid, men nu har jag en liten paus från det också så då finns det lite mer tid för att skriva igen. Jag skriver inte bara här så klart och just nu så har jag stor inspiration när det gäller att skriva på min bok igen efter att jag fått så många frågor på hur man ska arbeta på ett vettigt sätt i större IT projekt.

   

  Så nu ska jag fokusera lite mer på det framöver och se om jag kan komma framåt då skrivandet har hamnat lite på efterkälken ett tag. Med min certifiering i REQB/IREB så känns det mer aktuellt än någonsin att ta alla erfarenheter och tankar jag har för att skapa en bok för hur jag ser att man bör jobba för att lyckas med större IT projekt där Agile, RUP och Vattenfall inte riktigt fungerar.

   

  Så som svar på de frågor som dykt upp så mår jag bra, riktigt bra. Det är många, många utmaningar på daglig basis, men det är ju precis så jag vill ha det!  Jag har till och med skaffat gymkort, även om gymmet inte direkt är superoptimalt så kan jag iallafall träna på helgerna.

   

  Så nu ser jag fram emot sommaren och lite ledig tid för att kunna skriva och träna lite mer.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...