Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  En annorlunda frisör

  Jimi Wikman

  I helgen var jag iväg och klippte mig och jag hade en lite annorlunda upplevelse med en frisör som jag fortfarande inte riktigt vet om han var världens mest professionella frisör eller en skicklig nybörjare.

  Jag gillar inte att klippa mig. Det tar tid, det kliar och det luktar illa (jag är överkänslig för parfym och starka kemikalier). I helgen var det dags igen för jag började se ut som trummisen i mupparna! Som jag brukar så åkte jag till Täby centrum på en drop in och trots att det var galet mycket folk i gallerian så fick jag komma in på en gång.

  Där jag klipper mig är det stor rotation på frisörer så det är (nästan) alltid någon ny som klipper mig. Det tycker jag är spännande och lite roligt att få träffa nya människor att prata med om allt möjligt. Det är ofta frisörer med ursprung i andra länder så jag får lära mig allt möjligt om andra kulturer vilken jag tycker är väldigt trevligt.

  Den här gången var det en tystlåten och lite tillbakadragen man som skulle klippa mig. Mitt första intryck var att han verkade lite osäker och när han började klippa mig så var det väldigt långsamt i förhållande till andra gånger jag klippt mig där. Jag funderade på om personen var ny i yrket och därför lite rädd att göra fel.

  Allt eftersom klippningen fortsatte i ett långsamt och lite annorlunda tempo så förundrades jag över vilken enorm koncentration och fokus han hade. Allt han gjorde var precist, genomtänkt och metodiskt. Det som jag först uppfattade som långsamt kändes till slut som att min skalp var något han skulpterade fram ett mästerverk från.

  Hans handlag var nästan hypnotiskt mjukt så ibland när han använde trimmern så kändes det inte ens. Nacken till exempel brukar alltid bli knallröd eftersom jag har känslig hud, men den här gängen blev den inte ens lite lätt rosa. Klippningen gick i vågor och det kändes som att han noggrant korrigerade minsta imperfektion tills allt blev perfekt.

  Jag blev mycket nöjd med min klippning, men jag undrar fortfarande om jag blev klippt av en mycket duktig nybörjare eller en erfaren mästare. Oavsett hoppas jag att han fortsätter på samma sätt!

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...