Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Det går lite tungt med skrivandet just nu

  Jimi Wikman

  Jag jobbar på min bok om arbetsmetodik, men det har gått lite segt senaste tiden. Hög arbetsbelastning och sedan att byta jobb har tagit fokus från skrivandet ett tag, men det känns som att det är på väg igen nu.

   

  Det är lite roligt hur saker och ting ordnar sig och hur händelser verkar leda till de mest intressanta av framtider. Efter min tid på Fjord där jag byggde upp en helt ny arbetsmetodik i JIRA och Confluence så kände jag att jag fått pröva på mina hypoteser och att de höll. Beslutet att skriva en bok om mitt sätt att se på projektmetodik kändes ganska självklart.

   

  Sedan kom beslutet att byta jobb och jag hamnade på ett nytt uppdrag. Återigen såg jag att det fanns förbättringspotential så jag gjorde en liten pitch till den som var ansvarig på företaget om hur just de projektet kunde utnyttja JIRA och Confluence bättre. Veckan efter var jag system admin för JIRA och Confluence hos kunden och en helt ny resa började för att sätta en ny metodik för systemutveckling.

   

  Resan som gjorts sedan dess har varit fantastisk och återigen ser jag att mina hypoteser fungerar. Jag märker återigen att när man släpper begreppen Agil och Vattenfall och fokuserar på vad som behöver göras så blir det mindre frustration och mindre ad hoc. En tydlighet av varje del gör att man förstår helheten bättre, även i stora grupperingar där den Agila metodologin inte fungerar och där Vattenfall blir för oflexibelt.

   

  Så, det är med förnyad energi jag fortsätter att jobba på min bok där jag nu fokuserar en hel del på krav och verifiering av krav. Fokus kommer att ligga på den svåra balansen mellan den hårda styrningen från Vattenfall och den snabba och förändringsledda Agila metodologin samt hur man jobbar med detta i JIRA och Confluence.

   

  Jag fokuserar på att få ner mängder med text just nu så blir nästa steg att förädla till en vettig textmassa innan det grafiska ska in. Jag har inte tänkt så mycket på publicering än, men det ska nog ordna sig tänker jag. I värsta fall får det bli en E-bok, men det vore trevligt om jag fick den i print också.

   

  Först ska det skrivas en hel del dock...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...