Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Det eskalerade snabbt!

  Jimi Wikman

  Som jag skrev tidigare så blev det ganska mycket där i Oktober och vi kan väl säga att det inte direkt har lugnat ner sig än, även om jag nu lagt två projekt bakom mig och fokuserar 120% på ett projekt bara.

   

  I Oktober så blev det lite hektiskt med många bud och projekt på samma gång. I ett projekt så hade jag uppdraget att skriva en testplan, vilket låter enkelt, men som blev lite komplicerat på grund av olika faktorer. Ett annat projekt började med ett enkelt uppdrag att analysera en B2B lösning och presentera förslag på hur interaktionsdesignen kunde förbättras. Detta ledde till ett längre och betydligt mer komplicerat uppdrag att koda en prototyp från en befintlig lösning och sedan implementera lösningsförslagen. Det låter kanske enkelt, speciellt som vi kunde ta koden direkt från den befintliga lösningen, men en ständigt förändrande kodbas med en hiskelig spagettikod gjorde projektet lite knepigare än förväntat. Lyckligtvis kunde jag luta mig mot mina kollegor Ornamo och Oliver som fixade biffen på ett alldeles utomordentligt sätt.

   

  I det tredje projektet, som jag för närvarande jobbar dag och natt med, så började jag projektet som designansvarig i specifikationsfasen tillsammans med en designbyrå. Sedan blev det lite kravarbete och till slut så blev jag kravansvarig tillsammans med den tekniska arkitekten. Även nästa fas där jag var tänkt att jobba med GUI utvecklingen blev snabbt ändrad och jag får kliva upp som scrummaster, testledare och kravansvarig även under utvecklingsfasen.

   

  Så kan det gå och det blir ganska många omställningar under en kort period, men jag gillar att jobba hårt och ta mycket ansvar, så det passar mig fint. Redan nu känns det riktigt bra i teamet trots att jag bara jobbat med Ornamo i något projekt tidigare. Resten av teamet är nya för mig och några till och med nya på företaget, men under den korta perioden som vi jobbat ihop så känns det riktigt bra och jag ser fram emot att axla rollen som scrummaster på allvar nästa år.

   

  Livet som konsult är aldrig tråkigt iallafall, det är ett som är säkert!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...