Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Dags att ladda batterierna

  Jimi Wikman

  Det har varit hektiskt senaste året kan man säga och nu sa det inre batteriet till att det var dags att ladda om. Av erfarenhet vet jag att det är viktigt att lyssna när det tar lite tid för leendet att nå ansiktet eller när frustrationen ligger för nära ytan. Så det är dags att bunkra lite.

   

  Alla som känner mig vet att jag jobbar hårt och att jag inte skyr långa timmar för att får ett projekt på rätt spår. Det senaste året har jag lagt väldigt många timmar på att får saker och ting på plats som jag vill ha det i mina projekt. Inte för att det har begärts, utan för att jag ser att det behövs. Resultaten visar också att den tid jag lägger in har betydelse, så jag gör det gärna även om det sliter på kropp och själ.

   

  För vissa så kan det verka märkligt att jag väljer att lägga så mycket tid på mitt arbetet, men jag har förmånen att ha ett jobb jag älskar och som jag faktiskt skulle göra utan betalning till och med om jag inte hade några finansiella behov. Känslan att kunna organisera ett projekt och leda en arbetsgrupp från att vara en grupp främlingar till ett sammansvetsat gäng som ser fram emot att komma till jobbet varje dag är något magiskt.

   

  Nu har det varit extra mycket att organisera det senaste halvåret där jag mer eller mindre fått bygga helt nya arbetsmetoder och processer för en mycket komplex arbetsgrupp. Lyckligtvis har jag erfarenhet från alla delar så jag kan kommunicera och tolka mellan de olika delarna i gruppen. Inom gruppen så har vi även många eldsjälar som liksom jag brinner för bättre processer som trots att de är ovana med mina förslag gör sitt bästa att utforma det som fungerar bäst för alla.

   

  Under de senaste 6 månaderna har jag jobbat varje helg med undantag av 4 dagars vila under Jul. Resultatet är fantastiskt, men det sliter på kropp och själ, så nu är det dag att ta en liten paus. Det börjar kännas lite kallt och hårt inombords och temperamentet är kinkigare än vad det bör vara. Jag känner även en allt större önskan att få vara ensam, vilket är tecken på att det är dags att stanna upp och släppa in lite solsken och ro igen.

   

  Det är en skön känsla att kunna känna av energibristen innan det går för långt och jag hamnar i "hålet" och istället kunna stanna upp och andas ett tag för att fylla på batteriet. Nu tar jag 4 dagars helg och släpper allt vad jobb heter ett tag och fokuserar på mig själv ett tag. Det är dags att möta våren och förnya energinivåerna utan stress och krav ett par dagar så jag kan komma tillbaka som en förnyad människa igen.

   

  Tills dess önskar jag en trevlig helg!

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...