Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Dags att börja ett nytt kapitel i höst

  Jimi Wikman

  Sommaren har varit lite annorlunda i år eftersom jag innan sommaren sa upp mig från Brightstep. Det är inte första gången som ett nytt jobb lockat, men den här gången så lyckades inte Brightstep övertala mig att stanna så i Oktober bär det av till Claremont där jag sluter upp med några gamla kollegor som redan tagit steget.

   

  Det var i våras som en kollega frågade om jag kunde vara referens för honom, vilket jag naturligtvis glatt ställde upp på. Det var för en position hos Claremont och jag hade redan tidigare blivit kontaktad av dem för deras UX satsning. Då gick jag igenom problemen med skolan så jag avböjde att titta in och höra vad de hade att erbjuda.

   

  Som väntat så blev jag inbjuden till ett besök jag också efter samtalet gällande min kollega. Detta är inte ovanligt och jag brukar försöka ta mig tid att åka på besök ibland när tiden tillåter. Det ger en liten inblick i hur jag ligger till lönemässigt och bygger på kontaktlistan lite med bra kontakter. Oftast blir det en gratis lunch också, vilket alltid är trevligt.

   

  Någonting hos Claremont klickade när jag var där, kanske var det att rekryteraren var väldigt lik min svåger, kanske var det atmosfären på deras kontor eller kanske var det bara något inom mig. Oavsett vilket så valde jag att gå vidare och efter några möten så kände jag att det kändes rätt att gå vidare och ta steget fullt ut.

   

  Jag kontaktade mina chefer och hade flera bra samtal med dem, men i slutändan så kändes ändå Claremont som mest rätt just nu. Brightstep är det bästa företaget jag någonsin jobbat på med de bästa medarbetarna någonsin, men med uppköpet av Accenture så har saker och ting förändrats upplever jag. Mycket är väldigt positivt, men det är lite stelt och väldigt PC orienterat inom Accenture och det gör att jag känner mig lite hämmad ibland.

   

  Trots det så jobbar jag med Accenture varje dag tillsammans med helt underbara Fjord så även om Accenture kan vara lite oflexibelt och trögt ibland så finns så otroligt mycket annat positivt som mer än väl väger upp. Det är svårt att alltid vara smidig och flexibel i en sådan stor organisation som Accenture är, men de försöker iallafall så gott de kan.

   

  Så mitt beslut att byta jobb handlar mindre om att lämna Brightstep utan mer om att hitta nya utmaningar och växa som individ och konsult. Där känner jag att Claremont har lyckats fånga mitt intresse och jag ser väldigt mycket fram emot att börja där i höst.

   

  Med det sagt så är det som alltid jobbigt att byta jobb, speciellt när man som jag älskar Brightstep och alla som jobbar där. Det känns i hjärtat och det är lite jobbigt att gå tillbaka till jobbet på måndag med vetskapen att det bara är några veckor kvar jag har tillsammans med teamet och med Brightstep. Lyckligtvis är jag inte ensam på Claremont utan det är flera Brightsteppers som redan är där och jag får ju med min min kollega i höst också.

   

  Så nu väntar nya äventyr i höst på Claremont och jag har ingen som helst aning vad som kommer att hända då, men jag kommer att skriva om det var så säker!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...