Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Att ta sig igenom dåliga tider...

  Jimi Wikman

  Det är inte helt lätt att pressa sig genom dåliga tider med motgångar och en energinivå som svajar, men hur tufft det än blir och hur motigt och smärtsamt livet kan kännas så finns det miljoner andra därute som mår så otroligt mycket sämre. 

   

  Att det går lite sådär just nu med det mesta illustreras så otroligt bra av gårdagen där vi först hade en mycket trevlig stund i brännande hetta på medeltidsmarknad där en smältdegel av människor från alla jordens hörn glatt gick efter fyra beridna riddare viftandes med svenska flaggor. Mer internationellt än så blir det tusan inte! Väl hemma så går bilden sönder och junior smäller in sparkcykeln i grannens bil så det blir en dyr buckla.

   

  Över lag så är det temat senaste månaderna att för allt som är underbart och glatt följs av saker som är mindre roligt. Junior åker på lung- och öroninflamation så jag måste vara hemma mitt i en spännande tid på jobbet, jag får massor av roliga sidoprojekt, men sjukdom och annat gör att jag inte hinner fokusera på dem, äntligen kommer jag tillbaka till gymmet igen och då kryper en infektion in i lederna så det bara gör ont. För varje extra inkomst så kommer en extra utgift och för varje lycklig stund så kommer en frustrerande stund.

   

  När man som jag är nu ligger lite back på den positiva energisidan så är det lätt att fokusera på den senaste tidens negativa event, som att knapra tunga värktabletter tre gånger om dagen för käken och sedan försöka bli av med allt skit ur kroppen. I yngre år hade jag förmodligen rasat mot allt som gått emot mig och tagit varje negativ aspekt av mitt liv som ett skäl att låta min frustration få utlopp, men idag så fylls min hjärna av visionen av en intervju gjord innan jag ens föddes. En svart/vit sekvens på 10-15 sekunder vars slutpoäng numera dyker upp varje gång frustrationen dyker upp: "Be like water my friend".

   

  Omedelbart så byts min frustration ut mot ett sinne av formlöst vatten där friktion byts ut mot det smidiga flödet av vatten som hittar nya vägar runt det som orsakar frustration. Det finns trots allt ingenting i mitt liv som är så fruktansvärt att det påverkar mitt liv mer än mitt eget raseri av frustration och hur småaktigt är det inte att rasa över minskad inkomst när tiotusentals människor dör av fattigdom i världen? Vem är jag att klaga över sjukdom eller smärta när jag lever i ett land med ett av världens bästa sjukvårdssystem i en tid där människor torteras dagligen?

   

  Det är inte alltid lätt att ta all den frustration som uppstår och släppa den innan den byggs upp till ett själens raseri, men för varje dag som går så blir det lättare och lättare och jag är idag mer lik ett flytande, formlöst vattendrag än en pelare av rasande eld. Med det är inte sagt att jag inte har elden inom mig, den har bara ändrat karaktär och istället för en rasande rödgulflamma som hotar att bränna allt och alla så är min eld idag en vitblå fokuserad flamma som bränner med precision när den släpps lös.

   

  Trots att det viner anledningar att grotta ner sig i livets negativa små skruvbollar så försöker jag att låta dem rinna av som vatten på en gås och istället samla på alla de små lyckostunderna som gömmer sig bakom solkiga moln eller som du tittar rakt på men inte kan se för du fokuserar på fel saker. Varje dag strävar jag efter att bli en bättre människa, för mig själv, för min familj och för dig. Varje dag blir jag lite mer och mer som vatten, en formlös massa som söker sig mot upplysningens ocean genom att finna nya vägar runt de hinder som livet placerar i min väg.

   

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...