Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Att ständigt förändras och växa tar nya uttryck idag

  Jimi Wikman

  Idag när jag vaknar så är det med ett inre lugn som jag inte känt på många, många år. De senaste sex månaderna har jag lager för lager skalat bort den passiva stressen. Även om min omgivning förmodligen inte märkt något så har jag gjort ganska stora förändringar i mitt liv och mer är på gång.

   

  Att alltid vara alert och redo om något skulle hända och att aldrig riktigt kunna slappna av eller lägga ifrån mig dator eller smartphone, det har varit min vardag i nästan 20 år. Som webbhotellägare, även om det bara för vänner och bekanta innan jag skapade ett företag och började ha det som verksamhet, kräver en hel del tid och kraft.

   

  Att alltid känna att jag behöver en film eller tv serie att dyka ner i för att släppa lite på stressen och därmed få mer stress över att livet bara springer förbi. Att dyka ner i spel för att återigen hitta en lite andningspaus från den krävande verkligheten och att ständigt känna en stress över att tiden inte räcker till.

   

  Där har jag varit ganska många år nu. De senaste 6 månaderna har jag långsamt förändrat detta. Inte utan kostnad för det har varit tufft att bryta gamla mönster och släppa på tryggheten i det bekanta. Ingenting är så skrämmande och tillfredsställande som att genomgå stora förändringar i livet och växa som människa en liten smula till.

   

  I onsdags så stängde jag slutgiltigt ner mitt företag. Alla papper är inlämnade, servern nedstängd och alla kunder har äntligen hittat nya hem. Lite kvarstår med pappersarbetet framöver, men det är småsaker jämfört med smärtan och känslan av svek med att stänga ner verksamheten.

   

  Jag har sållat hårt bland mina tv serier och klippt bandet med nästan alla serier. Vissa har jag följt i många år och det känns svårt att släppa dem. Andra är mer nya och där är det nyhetens behag som känns svårt att välja bort. Nästan alla serier är nu borta från mitt liv och jag har noggrant valt ut ett par få serier som jag tänkt följa, men bara så länge det känns ok.

   

  Mitt engagemang inom Bifrostorden där jag suttit i det så kallade direktoriet har jag avsagt mig också. Inte för att det är betungande utan för att det lägger ytterligare ett krav på min tid. I en verklighet när jag är på jobbet, eller på resande fot på väg till eller ifrån jobbet, nästan 12 timmar varje dag så behöver jag minska på kraven på min tid.

   

  Det har varit en jobbig tid. Fylld av känslor av att svika personer som varit som en del av min familj i så många år. Vissa har funnits med mig sedan innan min son ens föddes och de är mina vänner på Facebook och Twitter. En tid fylld av oro då tiden vid spelen eller tv serien har varit mitt sätt att motverka tomheten inombords när energin börjar tryta.

   

  Idag andas jag lätt och jag känner en stor lättnad inombords. Den passiva stressen har inte försvunnit, men den har lättat betydligt. Behovet av ensamtid har även det minskat och jag hittar nya sätt att dyka ner i min introverta del. Glädjen återfinner sig i själen och när nu solen återvänder därute och vi går mot ännu en vår där världen återföds så är jag jag redo att ta nästa steg också.

   

  Resan att förändras och växa tar aldrig slut.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...