Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Att hantera omställningar när man har kontrollbehov

  Jimi Wikman

  De senaste 3-4 veckorna har varit lite frustrerande. Anledningarna är många, men de flesta kan härledas till att min fru börjat jobba heltid en tid framöver och därmed så ändras många rutiner och nya måste hittas och befästas. 

   

  Att min fru börjat jobba är på intet sätt någonting negativt, tvärtom så är jag jätteglad över att hon fått ett sådant toppenjobb som hon verkligen trivs med. Inte heller är de nya rutinerna någonting som är negativt för jag får mer tid med min son då jag både lämnar och hämtar ett par månader. Det som är jobbigt är mitt behov av kontroll som får sig en liten törn när allt ändras. Igen.

   

  Förändringarna som skett de senaste åren har varit positiva på många sätt, men samtidigt väldigt jobbiga. Förändring kommer aldrig utan friktion och lite växtvärk trots allt, även om jag tycker att det gått bättre än förväntat. Med Jenny's nya jobb och mina nya ansvarsområden, både privat och på jobbet, så förändras allt igen och det kostar på självklart.

   

  Förra veckan efter att jag kom hem från Sundsvall, där jag föreläste för tredje året i rad, så kände jag mig lite vilsen för första gången på mycket länge. Jag har under många år haft en självbild och en identitet där jag känt mig trygg, men nu kom jag på mig att fundera över vem jag är egentligen efter all förändring. Jag vet ju vem jag är innerst inne, den kärnan har inte förändrats, men det är så mycket som förändrats förutom det och den osäkerheten gjorde mig lite frustrerad.

   

  Min frustration har spätts på lite eftersom det är nästan 3 veckor sedan jag hade någon riktig struktur när det gäller min träning på grund av sjukdom och arbete. Detta blir värre eftersom jag vet att de närmaste 4-5 veckorna så kommer det att bli svårare att träna som jag blivit van vid på grund av Jenny's schema och arbetsschema.

   

  Det är så mycket som jag vill just nu så det känns som att jag håller på att explodera, men trots det så känner jag mig märkligt lugn för jag vet att situationen är tillfällig och om ett par månader så kommer en ny fas av förändring då Jenny kommer att få sitt normala schema. På något sätt så är all den frustration som jag känner helt ok och jag hittar nya vägar och rutiner med mer tålamod än jag brukar. Jag känner även ett visst lugn och glädje över det turbulenta liv jag lever just nu, för trots att det är frustrerande så är det även väldigt givande.

   

  Jag omformas och min självbild behöver uppdateras, på alla plan, och samtidigt så finner jag mig beundrande observera min frus egen utveckling. Tillsammans har vi gått igenom det mesta och det känns inte det minsta svårt att hålla mina egna drömmar och önskningar tillbaka lite extra så att hennes kan få blomma. Det är hennes tid nu och precis som hon stöttat mig så ger jag henne allt mitt stöd. Bara att se hur hon växer varje dag fyller mig med otrolig glädje.

   

  Förändringarna kommer och går och frustrationen kommer att finnas där, men så länge jag vet varför förändringen sker och vad det ska leda till så får mitt kontrollbehov ge efter. Det går allt lättare så kanske börjar jag bli vuxen, vem vet.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...