Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Rökning - stadsvandrarens fasa

  Jimi Wikman

  Rökning dödar som bekant, men det är också förbannat irriterande när allt fler går runt och spyr ut rök i alla oönskade riktningar.

   

  Det finns få saker som är så äckliga som som rök från cigaretter, pipor och cigarrer och med dom förbud som råder på arbetsplatserna i dagens sverige så betyder det att landets rökare flockas i ingångar eller vandrar omkring nonchalant med sin stinkpinne på stan.

   

  Liksom alkoholens inverkan på hjärnan tycks rökaren tappa allt sunt förnuft som rimligen borde skicka en signal att det kan vara irriterande för andra om man ställer sig en meter från en ingång och bolmar på sin cancerpinne eller att röken faktiskt sprider sig och irriterar samtliga man möter på stadens gator där man går fram som en tornado av illaluktande rök.

   

  Normala människor som kan kontrollera sina kroppsodörer till exempel skäms för att lägga av en illaluktande fis bland allmänheten, men av någon anledning tycks rökare vara immuna mot denna normala motvilja att lukta illa och springer glatt runt och sprider sin odör till alla som har oturen att hamna i dess framfart. Att ta en sväng på stan kan ibland kännas som att man hamnat bakom årets maraton för slappa fisringar dagen efter bön och lök festivalen.

   

  Jag kan förstå att rökare anser att dom minsan har frihet att röra sig som dom vill och röka där dom känner för det och visst ska dom få det, men då kan dom ta på sig en glasskål att sätta på huvudet så dom stänger in den illaluktande sörjan och inte låter oskyldiga lida för deras lasters skull. En troligen mer användbar lösning vore att upprätta rökzoner lång från folk och fä där man kan stinka ner sig själv och sina medrökare utan att besvära andra. Fördelen med något liknande skulle inte bara vara att gemene man slapp vandra i en konstant rökdimma på stan utan också att dom miljontals fimpar som slängs kors och tvärs bekvämt nog hamnar på ett ställe.

   

  För mig som förälder så är det minsta sagt tråkigt att man inte ska kunna gå ner på stan utan att min som ska bli utsatt för cigarettrök och det finns ingenting man kan göra för att undvika att det händer.

   

  Så rökare, tänk er för lite nästa gång ni känner suget. Gå bort från ingångar och ta en promenad till mindre befolkade områden, eller lås in er i en skrubb någonstans. Ännu bättre är att använda alternativ när ni är på stan eller på jobbet som nikotin plåster och den där cigarett attrappen vad den nu kallas. Visa hänsyn mot dom som inte delar er entusiasm för att lukta illa och långsamt ta död på er.

   

  För er som råkar ut för rökarnas hänsynslösa framfart rekommenderar jag att ni går fram och lägger en riktig ägg-mök brevid dom eller skaffar någonting riktigt illaluktande som ni kan ta fram vid behov. Låt stinkisarna smaka (lukta) på sin egen medicin tills dom tar reson och visar sin omgivning hänsyn

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...