Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Plejmo - en nygammal videobutik som inte imponerar

  Jimi Wikman

  Film2Home köper upp konkurrenten Headweb och passar på att byta namn till Plejmo samtidigt som man lovar att utöka utbudet till 20.000 titlar. Prislappen för att hyra en film eller tv-avsnitt ligger mellan 19 och 49 kronor, vilket i sig är ganska ok pris...för en videobutik. I övrigt så imponerar Plejmo föga, tyvärr.

   

  Plejmo som affärsmodell känns som det har potential för att slå stort...2005. Missförstå mig rätt, det finns fortfarande en marknad för videobutiker, även om de finns på nätet och därmed inte har godislagret som dragplåster. Marknaden är dock ganska liten och tanken att Plejmo på något sätt ska kunna konkurrera med illegala alternativ är tyvärr ytterst naivt.

   

  Även med den mycket ambitiösa ambitionen att kunna erbjuda storfilmer direkt efter biofönstret, dvs 4 månader efter lansering, så kan det inte på något sätt konkurrera med dagens illegala alternativ som erbjuder HD alternativ långt innan biofönstret stängts. Inte heller barnfamiljerna bör tillfredsställas när de sätts inför 19:- per avsnitt av det mycket begränsade barnutbudet. Att sätta det i förhållande till Netflix hyfsat stora utbud för 79:- per månad så tror jag Plejmo får riktigt svårt att motivera kostnaden för barnfamiljer. Så frågan är vilka det är som är målgruppen för Plejmo och sedan hur de kan möta den målgruppens behov.

   

  För mig som ändå jobbade ett antal år i videobutik så känns konceptet väl igen och jag har mycket svårt att se hur Plejmo ska kunna överleva någon längre tid. Om de ska ha någon som helst chans att slåss mot streamingtjänsterna som HBO och Netflix, för jag ser ingen som helst chans att de ska kunna konkurrera med illegala alternativ, så måste de komma ut på alla plattformar inom 3-6 månader efter lansering.

   

  Jag hoppas att jag ska ha fel, men ser man till hur andra videobutiker, både online och offline, kämpar för sin existens så är jag tyvärr pessimistisk.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...