Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Loopia och supersupporten som försvann

  Jimi Wikman

  Loopia ha alltid haft fantastisk support och jag har alltid varit bekväm med att rekommendera dem just på grund av deras support. Deras webbtjänst i övrigt är inte speciellt användarvänlig med en kontrollpanel som är så minimal så det knappt förtjänar kallas kontrollpanel, men kundtjänsten har varit super. Idag känns den dock inte så super.

   

  Som bekant så lägger jag ner mitt webbhotell och har senaste tiden hjälp de få kunderna jag har kvar att hitta till nya hem. Ett av dessa nya hem är Loopia och jag har ju haft lite si och så där med hjälpen senaste veckan.

   

  Idag skulle jag be dem hjälpa mig flytta en kunds konto då jag fortfarande inte kan logga in i deras databassystem av någon anledning och jag fick följande svar:

  Tack för ditt meddelande.

   

  Vi tar ut en avgift för denna typ av flyttar på 1000 kr per påbörjad

  timme inklusive moms och vi reserverar oss att göra detta i mån av tid,

  normalt sett inom 2 -3 arbetsdagar.

   

  Godkänner du detta?

  Jag vet inte vad man ska säga om detta...

   

  Supersupporten man hänvisar till på hemsidan gäller uppenbarligen inte för nya kunder som behöver hjälp att börja använda Loopias tjänster. Istället hänvisar man till en sida för flytt av konto från annan leverantör, dvs total migrering och uppsättning, när allt jag bad om var att ladda upp filerna och importera databasen. Detta eftersom jag inte kan använda deras verktyg för att hantera databaser då jag inte kan logga in på den tjänsten.

   

  Det är ett tydligt tecken för mig att ett webbhotell INTE bryr sig om sina kunder om man tar betalt för att hjälpa en kund med flytten till deras servrar. Tar man dessutom ut 1000:- per påbörjad timme, dvs nästan en årskostnad för hosting, då har man noll intresse av kunden. Då handlar det om ren girighet eller brist på personal.

   

  Nej, Loopia föll hårt idag från att varit ett företag som alltid funnits där och get helt otroligt bra support genom åren till ett företag där kunden bara är en inkomst källa. Tydligen så gäller den kvaliteten och omtanken bara för deras domäntjänst och deras hosting är inget mer än en lagringsplats dit du får ta dig bäst fan du vill.

   

  Nu ska jag inte svartmåla den kundtjänstmedarbetare som tog emot detta för han har gjort allt han kan för att lösa situationen, men han är låst av den policy som Loopia verkar ha bestämt är i linje med hur nya kunder ska bemötas.

   

  Jag är djupt besviken Loopia.

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...