Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Igår kallade jag Foujan Rouzbeh idiot, det var fel av mig...

  Jimi Wikman

  När jag såg Foujan Rouzbehs tweet om att skända den svenska flaggan igår så kallade jag henne för idiot på Facebook, men det var fel av mig. Foujan är ingen idiot, däremot är hon otroligt naiv i sin tro att någon ska förstå hennes referens till Carl-Johan De Geers verk "Skända flaggan"...på Twitter.

   

  Jag ska ärligen erkänna att jag inte vet vem Foujan Rouzbeh är annat än vad jag kan läsa på nätet, men av det jag kan utläsa så verkar hon otroligt naiv i sin tro att nationalstaten kan avskaffas och hon verkar helt världsfrånvänd när hon uppmanar till att skända den svenska flaggan dagen innan Sveriges nationaldag!

   

  Jag vet inte vilket som förbluffar mig mest: att Foujan Rouzbeh tror att någon ska förstå referensen till ett konstverk som uppmanar till att skända svenska flaggan, att hon väljer att krysta ut budskapet på det otroligt begränsade utrymmet på Twitter eller hennes naivitet över budskapet att bryta ner gränser och sudda ut nationer på något sätt skulle skapa en bättre värld?!

   

  Visst i en idealisk värld där kärlek och omtanke för våra medmänniskor råder absolut och där vi lyft mänskligheten till moraliska höjder där vi suddat ut de tio dödssynderna fullständigt och en slags kommunistisk utopi har uppnåtts så, där kanske det finns utrymme för den typen av blåögdhet. Vi är dock långt, långt ifrån en i närheten av en ett uns av den utopin och skulle vi bryta ner gränser och sudda ut nationerna så skulle vi få en maktbas som skulle korrumpera de som styr till en regim av grymhet och kontroll. Vi ser det runt om i världen där stora nationer som USA, Ryssland och Kina står för grymhet och moraliskt förfall. I historien har finns inga stora nationer som inte har fallit ner i ett moraliskt lågmärke innan det fallit, det kanske kan vara en indikation också hur enfaldigt Foujan Rouzbehs vision är?

   

  Att tänka sig en framtid där all världens folk skulle samsas utan gränser eller områden av tillhörighet är inte bara naivt utifrån ett antropologiskt perspektiv, det är dessutom rent skrämmande utifrån ett politiskt perspektiv då det tyder på en fullständig okunskap om den politiska komplexitet som råder exempelvis inom EU. Det är ingen bra signal inför riksdagsvalet i höst i min mening...

   

  Att kasta ur sig en sådan sak dagen innan Sveriges nationaldag är antingen urbota korkat eller ruskigt smart beroende på hur man ser på det. Var syftet att få uppmärksamhet så är det ett säkert kort att förolämpa större delen av Sveriges befolkning om syftet var att väcka debatt så var det stenkorkat för frågan är nu idiotförklarat och stendöd i de flestas ögon.  Vi svenskar är toleranta och även om jantelagen regerar för det mesta så finns det en anledning till varför större delen av Europa bad till gudarna att beskydda dem från nordamännens raseri. Det är dumt att slå på getingboet och osaka svallvågor av raseri i ett redan frustrerat svenskt folk på vår nationaldag...

   

  Det förvånar mig inte att det kom hot i olika former från Foujan Rouzbehs klumpiga tweet av just den anledningen. Det finns många i vårt avlånga land som letar efter något eller någon att fokusera sin raseri mot och detta var ett så uppenbart mål för dessa frustrerade individer. Hot är dock aldrig ok och oavsett hur tokig och opassande jag än tycker att Foujan Rouzbehs uttalande var så försvarar jag hennes rätt att uttrycka  den utan att behöva utsättas för hot. Att någon väljer att uttrycka sin frustration på det viset är fegt och ovärdigt vårt land.

   

  Även om jag inte ser Foujan Rouzbeh som en lämplig politisk kandidat för mig i höst så stödjer jag hennes engagemang i asyl och flyktig frågor och jag ser gärna en debatt om öppnare gränser, om än med en mer verklighetsförankring....

   

   

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...