Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Är PC bättre än Mac? Idag känns det inte så...

  Jimi Wikman

  pc vs mac

   

  Just nu är det våld, massivt ultravåld, som känns aktuellt. Inte mot någon person självklart, men mot allt vad teknologi heter. Jag sitter nämligen med min tredje ominstallation av Windows och jag är rätt säker på att det kommer att skita sig ändå...

   

  Igår märkte jag att jag inte kunde logga in på Teambox från min PC, något som drev mig till vansinne, men jag avfärdade det som något mystiskt problem med deras hemsida som inte fungerade med just PC eftersom jag kan logga in utan problem med min mac.

   

  Idag så tröttnade jag på att sitta och köra på tre olika versioner av InDesign bara för att jag råkar ha en nyare version på macen så att varje gång jag gör något med den så kan jag inte längre öppna den på jobbet eller min hemdator. Jag beslutade mig att prove Adobes prenumerationstjänst på CS6 istället.

   

  Sagt och gjort. Jag laddade ner Application Manager på PC och mac och satte igång. På Macen vill säga, för där gick det som en dans...eller ja, jag kan av någon anledning inte få programmen på Engelska vilket är väldigt irriterande, men inte lika irriterande som det som hände på min PC.

   

  På min PC så kan jag nämligen inte logga in på Adobe alls genom Application Manager. Den säger att jag ska koppla upp mig först! Det vill säga precis samma beteende som när jag försökte logga in på Teambox. Jag upptäcker också att jag inte kan uppdatera Microsoft Essentials där samma sak händer: jag kan inte komma åt servern.

   

  Så jag börjar felsöka. Kolla Host filen, kolla routern, kolla E-lan, kablar osv. Hittar inga problem. Upptäcker att en drivrutin inte fungerar som den ska så jag uppdaterar, men det hjälper inte heller. Kollar om jag kan ha fått något virus eller trojan utan framgång och till slut ger jag upp och bestämmer mig för att formatera burkjäveln.

   

  Sagt och gjort så in med windows skivan, men först kopplar jag ur sekundära hårddisken så jag inte råkar få systemfiler på båda. Dunder och brak så formaterar jag och kör igång installationen. Då kommer jag på att jag kör ju med trådlöst på både mus och tangentbord... Självklart spelar det ingen roll hur mycket jag försöker pilla i BIOS för att få burkjäveln att fatta att jag faktisk har mus och tangentbord inkopplat!

   

  Lyckligtvis lyckas frun hitta ett par gamla trådade uppe på vinden så jag lyckades ta mig igenom installationen. Med windows installerat så klämde jag in drivrutinerna för moderkort och grafikkort, vilket gick som en dans! Sedan var det dags att testa den helt nya installationen. Där sket dig sig igen.

   

  Internet fungerade fint som snus, alla program surrade som små bin och Adobe vägrade släppa in mig och Microsoft essential var rena muren. Fan. Uppdatera alla drivrutiner och självklart var det något som inte blev som det skulle så systemet började krångla efter att en uppdatering hängde sig. Fram med windows skivan och muttra "gör om gör bättre".

   

  Samma procedur en gång till, men den här gången bråkade installationen av drivrutinerna för moderkortet så att det plötsligt inte gick att hitta grafikkortet för att installera drivrutinerna till det. Våld och svordommar och en uppdatering manuellt så skulle det väl fungera? Nej, så klart inte....

   

  Upp med chatten hos Adobe för att få hjälp att klura ut varför i helskotta det inte går att komma åt inloggningen! Första försöket sket sig för en uppdatering tvingade en omstart så det var 20 väl investerade minuter där vi tittade i hostfilen och kollade http inställningarna i Internet Explorer...seriöst?

   

  Försök två då skulle vi testa Adobe Connect som jag gillar från min tid på högskolan så supportpersonen skulle kunna se vad som hände på min skärm. Det gick ju inte så lysande direkt eftersom jag inte kunde ladda ner deras add-in! 20 minuter senare och femtioelva uppmaningar att "klicka på dela skärm, välj skrivbord...", något som jag frenetiskt försökte lyckas med i flera fönster utan framgång!

   

  Sen råkade jag klicka på fel fönster och stängde ner chatfönstret.

   

  Ett dussin djuriska läten senare och ytterligare ett försök att uppdatera en drivrutin som hängde sig så fanns det bara tvåalternativ: ta fram skruvmejseln och göra allvarlig skada på väl utvalda hårdvarudelar eller försöka med en sista ominstallation. Jag valde det sistnämnda, mest för husfridens skull ska jag vara helt ärlig med...

   

  Så nu sitter jag här...

   

  Min fru förklarade sin kärlek till iMac häromdagen när vi besökte en datorbutik, något som verkligen överraskade eftersom hon inte direkt är någon stor fan av datorer, och jag är inte helt främmande för tanken att köra en kast med stor dator ut genom fönstret och gå ner och köpa en imorgon. Kanske var det ett tecken? Prislappen på närmar 30.000 för en likvärdig (ja, skratta du, men du vet vad jag menar!) prestanda känns dock inte helt ok just nu.

   

  Så just nu är planen att se om det kan finnas någonting som blockerar mellan datorn och routern för annars vet jag inte vad det skulle vara som blockerar specifika anrop mot specifika servrar, men inte generell http trafik. Funkar inte det så får jag sälja en njure eller nåt och köpa mig en iMac..

   

  Ja e inte bitter...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...