Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Apple TV, Netflix och iTunes - harmoni i en liten box

  Jimi Wikman

  Netflix har ju kommit till Sverige med besked och junior älskar att titta på barnprogrammen, så när jag kom hem så beslöt jag mig att investera i en Apple TV så vi kan köra Netflix på tv istället för på datorn/paddan. Tillsammans med iTunes stöd för filmer på datorn så är jag för första gången på länge riktigt, riktigt nöjd med vår filmsituation!

   

  Innan så hade vi DVD filmer som av någon anledning blev repiga och försvann, en bärbar dator för filmer på hårddisk och ComHem för barnprogram. Det blev ganska många sladdar och apparater som skulle hanteras och upplevelsen var ganska...tråkig.

   

  När jag köpte den pyttelilla pucken som Apple TV faktiskt är så var jag lite skeptisk, men den fungerade helt otroligt bra. Netflix gick som smort att lägga in, liksom mitt konto på Flickr och Youtube. Junior blev överlycklig över det nya sättet att titta på film och barnprogram och den nya lilla fjärrkontrollen. Upplevelsen blev betydligt bättre och det blev plötsligt riktigt kul att titta på TV, trots att Netflix inte är världens största bibliotek över film och tv-serier.

   

  I Apple TV finns det stöd för AirPlay så det gick alldeles utmärk att se på film från datorn utan att behöva koppla in en massa kablar. Problemet var bara att många av filmerna ligger på en extern hårddisk och då blev det lite knöligt igen. Det var inte heller speciellt enkelt för junior att själv sätta igång en film, faktum är att det är omöjligt då jag har min laptop låst med ett starkt lösenord.

   

  Så jag kikade på möjligheten att köra genom iTunes. Jag har ganska starkt negativa känslor när det gäller iTunes efter ett antal inte helt positiva upplevelser tidigare så det var med blandade känslor jag började prova att lägga in filmer där. Självklart gick det inte att lägga alla filmer i iTunes direkt för jag har kopierat av filmerna i "fel" format som iTunes inte förstod så jag var på väg att ge upp direkt, men jag tänkte att jag lär väl iallafall testa så jag vet att det inte fungerar.

   

  Så jag laddade hem en testvariant av några konverteringsprogram där jag fastnade för Wondershare som har ett riktigt härligt interface och som fungerade riktigt bra på min dator. När första filmen var klar så la jag till den i iTunes och det gick utmärkt att se på TV genom Apple TV, men det ar fortfarande ganska tråkigt med en kass bild och ingen beskrivning.

   

  Efter att ha kikat runt på nätet om hur man kan ändra informationen för filmer och lägga i kategorier så hittade jag att det gick att lägga till både bild och text utan problem! Plötsligt exploderade upplevelsen och det gav nästan samma upplevelse som Netflix! Jag behöver kanske inte förklara varför jag satt uppe hela natten och konverterade filmer åt junior, men idag har vi knappt hälften av alla barnfilmerna konverterade och en handfull filmer för mig och min fru.

   

  För mig som har saknat ett bra system för TV och film så är Apple TV med Netflix och iTunes en dröm som besannats. Med en liten dosa stor som en puck så kan jag reducera antalet enheter och sladdar vid TVn markant och jag kan samla alla filmer och tv-serier på en plats där de inte utsätts för repor, sylt och annat som junior lyckas utsätta DVD skivorna för. Jag får ett bibliotek som är lätthanterligt och som ger en fantastisk upplevelse på TVn.

   

  Kort sagt så är jag överlycklig just nu, även om det för närvarande är lite kamp om fjärrkontrollen med junior som fått för sig att det är hans....

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...