Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Allt mer fokus på min bok

  Jimi Wikman

  Ju mer jag ser hur företagen därute kämpar med att försöka ändra sina processer till något som faktiskt fungerar, på riktigt, ju mer känner jag att jag behöver få klart min bok. Just nu kikar jag på lite olika alternativ för att hitta mer tid för att skriva så vi får se vad som händer i framtiden.


  För de av er som inte har någon aning om vad jag pratar om så har jag börjat skriva en bok om arbetsprocesser för större företag, så kallade enterprise företag. Boken handlar om hur jag brukar jobba och varför det fungerar.


  Boken är uppdelad i flera sektioner som jag hoppas ska kunna vara användbart både som helhet och var för sig. Exempelvis ska det gå att ta bara kapitlet om kravprocessen om man så önskar, men att det finns synergier genom hela processflödet.


  Eftersom jag behöver en liten spark i baken så funderar jag på vad jag kan göra för att motivera till högre fokus på min bok. Jag känner att jag gärna vill ha ut den så fort som möjligt och då är det viktigt att få ett första utkast klart så snart det bara går.


  Att skriva boken är bara ett steg, sedan ska den illustreras också. Den ska korrläsas och gå igenom några revideringar innan det ens blir tal om publicering. Publiiceringen i sig kan ju göras på massor av olika sätt så även där måste jag klura på vad som är det bästa för just min bok och vad jag vill att det ska ge mig i det långa loppet.


  Först måste jag dock skriva en hel del till, så jag hoppas att jag kan fokusera lite på det i helgen. Sedan ska jag fundera på hur jag kan bibehålla fokuset för det är ju inte direkt så att jag inte skriver saker, för det gör jag hela tiden.


  Ni som redan skrivit böcker, eller som skriver just nu. Hur håller ni motivationen och fokuset uppe? Vilka tips har du till mig för att den här boken ska kunna bli verklighet?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...