Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Testar utbildningsmaterialet på Lynda.com en månad

  Jimi Wikman

  lynda.com - videokurser på nätet

   

   

   

  Jag har kikat på Lynda.com av och till sedan slutet på 90-talet, men aldrig riktigt känt att det varit värt pengarna. Nu i veckan så hamnade jag där igen och tänkte det att kanske kan vara värt 25 dollar för att testa och jag kan säga att det ångrar jag inte idag.

   

  Att det finns mycket på Lynda det visste jag, men att det fanns så mycket bra material som passade just mig, det väntade jag mig inte faktiskt. Planen var först att bara sätta mig ner och köra igenom lite Illustrator basics för att friska upp minnet, men jag hittade tonvis med intressanta ämnen som PHP, Javascript, Apache och MySQL blandat med Cinema 4D, fotografering, Wordpress, jQuery och mycket, mycket mer!

   

  I skrivande stund finns det 2,658 videokurser och då innehåller exempelvis Illustrator CC Essential Training som jag kikade på i helgen 114 videosnuttar på totalt 8 timmar. Videokurserna är i varierande längd självklart, men de som jag kikat på hittills är alla av normallängd för en standard kurs och har ungefär samma upplägg som om du skulle ta en vanlig kurs. Fördelen är att när det är en videokurs kan du spola lite om det är ett ämne du redan kan en del och vill skippa sånt som du redan kan.

   

  Någonting som jag verkligen gillar är att varje avsnitt, eller videosnutt, har en transcript som markeras under tiden som föreläsaren pratar. På så sätt så blir det lättare att följa föreläsningen och om det dyker upp något jag vill slå upp eller söka efter för att fördjupa mig så kan jag bara markera texten i transcript. Det gör det också lättare att se hur långt jag kan spola om det är något som jag redan kan.

   

  Visst, jag kan tillbringa en stund och söka fram samma information gratis på Youtube eller liknande, men det är svårt, mycket svårt, att hitta så mycket samlat och i samma pedagogiska upplägg som på Lynda.com. Istället för att få lite här och lite där i olika videosnuttar med varierande kvalitet och väldigt ofta mer tips och tricks snarare än grunderna i exempelvis Illustrator eller Excel. På Lynda är allt samlat och det är en fullständig kurs i ett svep, så det sparar mycket tid och frustration jämfört med att leta på webben.

   

  Lynda.com finns självklart på iPad och iPhone också så det är ganska behagligt att ta med sig, exempelvis på pendeln, och lyssna igenom några avsnitt på väg till eller från jobbet. Hittills är jag väldigt nöjd med mitt medlemskap och för den lilla summan av 175:- per månad så är det en billig investering i att lära sig något nytt varje dag.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...