Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Ipad Pro med iPadOS, Apple Pencil och Procreate har gett mersmak för att börja rita igen.

  Jimi Wikman

  När iPad Pro först kom ut så var jag inte speciellt imponerad. Även när Apple Pencil kom ut så var det inte speciellt intressant heller. Jag har sett betydligt intressantare produkter som känts mer professionella för design. Nu med uppdateringen av produkterna, iPadOS som snart är på väg och allt mer kreativt som görs genom Procreate så kliar det dock i fingrarna...

  När det gäller iPad generellt så använder jag dem väldigt sällan. Jag har en gammal version 2 någonstans och min son har en iPad mini som han knappt använder. Det har helt enkelt inte funnits något som jag inte redan använder min Mac eller min telefon till. Tills nu...

  När jag var yngre så ritade jag en hel del. Tyvärr så tappade jag det när jag upptäckte det digitala formatet med Photoshop som passade mig mycket bättre. Jag har alltid saknat den intima känslan av att rita med en penna och jag har försökt med ett par ritplattor, men aldrig riktigt fastnat för det. Mest för att de tidigare ritplattorna var separata från skärmen så det jag ritade syntes inte där jag ritade, utan på en skärm vid sidan av.

  Numera är det nästan standard att alla ritplattor också är där det du ritar visas så bara en iPad och Apple Pencil kändes ändå bara som en ganska dyr leksak. Procreate är ett riktigt bra program och genom åren har den blivit ännu bättre. Idag tittar jag på en hel del videor med just Procreate, men ändå har det inte känts så där riktigt motiverat att göra investeringen.

  Med iPadOS som är i beta nu så har den investeringen känts lite mer motiverat. Jag är också i en liten utforskar fas igen och jag märker att jag tar fram papper och penna allt oftare, både i jobbet och privat. Jag har börjat småkludda lite också, men känner att jag saknar det digitala lagret så jag kikar på alternativ just nu.

  Eftersom jag ofta får en arbetsdator tilldelad av säkerhetsskäl när jag är hos kund så blir det lite jobbigt att släpa med sig dubbla datorer. Med en iPad Pro så skulle det förmodligen kännas lite lättare, speciellt med 11 tums varianten. Eftersom jag ofta jobbar med PowerPoint så känns det bra att Office stöds ganska bra numera och jag får bonusen med en dator som jag kan rita och ta noteringar med på ett sätt som passar mig ganska bra.

  Så just nu så funderar jag på vad jag skulle vilja ha och sedan ska jag kika på om det fungerar som jag tänkt mig innan jag slår till. Eventuellt kan det bli en arbetsdator, men vi får se vad jag kommer fram till.

  Har du en iPad Pro med Apple Pencil och hur tycker du det fungerar för dig? Tänker jag galet om jag funderar på att ha den i jobbet som sekundär dator?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...