Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  iMac 27" - första intrycken av nya datorn

  Jimi Wikman

  imac

   

  Så blev det en ny iMac 27" igår då efter ett lång besök på Elgiganten och en tung promenad genom Stockholms innerstad. Nu är den uppackad, installerad och testas för fullt av både mig och junior. Hur är den då jämfört med en livstid av PC apparater så här ett knappt dygn efter inköp?

   

  Igår bar det av till Elgiganten för att hämta upp iMac och lite annat smått och gott på deras collect@store och det gick inget vidare tyvärr. Elgiganten är ju kunder till oss så det hade varit kul att kunna ge lite extra stjärnor där, men upplevelsen var inte direkt supersnabb, även om alla inblandade var oerhört proffsiga och gjorde sitt bästa. Efter lite krångel och ett besök på business avdelningen så kunde jag äntligen ta den långa promenaden från Kungsgatan till centralen med ett ganska tungt paket, stressad till max då jag skulle hämta junior på fritids och var väldigt sen!

   

  Pendeln var lite försenad så klart, så stressen sköt i höjden lite till en kort sekund. Sedan lugnade jag ner mig och tänkte att det ordnar sig, och så kom pendeln som på beställning. 45 minuter senare med ett jättepaket på ett fullt pendeltåg så klev jag raka vägen ut till närmaste taxi för jag tänkte fasen inte ta bussen med paketet och sedan halka nerför ett kolsvart lerdike med samma paket. Nej, taxi fick det bli och sedan in med allt innan det bar av till fritids med ganska bra marginal trots allt. Hem med junior, laga mat och sedan när junior sjönk in i Minecraft på gamla datorn så packade jag upp min nya iMac.

   

  Första intrycket var att den är stor, men smidig. Skärmen är utmärkt och det var skönt att ha en fullstor skärm att jobba på igen äntligen. Sedan var det dags att installera allt. Jag började med uppgraderingen till OS X Mavericks som tog sin lilla tid och sedan var det bara att putta in alla program och liknande igen. På det hela taget så kändes installationerna väldigt snabba och enkla så det gick fort att få in alla väsentliga program, så jag tryckte in nya Battle.net betan för att testa prestandan lite med Diablo 3. Nu har jag inte hunnit testa så mycket och systemet synkade tonvis med filer samtidigt, men det gick hyfsat att spela, även om det laggade lite. Jag ska testa lite mer senare, men eftersom jag inte tog den tuffaste iMacen i världshistorien så hade jag inte väntat mig samma flyt som i min betydligt kraftigare PC när det gäller video processing.

   

  För att testa så har jag nu tillfälligt satt upp min iMac med en extern 24" skärm och satt upp min Airport Time Capsule som nytt nätverk på juniors skrivbord. Det fungerar väldigt bra så nu ska jag be frun köpa en ny skarvsladd så jag kan koppla in den externa hårddisken också så jag kan börja flytta över allt till iMacens system istället för minimacen. Ska bli skönt att kunna jobba med iTunes bibliotek igen och organisera upp alla filmer igen då det är lite jobbigt att sitta framför tvn och göra det som jag gjort när det låg på minin.

   

  Nu ska jag bara bygga om datorhörnan och fundera på om det behövs två stationer eller bara en. Jag har en misstanke om att det kommer att bli lite kamp om datorn om junior och jag behöver den samtidigt. Nu ska jag väl inte behöva sitta där så mycket, men det kan vara skönt om jag kan sitta och jobba bredvid junior om han är sjuk eller om vi vill köra tillsammans i Minecraft tex. Rent teoretiskt kan vi ju visserligen göra det som det är ändå genom att koppla in 24" på PC's så det kanske löser sig ändå. Vi testar och ser vad som händer. Jag kommer förmodligen att köpa lite mer RAM framöver, men för närvarande räcker mina 8GB för det jag ska jobba med.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...