Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

  11 blogg poster in this category

   X27 BSTFA Color night vision imager - se färger i mörkret!

   X27, från företaget SPI, är det bästa av sin typ för att ge högupplösta bilder i dagsljus i de mörkaste förhållandena. Med hjälp av genombrottsteknik överträffar X27 inte bara den senaste nattsynstekniken, den kan också göra det i fullfärg och finns tillgänglig i både handhållna och kamerakärnmotorer för militära installationer.

   Ipad Pro med iPadOS, Apple Pencil och Procreate har gett mersmak för att börja rita igen.

   När iPad Pro först kom ut så var jag inte speciellt imponerad. Även när Apple Pencil kom ut så var det inte speciellt intressant heller. Jag har sett betydligt intressantare produkter som känts mer professionella för design. Nu med uppdateringen av produkterna, iPadOS som snart är på väg och allt mer kreativt som görs genom Procreate så kliar det dock i fingrarna...
   När det gäller iPad generellt så använder jag dem väldigt sällan. Jag har en gammal version 2 någonstans och min son har en iPad mini som han knappt använder. Det har helt enkelt inte funnits något som jag inte redan använder min Mac eller min telefon till. Tills nu...
   När jag var yngre så ritade jag en hel del. Tyvärr så tappade jag det när jag upptäckte det digitala formatet med Photoshop som passade mig mycket bättre. Jag har alltid saknat den intima känslan av att rita med en penna och jag har försökt med ett par ritplattor, men aldrig riktigt fastnat för det. Mest för att de tidigare ritplattorna var separata från skärmen så det jag ritade syntes inte där jag ritade, utan på en skärm vid sidan av.
   Numera är det nästan standard att alla ritplattor också är där det du ritar visas så bara en iPad och Apple Pencil kändes ändå bara som en ganska dyr leksak. Procreate är ett riktigt bra program och genom åren har den blivit ännu bättre. Idag tittar jag på en hel del videor med just Procreate, men ändå har det inte känts så där riktigt motiverat att göra investeringen.
   Med iPadOS som är i beta nu så har den investeringen känts lite mer motiverat. Jag är också i en liten utforskar fas igen och jag märker att jag tar fram papper och penna allt oftare, både i jobbet och privat. Jag har börjat småkludda lite också, men känner att jag saknar det digitala lagret så jag kikar på alternativ just nu.
   Eftersom jag ofta får en arbetsdator tilldelad av säkerhetsskäl när jag är hos kund så blir det lite jobbigt att släpa med sig dubbla datorer. Med en iPad Pro så skulle det förmodligen kännas lite lättare, speciellt med 11 tums varianten. Eftersom jag ofta jobbar med PowerPoint så känns det bra att Office stöds ganska bra numera och jag får bonusen med en dator som jag kan rita och ta noteringar med på ett sätt som passar mig ganska bra.
   Så just nu så funderar jag på vad jag skulle vilja ha och sedan ska jag kika på om det fungerar som jag tänkt mig innan jag slår till. Eventuellt kan det bli en arbetsdator, men vi får se vad jag kommer fram till.
   Har du en iPad Pro med Apple Pencil och hur tycker du det fungerar för dig? Tänker jag galet om jag funderar på att ha den i jobbet som sekundär dator?

   Funderar på en reMarkable, men avvaktar nog ett tag till

   Jag är på många sätt en visuell person och jag skriver och skissar ofta och gärna. Tyvärr saknar jag ett bra sätt att hantera detta på jobbet då jag inte vill släpa med mig papper och penna. Därför har jag kikat på reMarkable, men just nu så avvaktar jag ett tag till känner jag.
   Jag har mängder av små block här och där fulla av noteringar och skisser. Allt helt oorganiserat och sällan använt mer än ett par gånger medans jag tänker. Jag har även provat mängder av digitala verktyg som OneNote, Evernote och Dropbox paper, men det är inte samma sak.  Jag har provat iPad och mobiltelefon. Återigen så är det inte samma sak.
   Det är just pennan och pappret som är själva grejen och tyvärr så upplever jag känslan att skriva på glas inte alls är speciellt tillfredsställande. Resultatet blir att jag istället tar fram ett litet block eller lösa papper och noterar på det.
   När jag först såg reMarkable tyckte jag om vad jag såg, men prislappen är lite hög och som alltid med första generationer så har den begränsat med funktioner och lite småbuggar. Jag får se om det blir något att plocka upp under 2019 beroende på vad som händer i framtiden...
    
    

   Airpods och lokaltrafiken fick mig att köpa Sony WH-1000XM2 och jag ångrar ingenting!

   Mina gamla hörlurar gav till slut upp förra veckan och igår åkte jag till jobbet med mina Airpods från Apple. Resultatet blev att jag åkte direkt och köpte nya hörlurar efter jobbet!
    
   Airpods är bra, men de släpper in alldeles för mycket ljud. För mig som är bortskämd med brusreducering så blev resultatet att jag kom till jobbet med ett trött huvud. Med tanke på att jag spenderar mina dagar med att diskutera arbetsprocesser och metoder på ganska avancerad nivå så är det knappast en bra början på min dag.
   Redan på väg till jobbet slank jag in till Elgiganten på Kungsgatan som jag gillar för den typen av inköp. Tydligen så handlar jag alldeles för lite i fysisk butik så när jag kom fram vid 8 så kom jag bittert på att butikerna öppnar ju vid 10...
   Efter jobbet gick det bättre och jag hittade snabbt de lurarna som jag ville ha. Det fanns ett par av Sony's WH-1000XM2  kvar på hyllan och även om jag funderade på ett par WH-1000XM3 som var slut så var jag inte alls missnöjd.
   Jag kan säga som så att resan hem från jobbet blev en helt annan upplevelse. Ingenting är så rofyllt som att få lite egen tid med lite skön musik de 12-15 timmar man sitter i lokaltrafiken varje vecka...
   Lyckan sitter i tystheten som kommer av ett par riktigt, riktigt bra lurar.
   https://www.youtube.com/watch?v=b-Bw7OCFxV4 
    

   Mophie Powerstation AC ger kraft till din laptop

   Mophie lanserar ett nytt externt batteri idag som kan ladda dina massiva prylar. Mophie Powerstation AC har en kapacitet på 22 000 mAh och kan utföra 100 W AC-utgång, vilket kan ge upp till 15 timmars extra batterilivslängd för en MacBook.
    

    
   Det tråkiga är dock att det bara finns ett 110v uttag så vi stackare i Sverige får köra med en adapter eller vänta på att en europeisk modell släpps.

   Självbyggande hus från Ten Fold Engineering

   Tänk dig ett hus som du kan ta med dig. Ett hus som kan fällas ihop och fraktas med lastbil. Ett hus du kan ställa nästan vart du vill. Ett hus där du kan ta med dig möbler och inredning. Ett hus från Ten Fold Engineering.
    
   Ten Fold Engineering erbjuder en hel serie med produkter som är hopfällbara. Allt från dansgolv, mini affärer, bostäder och flytande konstruktioner. Enheterna är rimligt prissatta jämfört med traditionella bostäder, med en beräknad kostnad på cirka 130 000 dollar.
    
   Det är oklart när modeller kommer att bli tillgängliga för allmänheten. I stället för att fungera som en traditionell tillverkare, licensierar Ten Fold sin patenterade teknik till entreprenörer. På så sätt kan lokala tillverkare bygga produkterna och Ten Fold behöver inte sända enheter runt om i världen.   "Vi ville göra något nytt, men samtidigt ville vi utmana människor att tänka annorlunda om strukturer", sa grundare David Martyn till Forbes.

   "Vi bor i hus som fastnar i marken. Vi är inte en nomadisk kultur längre, så det här är ett nytt koncept baserat på en modern tolkning av nomadismen när det gäller den globala ekonomin. "


    
   Jag vet inte vad du tycker, men nog vore det lite coolt om man kunde göra någonting i storlek med en husvagn som sedan blir tre gånger så stort när man vill slå sig ner för kvällen? Möjligheterna är oändliga och det gillar jag!

   Streama Live med smarta Mevo

   Mevo är en ganska trevlig liten produkt som har flera användabara funktioner för att streama live. Med bra tillbehör och bra funktioner så är jag sugen på om jag ska köpa in en Mevo för att filma presentationer med mera.

   Det blir lite tråkigt att vara ute på presentationer och inte få något med sig från evenemanget kan jag tycka. Dels så blir det svårt att visa vad man har gjort tidigare, men framförallt så blir det svårt att lära sig bli bättre när man inte vet hur man prestera.

   Jag har funderat på en GoPro ett tag, men aldrig riktigt känt att det passar mig. När jag såg Mevo så kändes det bra på en gång och jag har gjort en del reasearch och det verkar passa mina behov.

   Jag är ju iväg lite då och då på olika föreläsningar eller presentationer och även om vissa av dessa inte är lämpliga att lägga ut, så är det ändå trevligt att ha för eget bruk. Så just nu funderar jag på om jag ska lägga en beställning eller inte så jag ska kika runt på lite flera alternativ innan jag bestämmer mig.
   [embed width=960" height="539] [/embed]


   Har du några tips på kameror för livestreaming eller för eget bruk och då gärna något utöver att använda telefonen eller en systemkamera.

   Astropad för din iPad - en Cintiq utmanare?

   Astropad är en kombination av två appar, en på din mac och en på din iPad eller iPhone. Tillsammans ger de möjligheten att använda din iPad eller iPhone på samma sätt som en Wacom bräda som Cintiq, fast lite mindre avancerad.
    
   [embed]
   [/embed] 
   Enligt de recensioner som finns så är Astropad ett ganska trevligt tillägg till Mac och framför allt iPad, men den har sina begränsningar. Begränsningarna ligger inte i Astropad egentligen utan handlar med om hur IOS hanterar interaktivitet av den här typen. Enligt samma recensioner så är Astropad enkel att jobba med och till iPad PRO ska den vara riktigt bra, men inte riktigt i samma kaliber som en Cintiq.
    
   Om du vill ha ett billigt och enkelt alternativ så är det här ett riktigt prisvärt alternativ som kan ge ytterligare en dimension till ditt designarbete, speciellt om du aldrig jobbat med en ritplatta innan eller om du vill sitta i soffan och skissa lite i lugn och ro.
    
   Pris: Gratis på Mac och sedan $19.95 för IOS.

   Steve Jobs presenterar iPhone - 8 års jubileum

   [embed]
   [/embed] 
   Idag är det åtta år sedan iPhone presenterades av Steve Jobs i San Fransisco, 9 Januari 2007. Sedan dess har världen förändrats med raketfart och visst ger det lite rysningar att se detta igen och verkligen känna historiens vingslag?

   iMac 27" - första intrycken av nya datorn

   Så blev det en ny iMac 27" igår då efter ett lång besök på Elgiganten och en tung promenad genom Stockholms innerstad. Nu är den uppackad, installerad och testas för fullt av både mig och junior. Hur är den då jämfört med en livstid av PC apparater så här ett knappt dygn efter inköp?
    
   Igår bar det av till Elgiganten för att hämta upp iMac och lite annat smått och gott på deras collect@store och det gick inget vidare tyvärr. Elgiganten är ju kunder till oss så det hade varit kul att kunna ge lite extra stjärnor där, men upplevelsen var inte direkt supersnabb, även om alla inblandade var oerhört proffsiga och gjorde sitt bästa. Efter lite krångel och ett besök på business avdelningen så kunde jag äntligen ta den långa promenaden från Kungsgatan till centralen med ett ganska tungt paket, stressad till max då jag skulle hämta junior på fritids och var väldigt sen!
    
   Pendeln var lite försenad så klart, så stressen sköt i höjden lite till en kort sekund. Sedan lugnade jag ner mig och tänkte att det ordnar sig, och så kom pendeln som på beställning. 45 minuter senare med ett jättepaket på ett fullt pendeltåg så klev jag raka vägen ut till närmaste taxi för jag tänkte fasen inte ta bussen med paketet och sedan halka nerför ett kolsvart lerdike med samma paket. Nej, taxi fick det bli och sedan in med allt innan det bar av till fritids med ganska bra marginal trots allt. Hem med junior, laga mat och sedan när junior sjönk in i Minecraft på gamla datorn så packade jag upp min nya iMac.
    
   Första intrycket var att den är stor, men smidig. Skärmen är utmärkt och det var skönt att ha en fullstor skärm att jobba på igen äntligen. Sedan var det dags att installera allt. Jag började med uppgraderingen till OS X Mavericks som tog sin lilla tid och sedan var det bara att putta in alla program och liknande igen. På det hela taget så kändes installationerna väldigt snabba och enkla så det gick fort att få in alla väsentliga program, så jag tryckte in nya Battle.net betan för att testa prestandan lite med Diablo 3. Nu har jag inte hunnit testa så mycket och systemet synkade tonvis med filer samtidigt, men det gick hyfsat att spela, även om det laggade lite. Jag ska testa lite mer senare, men eftersom jag inte tog den tuffaste iMacen i världshistorien så hade jag inte väntat mig samma flyt som i min betydligt kraftigare PC när det gäller video processing.
    
   För att testa så har jag nu tillfälligt satt upp min iMac med en extern 24" skärm och satt upp min Airport Time Capsule som nytt nätverk på juniors skrivbord. Det fungerar väldigt bra så nu ska jag be frun köpa en ny skarvsladd så jag kan koppla in den externa hårddisken också så jag kan börja flytta över allt till iMacens system istället för minimacen. Ska bli skönt att kunna jobba med iTunes bibliotek igen och organisera upp alla filmer igen då det är lite jobbigt att sitta framför tvn och göra det som jag gjort när det låg på minin.
    
   Nu ska jag bara bygga om datorhörnan och fundera på om det behövs två stationer eller bara en. Jag har en misstanke om att det kommer att bli lite kamp om datorn om junior och jag behöver den samtidigt. Nu ska jag väl inte behöva sitta där så mycket, men det kan vara skönt om jag kan sitta och jobba bredvid junior om han är sjuk eller om vi vill köra tillsammans i Minecraft tex. Rent teoretiskt kan vi ju visserligen göra det som det är ändå genom att koppla in 24" på PC's så det kanske löser sig ändå. Vi testar och ser vad som händer. Jag kommer förmodligen att köpa lite mer RAM framöver, men för närvarande räcker mina 8GB för det jag ska jobba med.

   Bluetooth music clip - trevlig träningskompis

   Förra veckan behövde jag nya hörlurar till min telefon, så jag smet in på Kjell & Company där jag såg att de hade en liten billig blåtands lur för endast 199:- Misstänkte att det inte skulle vara världens bästa, men för 199:- var jag villig att prova...
    
   Efter att jag laddat upp själva enheten med den medföljande USB kabeln så var det dags att testa. Pairingen fungerade felfritt med min iPhone och funktionellt så var den lilla enheten ganska smidig att ha på sig. Lurarna däremot var inga höjdare utan kom med ett burkljud som verkade bestå helt av bas och för mig som är van med Apples såll till lurar kändes det ovant att det blev helt ljudisolerat!
    
   Idag testade jag lurarna på gymmet och oj vad de kom till sin rätt där! Hörlurarna stänger effektivt ut allt bakgrundsljud så jag slipper lyssna till gymmets egna musik och de enskilda grymtanden från medtränande. Basljudet fungerar perfekt för att få igång hjärtat då jag ändå är mer intresserad av "dunka dunka" än refrängen när jag tränar. Jag kan också ha telefonen i väskan utan problem och kan ha enheten i halslinningen så jag inte blir störd av kablar eller orolig för att telefonen ska ramla ur fickan.
    
   Kort sagt så var Bluetooth music clip ett riktigt trevligt köp som jag verkligen är nöjd med än så länge. För mig är det en riktigt bra träningskompis som gör att jag kan koncentrera mig på träningen på ett bättre sätt.
    
   Har du tips på liknande produkter så skriv en rad, jag är alltid intresserad av att hitta nya leksaker att testa!!
×
×
 • Create New...