Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Googles kalender får nytt utseende med material design

  Jimi Wikman

  Google annonserade redan 2014 att de skulle gå mot ett design pråk som de kallade material design och nu har det alltså kommit även till Google Kalender för webbanvändare. Det har även kommit nya funktioner som berör G-suite och företagsanvändare.


  Som administratör kan du ändra inställningarna i G-suite under Appar -> G-suite -> Kalender -> Ny Kalender. Som gratisanvändae kan du forcera uppdateringen med en länk. Om du vill göra detta så se till att du är inloggad och klicka sedan här.


  Enligt Google själva i deras bloggpost så är detta en portering av mobilappen till webben med en ny färgpalett och mer avskalad design. De nya funktionerna gäller för G-suite och företagsanvändare och de inkluderar några intressanta saker.


   

  Se rumsinformation när du bokar ett rum.


  G Suite admins kan nu ange detaljerad information om deras organisations mötesrum, så att anställda vet var ett konferensrum är beläget, hur stor det är och om det har ljud / videoutrustning eller är rullstolsanpassad. Anställda kan enkelt föra muspekaren över rumsnamnet i kalendern när de vill boka ett utrymme, och ett hovercard kommer att dyka upp med information om konferenslokalitet och resurser.  1508401969.gif

   

   

   

  Lägg till rik formatering och hyperlänkar till dina kalenderinbjudningar.


  Länka till relevanta kalkylblad, dokument eller presentationer i din kalender, bjud in och öppna dem direkt från det nya "Eventdetalj" -vyn. Detta kan hjälpa dig att skapa mer detaljerade agendor och se till att allt material är på ett ställe innan ditt möte startar.


   

  google-kalender-material-design-detalj.p

   

  Hantera flera kalendrar sida vid sida i "Dag" -vy.


  Nu kan du visa och hantera kalendrar i separata kolumner. Det gör det lättare för anställda som hanterar flera kalendrar, som administrativa assistenter, att schemalägga möten på deras lagers vägnar. Klicka på "Dag" och välj de kalendrar du vill jämföra.


   

   

  1508402231.gif


  Det finns ytterligare några nya funktioner som gäller för alla användare. Du kan läsa om dem här.


  Personligen så gillar jag den nya layouten, men vad tycker du? Är det en bra uppdatering och gillar du den nya designen och de nya funktionerna?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...