Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Intressant

  Subcategories

  11
  blogg poster

  23 blogg poster in this category

   Mojin - The Lost Legend

   Mojin - the lost legend från 2015 har jag helt missat. Det är en film baserad på en populär novellserie skriven av Zhang Muye som handlar om en trio med mystiska gravutforskare. Filmen är den första i serien och det har kommit en andra film som jag ska se när jag kan.
   Mojin - the lost legend har en liten ojämn rytm där den börjar i full fart, får en ganska slö period som känns som en kort transportsträcka för att sedan köra fullt ös resten av filmen. Karaktärerna får inte så mycket utveckling, men det fungerar ganska bra ändå. Vi får ett par tillbakablickar som ger den bakgrundshistoria som behövs, även om det inte alltid är klart hur det är relevant på en gång.
   Storyn är helt ok, även om jag hade velat förstå mer om Mojin och så klart artefakten som kallas Equinox Flower. Dessa saker hanteras lite hastigt, vilket är lite synd. Förhoppningsvis så får vi lite mer bakgrundshistoria i Mojin: The Worm Valley som kom 2018.
   Vill du ha en avslappnad film med en hel del humor med spänning på typisk Indiana Jones manér, ja då är den här filmen inte alls så tokig faktiskt!

   Titans - en ganska annorlunda superhjälte serie

   Titans, som finns på Netflix just nu, följer unga hjältar från hela DC Universum, i en ganska mörk och brutal variant på den klassiska Teen Titans franchisen. Serien har en 16 års gräns av en anledning.
   Dick Grayson (Brenton Thwaites ) och Rachel Roth (Teagan Croft ), en speciell ung tjej som besatt av ett konstigt mörkret, blir inblandade i en konspiration som kan ge helvete på jorden. På vägen träffar de den hetlevrade Starfire (Anna Diop ) och kärleksfulla Beast Boy. (Ryan Potter ) Tillsammans bildar de en surrogatfamilj och formar ett annorlunda team av hjältar.
   Karaktärerna är intressanta och storyn, om än lite spretig ibland, är annorlunda. Det blandas mellan mörker och humor på ett hyfsat bra sätt och mellan superhjälte striderna, som är blodiga och våldsamma, så nuddar man vid en del tunga ämnen. Dock blir det inte övertydligt så det känns som man blir påtvingad något.
    
   Runt teamet hittar vi även andra karaktärer som involveras i storyn. Bland annat hittar vi kärleksparet Hawk och Dove som är förknippade med Dick Grayson. De porträtteras av Minka Kelly och Alan Ritchson som är riktigt bra i sina tolkningar. Deras historia berör en hel del moraliska gråzoner och förbjudna ämnen.
   Vi hittar även det galna teamet Doom Patrol. Detta är Beast Boys familj som även fått en egen spin off från Titans. Jag har ännu inte kikat på den, men med tanke på hur de presenteras i Titans så kan det vara värt att kika på.
   Överlag är första säsongen inte alls så tokig. Dock är den ganska kort med sina 11 avsnitt. Med så många intressanta karaktärer så känns det som serien inte riktigt lyckats fånga upp allt. Det finns väldigt stor potential, men det är ännu lite spretigt när det gäller storyn.
   Säsongen avslutas på ett sätt som känns lite sådär. Det blev ett litet antiklimax och även om säsong två är vidöppet och förmodligen kan knyta ihop säcken på ett bra sätt så kändes avslutningen lite krystad.
   Trots detta så är det en intressant serie som jag kollade på i ett sträck. Den är helt klart värd att se och det är en av de mer vuxna varianterna på superhjälte temat.

   Windows 11 koncept video

   Windows 11 koncept video av Kamer Kaan Avdan visar hur Windows 11 skulle kunna se ut. Microsoft har dock bekräftat att det inte blir något Windows 11. Personligen tycker jag det ser ganska bra ut för att vara Windows.
    
    

   H&M investerar i Klarna

   H&M och Klarna slår sina kloka huvuden ihop och ingår i ett globalt partnerskap. Samtidigt investerar H&M 185 miljoner kronor i Klarna.
   I en pressrelease så går H&M och Klarna ut och meddelar att man ingått i ett globalt partnerskap. Det betyder att H&M kommer att integrera Klarnas tjänster i flera led.
    
   Lite kaxigt kan tyckas att hävda att det kommer att ge en oöverträffad upplevelse, men Klarna har bra tjänster som uppskattas av många.  Det är extra glädjande att H&M uttryckligen fokuserar på just kundupplevelsen eftersom de har haft lite tufft med kritiken på den fronten ett tag.
    
   Fokusområdena är "friktionslös instore, mobil och online betalningar, förenklade leveranser och returer och flexibiliteten att bestämma hur och när du ska betala, inklusive den populära "försöket innan du köper" Betala senare tjänsten". Först ut är UK och Sverige med lansering 2019.
   Investeringen som H&M gör i Klarna beskrivs som ett bevis på att H&M är lika engagerad i att samarbetet ska fungera.
   Personligen gillar jag både Klarna och H&M och jag tror att det här samarbetet kommer att gynna båda företagen och förhoppningsvis är H&M's kunder. Misstänker att just prova in du köper tjänsten kommer att uppskattas med tanke på handlingsbeteendet för H&M's typ av affär.
    

   7 nya tv serier som du inte får missa!

   Så här på höstkanten så brukar det bli lite mys framför tv eller dator för att se på tv serier. I år så har det kommit en del nya serier som faktiskt är intressanta och sköna att titta på. Här är några som jag tittar på just nu.
   A discovery of witches
   En lite långsammare serie som bygger upp en ganska annorlunda och intressant värld med häxor, vampyrer och demoner. En trevlig söndags serie som börjar komma igång ordentligt nu efter avsnitt 6. Finns på HBO Nordic.
   FBI
   FBI är en liten mix med olika typer av fall som FBI hanterar. Det är en liten annorlunda typ av serie som är lite mer jordnära kan jag tänka mig och som känns mer som en vanlig polisserie. Bra mix på huvudpersonerna och avsnitten känns intressanta. Finns bara på iTunes så vitt jag vet.
   The Rookie
   The Rookie med Nathan Fillion är långt ifrån hans tidigare serie Castle. Här ser vi en lågmäld och varmhjärtad Nathan som försöker sig på en karriär som polis på ålderns höst. Något som inte uppskattas av övriga poliser. Melissa O'neil från Dark Matter är också med i serien. Finns på iTunes, Amazon Prime och ABC.
   Magnum P.I. Reboot
   För alla som faktisk kommer ihåg originalet så känns det här både bekant och totalt främmande. Framförallt är det karaktären Higgins som förändrats totalt, men jag måste erkänna att förändringen inte alls är så tokig. Gillade du originalet så gillar du förmodligen den här rebooten också. Finns på Amazon och iTunes.
   Legacies
   Den tredje serien som slår ihop The Vampire Diaries med The Originals i en ny serie med fokus på en skola för de övernaturliga. Första avsnittet var inte alls tokigt, men som med alla nya serier så får vi nog ge det några avsnitt innan vi kan säga något om hur serien står sig mot de två tidigare serierna. Finns på HBO.
   Charmed reboot
   Ännu en reboot som kommer att bli jämförd med originalet. Vi får följa tre systrar som är häxor i deras äventyr. Första avsnittet var ok, men vi får se hur serien står sig mot den mycket populära original serien. Finns på CW och Amazon.
   Chilling Adventures of Sabrina
   Ännu en reboot av en populär serie. Sabrina tonårshäxan kommer  i ny tappning på Netflix och du kan se hela serien med 10 avsnitt idag. Jag har inte hunnit se den än, men misstänker att den är lite annorlunda mot original serien. Finns på Netflix.
   Det var några av mina nya favoriter. Vilka är dina nya favoriter så här i höstmörkret?

   Highlander the boardgame

   Highlander är onekligen en av mina favoritserier genom tiderna och nu har man tydligen tänkt göra ett brädspel på temat också. Jag är inte helt säker på att jag gillar tanken, men det är alltid trevligt med lite nytt på Highlander fronten också.
    
   Highlander the boardgame finns just nu uppe på kickstarter och de har redan nått sitt mål på 10.000 pund. Det finns naturligtvis stort intresse för att detta spel ska se produktion av oss "gamlingar" som växte upp med odödliga Connor MacLeod och hans mentor Juan Sánchez Villa-Lobos Ramírez. Så här beskrivs spelet:   Du kommer att välja en odödlig från den tidlösa filmen (och vem vet, kanske även alla nya karaktärer!). Du kommer att samla allierade och leva hela livet för att ge dig största chansen att vinna dina dueller - men du får inte bestämma när du ska träffa dina fiender på slagfältet. Allt du kan göra är att förbereda i hopp om att du är den kraftfullare!

   Följ med på en resa när vi tar vårt spel och utökar det, lägger till kort efter kort, miniatyr efter miniatyr! Vid varje sträcksmål kommer vi att lägga till nya alternativ i spelet.

   Unika kort som öppnar nya möjligheter. Varje ytterligare uppsättning kort ökar variansen mellan dina spel, eftersom du inte vet säkert vad ligger inom ditt däck.
   Ikoniska odödligheter från filmen (liksom alla nya odödliga?) För att kontrollera.

   Varje odödlig har sin egen biografi och en särskild makt för att hjälpa dem att hävda priset. Kommer du att bekämpa den goda kampen eller hävda priset för ondska och doppa världen till en tid av mörkret och förtvivlan?

   Eftersom sträcksmålen är upplåsta kommer ännu mer att avslöjas, låt oss göra det här spelet det bästa som det kan vara!

   Det låter ju som en bra början och jag kan tänka mig att får man lite fart på spelet så kan nog version två och tre blir riktigt intressant. Just nu avvaktar jag lite tills jag ser mer vad spelet kan tänkas utvecklas till och om man får till mer än bara originalfilen.

   Kodak lanserar en bitcoin maskin och sin egen valuta

   Dagens episod av handlar om Kodak och deras märkliga utspel på #CES där de försöker hoppa på Bitcoin och blockchain. Det är en sorgsen Joakim Jardenberg i dagens avsnitt och jag förstår hur han känner även om min koppling till Kodak inte ens kommer i närheten.
    

   Stargate Origins återupplivar gamla Stargate

   Stargate Origins har varit på gång ett tag nu och med trailern strax före jul så har vi nu ett datum också när serien börjar, nämligen 15:e Februari 2018. Det kommer att vara premiär på Stargate Command, MGMs dedikerade Stargate portal som är värd för alla shower och filmer i Stargate francisen.
    
   Serien kommer att innehålla Ellie Gall som Catherine Langford, en av de viktigaste karaktärerna i franchisen. Hon är dotter till Stargates ursprungliga upptäckare och skulle senare vara en del av teamet som avslöja annordningens syfte: att öppna ett maskhål till andra portar.
    
   I denna teaser ser vi en mycket yngre Langford vänd mot en mycket annorlunda motståndare: nazister, som verkar vara intresserade av porten för sina egna ändamål.
    

    
   Jag ser fram emot detta som gammal (läs uråldrig) StarGate fan. Vad tror du? kan det vara något värt att titta på?

   Firefox Quantum är så bra så jag byter för gott

   Dubbelt så snabb, 30% mindre minnesanvändning, screenshots och pocket inbyggt med en snygg, minimalistisk design och det kraftfullaste utvecklingsverktyget på marknaden gör att jag byter från Chrome till nya Firefox Quantum.
   [embed width=960" height="540] [/embed]   Firefox har länge varit min favorit browser, men de senaste 6-7 åren så har jag använt Chrome av olika anledningar. Med uppdateringen som kom i dagarna så känns det som att det är en bra tid att byta tillbaka igen till Firefox.

   Det finns mängder av artiklar ute om hur snabb Firefox Quantum är gentemot Chrome och alla tester är lite olika. Sanningen är förmodligen att Firefox inte är snabbare eller mer effektiv än Chrome, utan de är numera ganska likvärdiga.

   Anledningen till varför jag byter är förutom att jag är inne i en fas av förändring är att jag gillar funktionerna som Firefox har inbyggt numera. Screenshots, bokmärkeshantering med Pocket och så klart det kraftfulla webbutvecklarverktyget där Chrome fortfarande ligger lite efter.

   Vad tycker du? Är Firefox Quantum tillräckligt för att du ska ge det en chans över Chrome?

   Ryver imponerar, men är den bättre än Slack?

   Ryver ger Slack en rejäl utmaning med ett utmärkt chatsystem, men det är tillägget av task management som verkligen sticker ut. Nu kan du få det bästa från Trello och Slack plus ett system för gästhantering som faktiskt fungerar!

   Det är inte ofta jag blir excalterad när jag ser nya tjänster, men Ryver lyckas verkligen få mig att luta mig fram och titta lite extra. Inte nog att det bästa från Trello och Slack samlas i ett system, det är dessutom gratis!

   Ja du hörde rätt. Gratis.

   Många företag betalar en hel del pengar för att sätta upp Trello för de anställda och ännu fler betalar ännu mer pengar för att sätta upp Slack. Både Trello och Slack finns i gratisversion, men ska du faktiskt kunna använda dem på riktigt så måste du betala en hel del pengar.

   Ryver däremot är helt gratis, men har en betalningsaspekt också. Det är om du vill utöka task management till att fungera för grupper och inte bara individuellt. Kostnaden även för detta är försumbart och du betalar bara för antalet grupper och inte antalet deltagare.

   Med en prislapp som börjar på $19/månad för fem grupper, $49/månad för 15 grupper och obegränsat antal grupper för endast $99/månad så slår det Slack och Trello ordentligt på fingrarna. När du dessutom kan sätta upp för både interna användare, kunder och besökare så är jag rejält imponerad måste jag erkänna.

   Jag har precis satt upp Ryver själv och börjat leka med det och jag gillar det ordentligt måste jag erkänna. Fler som gillar detta är Luria Petrucci från Geekslife.com som kastat ut Slack och bara kör Ryver. Här är vad hon säger om Ryver:

    


   [embed width=960" height="540] [/embed]


    
   Självfallet finns det saker som är bra och dåliga med Ryver, men jag behöver använda det mer för att kunna dra några slutsatser. Har du använt Ryver och i så fall vad tycker du om det? Om du inte har testat än vad än ditt intryck? Skulle du kunna tänka dig att byta ut Trello och/eller Slack mot Ryver?
×
×
 • Create New...