Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Wordpress import ställer till det...

  Jimi Wikman

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2010/02/frustrerad-på-jobbet1.jpg">frustrerad-på-jobbet1.jpg

   

  Importen tog sin tid, men efter en stund kunde jag välja vilka användare som skulle knytas till vilka i databasen och satte sedan igång importen. Det tog en minut och sedan kastade Wordpress felmeddelanden. Kikade igenom dokumentationen omkring WXR, vilket är minst sagt minimalt, och provade att göra ändringar på servern för att se om utökat minne och länge executionstid skulle hjälpa. Det misslyckades kapitalt.

   

  Nu blev jag lite frustrerad och försökte se om det fanns andra med liknande problem. Jag hittade mängder. Det som verkade vara den röda tråden var när WXR filen var för stor, dvs större än 2MB och med en fil på 60+MB så såg det mörkt ut. Jag hittade en handful WXR splitters som skulle kunna dela upp WXR filen i mindre bitar, men alla var dåligt uppdaterade, krävde en massa .omx filer och annat som skulle installeras på datorn för att en kunna köras (självklart fanns inget för Widows 7...) så jag gav upp den tanken.

   

  Jag hade tekniker från Platinum Server Management som försökte klura ut problemet, men det blev snart uppenbart att ingenting vi gjorde på servern skulle lösa problemet efter att vi mer eller mindre plockat sönder Wordpress och databasen i molekyler. Vi provade till och med att installera 2.6.3 som var den version som databasen baserades på på den gamla webbplatsen, men utan framgång. Som vanligt är det hopplöst att hitta information på Wordpress.org som måste vara en av världens sämst organiserade webbplats när det gäller dokumentation...

   

  Idag på morgonen fick jag väldigt snabbt kontakt med den tidigare webbplatsens dataguru och på ett kick så fick jag en ren databasdump och alla filer skickade. Jag kan erkänna att jag blev ordentligt imponerad av den här personens professionella agerande. Det var uppfriskande att få hjälp av någon som helt klart visste vad han höll på med och som hade händerna direkt på hårdvaran. Med databasen var det enkelt att återställa bloggen även om jag fick byta namn på en del tabeller och ändra ID så att kundens nya id passade ihop med den gamla.

   

  Så efter gårdagens frustration kändes det bra att kunna lösa allt på ett snabbt och smidigt sätt med hjälp av en mycket skicklig och trevlig kontaktperson. Jag önskar bara att jag kunde hoppa över gårdagen och gå direkt till idag, för det skär verkligen i hjärtat när man inte kan lösa ett problem direkt, speciellt när det inte verkar finnas någon lösning!

   

  Nu har jag iallafall lärt mig att Wordpress WXR export/import suger när bloggen blir större än ett kakrecept så då behöver jag inte lägga energi på det i framtiden.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...