Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Villa Vidablick Webbdesign

  Jimi Wikman

  crystal_clear_app_gimp.pngVilla Vidablick är det senaste projektet i samarbete med 121.nu och den här gången är det ett hundpensionat och hunddagis i göteborg som får en ny layout.

   

  Villa Vidablick är ett hundpensionat och hunddagis i göteborg med mycket erfarenhet och lite annorlunda upplägg eftersom man bara accepterar tikar. Hemsidan skulla därför reflektera den professionella sidan av verksamheten och samtidigt visa upp den lekfullhet och den trivsel som Villa Vidablick är känd för...och gärna med dalmatiner.

   

  Hemsidan är dessutom väldigt "lätt" utan några tyngre applikationer eller textstycken, så den behövde lite tyngd i form av layout, samtidigt som den skulle vara enkel och lätt att navigera. Dags för lite hjärngympa med andra ord.

   

  Efter ett par mindre lyckade skisser i photoshop så valde jag att gå på dagens inspiration som faktiskt kom från min nya tandborste (fråga inte) och efter en del sökande bland stockart så hittade jag den perfekta bilden och sen gick det av bara farten.

   

  Jag är inget proffs på logotyper och jag har alltid problem med att begränsa mig så att logotypen inte blir för "händelserik", men efter ett par försök så verkade det fungera lite med en liten "knorr" ovanför själva texten som faktiskt både kan ses som ett öga och som en liten hund om man har riktigt bra fantasi.

   

  Lite utanför vad jag normalt brukar göra så skulle jag den här gången även pilla in lite innehåll och då blev det en liten karta från Google Maps på hitta oss sektionen och så la jag till Lightbox funktioner på bildsektionen för lite effekt samt knåpade om knapparna till skriptet så dom blev på svenska och bättre anpassad för layouten.

   

  Internet Explorer 6 ställde till det lite med navigeringen som hamnade lite snett, men med lite omarrangemang av CSS så hamnade allt där det skulle tack vare en mycket användbar sida jag hittade som here IE NetRenderer som man kan använda för att se hur en hemsida ser ut i IE 5.5 och uppåt. Till slut så blev både jag och kunden näjd med resultatet och det levererades på rekordtid.

   

  [url="http://mortfiles.se/images/old_blog/2008/03/villavidablick2.png" title="Villa Vidablick">villavidablick2.thumbnail.pngVilla Vidablick

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...