Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Usama Bin Laden död och hela världen jublar åt mordet

  Jimi Wikman

  [extract]Inatt kom beskedet som fått hela världen att jubla: Usama Bin Laden är död, mördad av USA istället för att föras inför rätta som vi säkert kommer att se många skriva om i framtiden.[/extract]

   

  Att Usama Bin Laden är död kommer att orsaka stora glädjeyttringar, kanske framförallt i USA som fortfarande lever i skuggan av 9/11, men för många så väcker nyheten tveksamheter. Att bejubla en människas död är ett makabert beteende som jag gissar att dagens glädjeyttringar inte riktigt stämmer överens med. Det är inte Usama Bin Ladens död man jublar åt, inte egentligen. Det är en reaktion på att någon man tror ligger bakom ett av vår tids värsta terrordåd inte längre finns någonstans därute.

   

  Precis som Niclas ([twitter]deeped[/twitter]) så tror jag att det här var en viktig symbol för USA's befolkning, ett sätt att få avslut och ett sätt att komma ur den paralyserande skräck som präglat USA sedan 9/11. Jag hoppas att när glädjen lägger sig så kommer USA's befolkning vara mindre benägen att sälja sin frihet och demokrati, men det finns ju en viss risk att den upplevda segern kommer att berättiga ytterligare urholkningar.

   

  Personligen finner jag det märkligt att USA "väljer" att avrätta Usama Bin Laden istället för att göra allt man kan för att få honom inför rätta. Det finns ju många frågetecken angående 9/11 och Usama Bin Laden skulle kunna bekräfta vad som egentligen hände och vem som var ansvarig. Av samma anledning vore det en stor symbolisk seger att föra Usama Bin Laden inför rätta och på så sätt visa upp sin trofé för alla att beskåda.

   

  Istället presenterar man alltså ett utlåtande som med största säkerhet kommer att sågas av alla konspiratörer därute. Jag kan redan se foliehattarna diskutera hur USA dödade Usama Bin Laden för många år sedan och hållit hans kropp nedfrusen för att användas i framtiden av olika politiska anledningar. Timingen med Obamas dalande populäritet och en finanskris som får det att krulla sig i skinnet kommer säkerligen också att malas geneom konspirationskvarnen till förbannelse.

   

  USA kommer också att få mycket skit för sitt agerande och jag tror många med mig hör hur dörrarna stängs i allt mindre smygande takt ju mer USAs regering fortsätter på sin nedåtgående spiral av självdestruktion likt Caligula i forna romarriket. Att sanktionera en avrättning i ett annat land och agera bödel utan någon som helst förankring i lag eller moral kommer onekligen att bita dom i baken. Tyvärr så bryr sig nog inte USA om vad resten av världen säger ändå om vi får tro på historien:

   

  This memorandum declares that "the FBI may use its statutory authority to investigate and arrest individuals for violating United States law, even if the FBI's actions contravene customary international law" and that an "arrest that is inconsistent with international or foreign law does not violate the Fourth Amendment." In other words, we do not need permission to apprehend Assange or his co-conspirators anywhere in the world.

   

  Så idag så gläds jag med alla de som drabbats av Usama Bin Ladins illdåd och önskar dem all lycka i världen. Samtidigt så sörjer jag över ytterligare ett övertramp utav en av världens mäktigaste nationer och över all kritik som USA och dess befolkning kommer att få stå ut med i framtiden.

   

  Usama Bin Laden är död och paradoxalt nog vore världen en bättre plats om han faktiskt levde och kunde stå till svars för sina handlingar...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...